Проблеми српског народа не могу се рјешавати у Загребу

"Битно је да пробамо наћи заједничке аспекте који се тичу будућности, времену у којем живимо и кроз који требамо проћи. Мислим да је господин Иванић успијевао направити бољи однос у Предсједништву, Додик ми дјелује да тражи сваку могућу ситуацију да направи конфликт и када је управу и када није", рекао је Говедарица

Босна и Херцеговина 16.09.2020 | 18:50
Проблеми српског народа не могу се рјешавати у Загребу

Бивши предсједник СДС Вукота Говедарица казао је да се проблеми српског народа не могу рјешавати у Загребу, те да му "дјелује како члан Предсједништва БиХ Милорад Додик тражи да у свакој могућој ситуацији изазове конфликт".

Коментаришући посјету Милорада Додика Хрватској, Говедарица је рекао за Н1 да није битно у којем својству је дошао, већ да је битно разговарати.

"Сматрам да комуникација заслужује посебно мјесту о односима међуљудским, међудржавним и људским,  јер тако се могу рјешавати проблеми", казао је Говедарица, наводећи да се проблеми српског народа не могу рјешавати у Загребу.

"Имамо један међународни споразум који је проистекао прије 25 година и успостављен је на тај начин да све проблеме које имамо у БиХ требамо рјешавати на трипаритетној основи", рекао је Говедарица.

Истакао је како је Додикова посјета Андреју Пленковићу била изненадна, те да би волио да су "сва три члана Предсједништва БиХ разговарала о отвореним питањима с Хрватском, а једно од њих је складиштење нуклеарног отпада на граници с БиХ".

"Ако Додик и Милановић нису разговарали о том питању, то би био скандал", рекао је.

Говорећи о раду садашњег Предсједништва БиХ рекао је да су "разлике међу народима у БиХ евидентне, па је тешко договорити се о неким стварима и деифинисати проблеме са заједничком основом".

"Битно је да пробамо наћи заједничке аспекте који се тичу будућности, времену у којем живимо и кроз који требамо проћи. Мислим да је господин Иванић успијевао направити бољи однос у Предсједништву, Додик ми дјелује да тражи сваку могућу ситуацију да направи конфликт и када је управу и када није", рекао је Говедарица, наводећи да не каже да други чланови Предсједништва то не раде, али хоћу да кажем да нас то нигдје неће довести.

"Људи размишљају како ће да оду из ове земље имајући у виду све проблеме које највише на својим леђима осјећају грађани и једног и другог ентитета. Наши ресурси нису у функцији развоја већ развоја политичких партија и њихових инфраструктура Имамо СНСД који у РС не влада на бази сопствене моћи, али већ 15 година суверено влада. Он се бави теоријом како развалити друге политичке партије а не како направити добре резултате с аспекта Владе РС.

Ко су људи који су кочница и који су у функцији СНСД-а, Говедарица је рекао да су то људи који немају разума, немају политичког стида, халапљиви без границе.

(БН)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

видите ви мало

16.09.2020 17:06

проблеми српског народа се само могу ријешити у БиХ никако у Србији нити у Хрватској.Питање је жели ли се то урадити.Додик шара около и продубљује кризу а себи даје простора за власт још годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

16.09.2020 18:42

Мозе ли неко набројати те проблеме српског народа у БИХ, Лицно мислим да само проблеме имају Додик и СНСД Народи у БИХ имају проблем незапосленост низак стандард пљацка и отимацина водецих људи у БИХ

Name

Добој

16.09.2020 21:53

Назалост, наси проблеми се од касних 90тих рјесавају у Васингтону. БГ и ЗГ ти додју као нека мала одмориста на аутопуту. Мене само фасцинирају ове њихове фацурине кад се као уозбиље и прицају о некаквим проблемима и њиховом рјесавању. Не знам како остану озбиљни кад и сами знају да их се ниста не пита.

Name

Посматрач

17.09.2020 18:52

Одакле искочи Предсједник?

Name

Дзоо

16.09.2020 17:09

Стварно вас Православце у БиХ немогу да сконтам!Јели могуце да неко воли висе другу дрзаву а не ону у којој је родјен а и његово покољење!Све ми висе наупадне онај Тудјман и ви зелите да ја поверујем да је он био у праву.Засто не напусти свако ко неволи где је родјен засто не оде и остави на миру оне који зеле да зиве и раде у миру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

16.09.2020 19:25

То о чему причаш зове се селективизам, у коме свако бира што му срцу драго, а одбацује оно што му се не свиђа. Тако, у оквиру тога, ви Бошњаци не волите "Младу Босну", а пуна вам уста Босне (и Херцеговине). Што се тиче селидбе, ово је БиХ, у којој никоме се не свиђа у шта се ова земља претворила. Зато сви одлазе, док се неки препиру, зашто неки не воле БиХ. Јашта ви је Бошњаци волите. Да је волите, небисте, као и ми, гласали за малтене најгоре политичаре у Европи, ако не и шире.

