Звезда филма "Ивкова слава" није једина коју је силовао исти продуцент!

Данијела Штајнфелд, коју је на почетку каријере напаствовао старији колега, каже да зна још много глумица које је исти мушкарац сексуално злостављао.

Забава 10.09.2020 | 20:02
Звезда филма "Ивкова слава" није једина коју је силовао исти продуцент!

Данијела Штајнфелд, ауторка документарног филма "Холд ме ригхт" (Излечи ме, прим. аут.), каже да није једина глумица коју је моћник из српске филмске индустрије силовао!

Лепа Мариола из филма "Ивкова свадба" открива да је побегла из Србије јер се плашила да би поново могла да буде напаствована.

- Нисам једина коју је силовао, али сам једина која је проговорила о томе! Велики проблем је то што жене ћуте. Због тога упадају у депресију, одају се алкохолу, често и покушавају да се убију. Надам се да ће овај филм помоћи и другима да проговоре. И ја сам ћутала годинама! Чак сам побегла из Србије у Америку да ме не би поново силовао - прича Данијела.

Она објашњава како је постала жртва монструма.

Повезао ме је колима и силовао ме је у ауту. Нисам мислила да би то икада могло да се деси мени, посебно не од стране човека коме сам веровала! Он је за мене био ауторитет у послу којим сам се бавила. Зато што је старији од мене и на вишој позицију у професији понашао се као да има право над мојим телом - присећа се глумица.

На питање због чега није открила његово име одговара:

- Нисам желела да фокус мог документарца буде на силоватељу. Кад ме је напаствовао, покушала сам да се поверим једној блиској особи, а она ме је питала: "Шта ћеш с њим у колима?" Тад сам схватила да ћу, ако га пријавим, проћи кроз голготу, иако сам жртва. То је човек с којим сам блиско сарађивала, наша бранша је у Србији мала, сви се знамо и дружимо. Питање шта сам тражила у колима с неким ко је мени близак и са ким радим имплицира да сам крива! Почела сам да се плашим за себе и своју будућност и побегла сам у Америку.

Најтеже јој је, каже, било да саопшти родитељима да је на почетку каријере силована.

- Тај тренутак сам снимила и ставила у филм. То је био један од најтежих момената у мом животу, после сексуалног злостављања. Тешко је превалити преко језика ту страшну истину. Плашила сам се да ли ће ми веровати, да ли ће ме осуђивати... - објашњава Штајнфелдова.

Извор: Еспрессо.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драшко

10.09.2020 22:44

Које пренамагање? Пријави га, није ваљда касно. Или је ово начин да се о овој глумици прича и пише, што би било тужно и жалосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неце, неце

11.09.2020 16:12

"Неце цуко док куца не махне репом".

ОДГОВОРИТЕ