У Москви бјесни ураган, улице изгледају као ријеке

У Москви бјесни ураган праћен градом и снажним вјетром, јављају метеоролози и наводе да је у руској престоници у наредна два дана проглашен жути ниво опасности.

Свијет 17.09.2020 | 23:08
У Москви бјесни ураган, улице изгледају као ријеке

Небо у руској престоници постало је црно средином дана, након чега је почео пљусак праћен бљесковима муња.

Московљани из различитих делова града објављују видео-снимке олује на друштвеним мрежама. Дрвеће у двориштима се савија од налета јаког ветра, а на небу се формирају пијавице карактеристичне за ураган, преноси Спутњик.

Због обилне кише, градска канализација не може да се избори са толико количином воде, па су многе улице поплављене. Обилне падавине изазвале су гужве на улицама.

Међутим, становнике Москве, посебно оне који возе аутомобиле, очекује још непријатних изненађења. Од сутра се очекује да ће ноћу температура пасти до минус 1 °Ц, пише портал из.ру.

Хидрометеоролошки центар Русије упозорио је унапред становнике града о невремену које се приближавало.

Јевгениј Тишковец, водећи службеник временског центра Фобос. најавио је да ће сви окрузи главног града бити захваћени невременом, преноси НСН.

"Очекују се јаке кише праћене вјетром, чији ће удари местимично достизати 22-24 метра у секунди. Укупно може да падне до 22 мм падавина. Како су објаснили метеоролози, ово су две велике канте воде по квадратном метру," рекао је Тишковец.

Метеоролози у Русији упозоравају на нагло погоршање времена током наредних дана.

У петак, суботу и недељу очекује се захлађење: дању до плус 13, ноћу само од три до пет степени.

(Тањуг) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ре

18.09.2020 09:25

Бог види све.

ОДГОВОРИТЕ