Name

сваста

16.09.2020 17:27

наси проблеми се не рјесавају у ЗГ и БГ вец овдије. Због политике ЗГ и БГ према нама наса омладина бјези одавде а само Бајо и њему слицни добро зиве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.09.2020 17:57

Немој Бога ти нико други није крив ни бг ни зг ни руси амери сваба еу вец смо ми криви и народ и власт ето. Ми не моземо ниста направити за своје добро нема то везе ни са ким из вана.

Name

Ре

16.09.2020 18:15

Немогуце је слозити рогове у вреци сто је историја и показала, зато миран разлаз и сви би се бавили само економијом.

Name

Ре ре

16.09.2020 20:15

Ма не би пе би неко био незадовољан однс сви би били сви би тразили висе такви смо ми никад доста. Овако у бих сви имамо своје дједовине и оне су свих нас и требали би их грqдити и унапредјивати али ...

Name

Д

16.09.2020 17:35

Проблеми се решавају тамо одакле проблеми долазе,ако српски проблеми долазе из загреба нормално да се решавају у загребу,а тако ако долазе из сарајева се решавају у сарајеву,а на крају не иде се у посјету некој држави да се решавају проблеми ,има више разлога за посјетуВи морате да нападате додика на сваком кораку не битно дал имате разлог или немате,пратите сваки потез додика и одма нападате ништа не размишљајући,на такав начин нећете никад на власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

16.09.2020 19:33

А Додик ће да ријеши проблеме са Хрватима? Па то не успијева ни Србија и након 25 година од завршетка рата, а камоли да ће то успјети РС тј. Додик, који уз то, очигледно има кризу фотеље, чим стижу помијешане поруке у вези тога у ком је својству тамо. И такав човјек би да нас води? Додик је толико полудио од моћи, да више не зна шта представља. Криза фотељашког идентитета. :)))

Name

Рале

16.09.2020 17:47

Шта он очекује од државе која има Јасеновац, где се Срби стално нападају. Боље нам је са Сарајевом разговарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

16.09.2020 19:35

Боље никако, ако је добро не причати са свима.

Name

Д

16.09.2020 17:55

Проблемима српског народа треба да се рјешавају у РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ! Или у матици - СРБИЈИ! Али, немогу ни у Вашингтону, Бриселу, Москви... гдје год. Па јел то значи да политички представници нигдје не треба да иду? То им је посао. Рат је готово прије 25 год. Некима кад то одговара хоће атмосферу као 90-их, а некад сарадњу. Шта је исправно, по некима очито зависи - ко то ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

16.09.2020 18:14

Отишо Додик у ЗГ с планом који је и Вучић одбиоДобио корпу у ЗГ за планПленкович, Дејтонски споразум се не може једнострано мијењати...и капак...Ал шта друго Додо има причати пред изборе Или отцепљење или анкета или референдум ал никако да дође до плата пензија бољег живота.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

16.09.2020 18:33

Сви проблеми БиХ се рјешавају у БиХ. Човић је највећи проблем а не Додо. Не одустаје од договора Тудјман-Милошевић. Докле год је тако овдје нема мира

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

16.09.2020 19:11

Хрвати су у Јасеновцу покушали решити све српске проблеме, а ми им опет идемо на изволите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бечлија

16.09.2020 23:08

Проблем није сто је он отисао у Хрватску јер треба да се прица, да се договара и побољсава ситуација. Проблем је сто је он тамо приватно, јер као представник Српске не мозе тамо ици ( то мозе премијерка са својом екипом) а као цлан Предсједниства није тамо отисао. А прије свега када се на такве разговоре иде онда се мора цовјек припремити, о цему це се разговарати, нпр нуклеарни отпад, мост итд, ал он тамо ниста није споменуо сто је овдје знацајно за нас. Знаци посве приватно, ко зна ста су се договарали? А веома је залосно да мољака около да га неко прими, и Хрватска се ето, поред Бјелорусије једина смиловала. Срамота на ста је спао, стварно срамота, и залосно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Бечлија

17.09.2020 04:53

Ја бих овом приликом само замолио Србе из општина Грахово,Дрвар,Купрес да не гласају за снсде у својим општинама него за друге представнике СДС или ПДП?

Name

Босњак

17.09.2020 09:50

Отисо да утврди пазар за послове у Хрватској. Ето засто и како је отисо.

Name

099

17.09.2020 04:54

али мозе хрватског

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јами

17.09.2020 06:31

Однио је помоћ за Српску православну цркву у Загребу, а успут се састао и са овим њиховим политичарима.

Name

Алан Форд

17.09.2020 07:19

Треба дудука спречити да прича и рјешава у уме срба било шта. Неможе хрват мислити добро србима никада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

18.09.2020 05:48

Додик је урадио праву ствар у Загребу и сви медиј и наси и њихови преносе да је састанак био успјесан у цему је онда проблем , оцито љубомора на Додика.

ОДГОВОРИТЕ