Данас се у Бриселу наставља дијалог Београда и Приштине

Делегација Београда, на челу са директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем, данас у Бриселу наставља техничко-експертске разговоре о нормализацији односа са Приштином.

Србија 17.09.2020 | 07:59
Данас се у Бриселу наставља дијалог Београда и Приштине

ЕУ, која је посредник, најавила је да ће се наставити разговори о темама покренутим на последњем састанку на високом политичком нивоу, одржаном 7. септембра у Бриселу.

- Ради се о аранжманима о невећинским заједницама и решавању међусобних финансијских потраживања и имовине, што је део правно обавезујућег споразума - рекао је портпарол ЕУ Петер Стано.

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак навео је на Твитеру да ће се на данашњем наставку дијалога разговарати о међусобним финансијским потраживањима, али не и о Заједници српских општина, на шта је на истој друштвеној мрежи реаговао Ђурић и поручио да ће прва тачка дневног реда током данашњег дијалога у Бриселу бити Заједница општина са српском већином.

- Хвала вам ште сте домаћин састанка. Прва тема на дневном реду ће бити Заједница општина са српском већином. Бар за српску страну. Она која се договорила под олакшицама ЕУ пре седан и по година - написао је Ђурић на твитеру.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар