Упозорење за Европу: Ваше тло је пуно хемикалија

Координатор америчког Стејт департмента за борбу против тероризма Нејтан Сејлс оптужио Хезболах да је складиштио хемикалије по европским земљама.

Свијет 18.09.2020 | 07:25
Упозорење за Европу: Ваше тло је пуно хемикалија

Од тих хемикалија, како је додао, могу да се праве експлозиви. Због тога Сејлс позива земље у Европи, али и шриом света, да уведу забране овој организацији.

"Зашто би Хезболах чувао амонијум нитрат на европском тлу? Одговор је јасан: Хезболах је ту ставио то оружје како би могао да изведе велике терористичке нападе када год он или његови господари у Техерану сматрају да је то потребно", рекао је Сејлс.

Он је навео да су оперативци Хезболаха протеклих година преместили залихе амонијум нитрата из Белгије у Француску, Грчку, Италију и Шпанију и да се сумња да и даље складиште материјал широм Европе, преноси АП.

Сејлс је на онлајн форуму, који је организовао Амерички јеврејски комитет, рекао да САД сумњају да се ове залихе и даље налазе широм Европе, највероватније у Грчкој, Италији и ШПанији.

Он је рекао да је Хезболах "унитарна организација која се не може поделити на војно и такозвано политичко крило".

"Без потпуне забране, група и даље може да прикупља новац и регрутује оперативце", рекао је Сејл додајући да је Хезболах "једна организација" и да је реч о "терористичкој организацији".

Сајлс је своје коментаре изнео шест недеља након што је у луци у Бејруту експлодирало складиште пуно амонијум нитрата, када је страдало око 190 особа док је више од 6.000 повређено.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вирус

18.09.2020 09:57

Ове Јуде оптузивале и Садама за хемијско

ОДГОВОРИТЕ