Луј Витон уместо маски лансира линију визира, цена папрена!

Било је питање времена када ће заштитне маске и визири бити претворени у статусне симболе, а тренду се после „Барберија“ прикључио и „Луј Витон“.

Занимљивости 12.09.2020 | 18:36
Луј Витон уместо маски лансира линију визира, цена папрена!

Позната модна кућа „Луј Витон“ најављује визире који ће ностити препознатљив монограм и бити украшени кожним и златним детаљима.

Визир ће се састојати од еластичне траке која се ставља око главе, у боји која је заштитни знак ове куће и са препознатљивим монограмом, а на њу је прикачен штит, такође обрубљен препознатљивом декоративном траком, који се помера тако да једним потезом постаје шешир. Уједно, штит је фотогреј, што значи да се његова боја прилагођава количини светлости и може служити и као наочаре за сунце.

 

Неки амерички медији су пренели информацију да ће „Луј Витонов“ визир коштати нешто мање од 1.000 долара, али Бизнис инсајдер пише да из модне куће још нису званично објавили цену.

 

Визир би требало да се појави у продаји крајем октобра, а већ је на друштвеним мрежама изазвао бурну реакцију и распалио дискусију. „Луј Витон“ је наишао на сличне реакције као и „Барбери“ када је представуи своје брендиране заштитне маске. Мета критика је углавном цена и чињеница да се зарађује на непримерен начин.

 

„Такви се могу наћи за три долара у продавници“, „Хиљаду долара за заштитну маску? ОК, само да сви виде лого..“, „Ово је непримерено“, „Немате срама“, само су неки од коментара.

Наравно, многи заборављају да је и модна кућа „Луј Витон“ још почетком априла своје радионице у Француској наменила за производњу заштитних маски, а фабрике које обично производе парфеме и козметику преорјентисале су се на израду средстава за дезинфекцију која су бесплатно дељена француским медицинским радницима.

 

Но, угледне модне куће се и даље устручавају да се упусте у овај вид промоције, имајући на уму ризик од негативне репутације коју би могле да стекну јер остварују профит на здравственој кризи или је претварају у гламур, што се такође може погрешно протумачити, али мало је вероватно да ће визири из колекције „Луј Витон“ остати непродати.

Извор:РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Каква

12.09.2020 21:27

Спрдацина.Народ нема за хљеб,а да носи брендирани визир.О помози Бозе.Од сваке посасти направи се бизнис.Срамно.

ОДГОВОРИТЕ