Брат и сестра зубима вуку тешке камоне! (ВИДЕО)

Брат и сестра из Ирана, Пурја и Фезех Сарлак годинама се труде да оборе све рекорде у вучи камиона у даљ - зубима! Ово двоје су фасцинирали окупљене гледаоце својим подвизима снаге, под врућим сунцем њиховог родног града, Ахваза.

Занимљивости 11.09.2020 | 16:53
Брат и сестра зубима вуку тешке камоне! (ВИДЕО)

Старији од ово двоје, Пурја, има 27 година, и неуобичајену снагу својих зуба је открио још као тинејџер.

"Једног дана, видео сам стронгмена у нашем суседству. Изводио је стандардну представу, попут вуче тешких ствари, или аутомобила. Он је открио мој таленат, и ја сам могао да повучем возило марке Исузу, када сам имао само 10 година", објаснио је.

Бивши залуђеник за борилачке спортове, фикс-идејом о вучи камиона заразио је и своју млађу сестру Фезе, која има само 20 година.

"Иако сам у почетку био против тога, Фаезех је инсистирала да и она тренира. Са 14 година је померила возило тежине од 2 тоне. Уз моју подршку, и пуно труда, са само 16 година, она је повукла 3 возила одједном, у даљину од 23 метра, и то зубима" поносно говори Пурја о својој сестри.

Овај узбудљиви хоби их кошта доста на плану физичког здравља. Поурyа је имао бројне здравствене проблеме повезане са својом страшћу према вучи камиона. "До сада сам оперисао два зуба и вилицу. Сломио сам их пар пута. Такође, овај спорт врши велики притисак на кичмене пршљенове" објаснио је Пурја.

Брат и сестра тврде да су срушили све светске рекорде у овој дисциплини, али због недостатка спонзора и новца, још увек нису могли да плате таксе Гинисовој књизи рекорда, те њихови подвизи не могу да буду забележени. Уз свакодневне мукотрпне тренинге и вежбе кондиције, планирају да једног дана вуку брод или авион, под условом да нађу одговарајућег спонзора и подршку.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар