Електричар погинуо поправљајући трафо станицу у Теслићу

Радник М.В. запослен у ЗП "Електро Добој" РЈ Теслић, погинуо је јуче усљед струјног удара мјесту Горњи Теслић, саопштила је Полицијска управа Добој.

Република Српска 16.09.2020 | 11:23
Електричар погинуо поправљајући трафо станицу у Теслићу

"Полицијској станици Теслић, 15. септембра, око 11.51 часова, из Дома здравља Теслић пријављено је да су радници Службе хитне помоћи ове установе, обавијештени да је у мјесту Горњи Теслић, општина Теслић, усљед струјног удара повријеђено лице иницијала М.В. радник ЗП "Електро Добој" РЈ Теслић, те да су изласком на лице мјеста установили да је наступила смрт поменутог лица", наводи се у полицијском саопштењу.

Како је наведено, одмах по пријави су поступили полицијски службеници Полицијске станице Теслић који су утврдили да су радници ЗП "Електро Добој“ РЈ Теслић изводили радове на трафо станици у мјесту Горњи Теслић, те да је највјероватније усљед струјног удара смртно страдало лице М.Л. радник поменутог предузећа.

"Приликом увиђаја, полицијски службеници Полицијске станице Теслић уз присуство Љекара мртвозорника, Вјештака електро струке и Инспектора рада заштите на раду, утврдили су да је поменуто лице, заједно са колегом вршило испитивање и замјену уља на трафо станици, након чега су сишли на земљу", стоји у саопштењу ПУ Добој.

Из полиције додају да је настрадали у командном ормару пустио струју и установио да нема напона, након чега се поново попео на трафо станицу, до мјеста гдје се налазе осигурачи, након чега се чуо прасак, а потом његов пад са на земљу са висине од око пет метара.

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој је наложио да се тијело покојника превезе у просектуро болнице "Свети Апостол Лука" у Добоју ради вршења обдукције.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар