Бугојно: Од вируса корона сахранила мужа и два сина

Из бугојанске болнице јуче на кућно лијечење отпуштена Емира Дураковић, мајка Адиса и Хариса Дураковића и супруга Хајрудина који су преминули почетком септембра од посљедица заразе корона вируса.

Босна и Херцеговина 17.09.2020 | 22:50
Бугојно: Од вируса корона сахранила мужа и два сина

Случај је шокирао босанскохерцеговачку јавност и показао окрутност пандемије, те исписао једну од најтужнијих прича од почетка појаве заразе на тлу БиХ.

За смрт супруга, Емиру су обавијестили чланови њене породице још док је и сама боравила у болници, као ЦОВИД позитивна, изолована од осталих пацијената.

"Боли јутрос кад сам назвао невјесту да је питам шта би могла јести шта може (јести)...кад рече чудно ми што ме не зовете ни ти ни дјеца, па рекох, договорили се тако у породици да те не оптерећујемо, а и препорука је доктора. Шта рећи мајки, не зна ни за једног сина, не зна ни за другог. За супруга смо јој рекли", испричао је раније за Н1 Кемал Дураковић, амиџа и брат преминулих.

Саопћивши јој ту вијест, Емира је својим најмилијима одговорила да је то знала и прије њих. Каже те вечери је причала са својим Хајрудином, халалила се. Вијест да су преминули и њени синови Адис и Харис породица је одлучила казати након што мајка изађе из болнице. Јуче по доласку у кућу трећег сина, Џемала, мајка је поново предухитрила остале...

"Таман се спремао да јој кажем. Прије него што ћу ја њу упитати, она је мене питала је ли истина да и њих двојица нису издржала. Рекох мајка од кога си сазнала, каже, мени је драги Бог рекао, имала сам предосјећај", казао је за Н1 Џемал Дураковић.

Породица је захвална медицинском особљу и љекарима. Нарочито за бригу коју су посветили мајци. Џемал истиче нико од надлежних представника локалне власти нас није контактирао, а напомиње да је због обима посла у вријеме док је и он лично био у болници пацијент бринуо сам о себи.

"Гужва кад настане знаш како је. Сам сам себи знао искључити инфузију. Нису љекари и техничари криви, мало их је. Борба је то. Посебно хвала младом доктору Делићу који нас је лијечио са три сестрице и једним медицинским техничаром. Они су се борили са нама како су знали и умјели. Ујутро у пет су нас знали пробудити да нам дају терапију, јер нас је изузетно много било, и послијеподне до 5 никога нема, јер људи просто имају пуно посла".

Иако је и сам преболовао корону Џемалу није било допуштено да види тијело рахметли оца.

"Три ковчега смо сахранили, а да тијела нисмо видјели. Обдукцију нисмо могли извршити, па немамо ни основа за неке тужбе као што је раније говорио брат Емир", додаје Џемал Дураковић.

Са рахметли супругом Хајрудином, осим рахметли синова Адиса и Хариса, мајка Емира има још троје дјеце. Сина Џемала настањеног у Бугојну, сина Емира који је у Аустрији и кћерку Разију која живи у Швицарској.

(Н1) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Православац вјерник

17.09.2020 21:17

Како тужна вијест да сам заплакао., бог јој подарио снагу да лакше преболи. Кад такве трагедије чујем скупи се нешто тешко у души, нека горчина и суза сама крене срећа нико не гледа, а не каже се џаба да нас једино бог воли више од мајке, то што је знала и прије него што су јој рекли не чуди, људски је суосјећат и бит подршка жива смо бића, нико толику бол не заслужује. ИСКРЕНО САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.09.2020 07:44

Да бас нас воли.Е блаво теби

Name

Маx

17.09.2020 21:17

Сауцесце породици Дураковиц.Не дао Бог никоме да такву трагедију дозиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.09.2020 06:50

Ето њој је дао. Није ми јасно како по оваквим стварима не сконтате да бог не постоји. Дај људи укљуците барем мало тај мозак, није ми јасно да сте толико наивни

Name

Снага

17.09.2020 22:50

"Три ковцега смо сахранили а да тијела нисмо видјели" ??? Потпуно сумњиве смрти... из једне породице троје. Посриједи би потенцијално могла бити у питању трговина органима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.09.2020 00:12

Комплетна будало од главе до пете...

Name

Ре

18.09.2020 04:26

Одговор на обдукцију.

Name

Снага 2

18.09.2020 04:46

Мрцино, Проклета! Дабогда снаге не имо за било шта !

Name

Ре снага

18.09.2020 18:18

Да, ковид органима. Ретарду један!

Name

Мрква

19.09.2020 10:09

Слазем се 100% Код нас доктори немају појма, немају средства, немају пара, немају ницега, ал зато имају Висковиц и Новалиц МИЛОНЕ евра од неупотребљивих респиратора које набављају МАЛИНАРИ и ТУРИСТИЦКЕ агенције ФУЈ дрзава !!!