Из ноћних клубова без конкурса до посла у Влади Српске

Оно што је најзанимљивије јесте то да се међу новим запосленим службеницима у Влади РС налазе и поједине младе даме, без икаквог претходног радног искуства у административним пословима, а које су у фотеље савјетница у министарствима „ускочиле“ директно из спортских кладионица и ноћних клубова.

Република Српска 10.09.2020 | 13:25
Из ноћних клубова без конкурса до посла у Влади Српске

Тешка економска криза, као и све већи број радника који су остали без посла због пандемије вируса корона, нису зауставили Владу Републике Српске да појача редове у својој већ пренатрпаној администрацији.

Иако је, према званичним подацима из прошле године, у Влади РС, односно њених 16 министарстава, запослено скоро 8.000 људи, извршна власт ентитета закључила је да ни то није довољно, па су посљедњих мјесеци без било каквог конкурса, јавних огласа и транспарентне процедуре „ухљебили“ на десетине нових савјетника и службеника чији су радни задаци потпуно непознати широј јавности.

Оно што је најзанимљивије јесте то да се међу новим запосленм службеницима у Влади РС налазе и поједине младе даме, без икаквог претходног радног искуства у административним пословима, а које су у фотеље савјетница у министарствима „ускочиле“ директно из спортских кладионица и ноћних клубова.

Између осталог, како је незванично потврђено порталу Моја Херцеговина, у Министарству за европске интеграције и међународну сарадњу, које води министар Златан Клокић, запослена је Зорица Ђуричић, донедавна „домаћица“ и ВИП пратиља у познатом бањалучком клубу „Драма“.

Поред тога што су поједини медији, прије неколико година, Ђуричићеву у својим текстовима наводили као једну од најпопуларнијих домаћих звијезда Инстаграма, ова дјевојка је, према сазнањима нашег портала, од претходног радног искуства имала још једино вишегодишњи ангажман у једној спортској кладионици у Бањалуци.

Интересантно, она је недавно деактивирала свој Инстаграм налог.

Да бивше раднице „Драме“ изгледа имају посебне „бодове“ приликом запошљавања у Влади Републике Српске показује и примјер Николине Сабљић, још једне звијезде Инстаграма, такође бивше „домаћице“ у „Драми“ и блиске пријатељице поменуте Зорице Ђуричић.

Сабљићева је, као и њена пријатељица, однедавно такође, без било каквог конкурса или јавног оглашавања, добила посао у Влади РС, односно Министарству за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво, на чијем челу се налази министар Срђан Рајчевић. Истовремено, Сабљићева рођена сестра запослена је у Служби за заједничке послове Владе РС, којом шефује Ранко Томашевић.

На мјесто савјетнице у Министарству енергетике и рударства РС, којим руководи лидер Социјалистичке партије Петар Ђокић, примљена је Александра Аничић, која је, такође, посао у Влади РС добила без било каквог претходно расписаног конкурса. Аничићева је позната као фитнес тренер и као неко кога прати велики број пратилаца на друштвеним мрежама.

Извршни директор Транспаренси интернешенала у БиХ Ивана Корајлић за Моју Херцеговину каже да је масовно запошљавање без конкурса у владина министарства и јавна предузећа постала већ уобичајена пракса актуелне власти, посебно у изборним годинама.

“Овдје је уобичајено да пред сваке изборе власт без икаквог конкурса запошљава своје људе. Ту се углавном ради о страначким кадровима, а за већину радних мјеста која се на тај начин додјељују заобилази се прописана процедура. Уосталом, да се ради о проблематичним запослењима показују и ревизорски извјештаји, али се на то нико од надлежних не осврће“, каже Корајлићева.

Она додаје и то да се прописана процедура приликом запошљавања „подобних“ кадрова најчешће заобилази тиме што се „одабрани“ стављају на функције савјетника, а за то мјесто, како истиче, према важећем законодавству није потребно расписивање конкурса.

„Приликом таквих запошљавања нема адекватне контроле, због чега постоје бројне злоупотребе. Нажалост, такви случајеви нису ни први ни посљедњи“, истиче Корајлићева за наш портал.

Универзитетски професор и политички аналитичар Славо Кукић за Моју Херцеговину каже да не вјерује да ће, док је овакве власти на свим нивоима у БиХ, престати пракса непотизма и страначког запошљавања.

„Не постоји начин да се такав начин запошљавања заустави. Овдје су доминантне парадигме које застрашивањем политичких неистомишљеника, непотизмом и страначким запошљавањем опстају на власти“, каже Кукић.

Он истиче да се приликом запошљавања у државним институцијама и јавним предузећима новозапослени кадрови, према његовим ријечима, најчешће морају обавезати да ће на изборима обезбиједити макар десет сигурних гласова за странку која их је запослила.

На тај начин већ 30 година функционишу СДА и ХДЗ, а од 2006. године СНСД. Посљедице такве политике су катастрофалне. Умјесто најбољих, најстручнијих и најквалификованијих, радна мјеста дођељују се подобним и послушним, а као резултат тога имамо масовни одлазак младих и способних у иностранство и цијела БиХ постаје земља стараца, без било какве перспективе“, закључује Кукић.

Савјетница мисица

Велику пажњу јавности средином године изазвао је избор новог министра за људска права и избјеглице БиХ Милоша Лучића (ДНС), прије свега због чињенице да је министар средњу школу похађао пет, а студирао чак 12 година. Међутим, ништа мање буре није изазвао избор Лучићеве савјетнице у наведеном министарству, Марине Шевкушић, будући да наведена, иако по струци дипломирани политиколог, има прилично “танку” радну биографију.

Широј јавности позната је по томе што је својевремено била изабрана за другу пратиљу на избору у БиХ за Мис Планете Земље.

Шевкушићева је, такође, изузетно активна на Инсатграму, гдје је редовно објављивала своје фотографије, а увидом у њен профил може се сазнати да се наведена дјевојка дуги низ година бавила моделингом и манекенством, те да је водила Школу за усавршавање “Футура”.

 Из Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске саопштили су да никада није била нити је тренутно запослена Зорица Ђуричић, као што тврде поједини медији.

Из тог министарства истичу да нису тачне тврдње портала "Моја Херцеговина", а које су пренијели и бројни други портали, да је та особа запослена у том инистарству.

(БН/Моја Херцеговина) 

Коментари / 162

Оставите коментар
Name

Миле

10.09.2020 11:44

А тко их неби примио па видите слике...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прачук

10.09.2020 12:06

Па није за чуђење. Нема правног поретка. Хаос, корупција, неморал су основне одлике нашег друштвеног система.

Name

Гоги

10.09.2020 12:14

Миле, подрзавам твој коментар у потпуности.

Name

коскица

10.09.2020 12:20

зашто смо ми ратовалии ццц због овога су момци губили главе, који парадокс

Name

Логика

10.09.2020 12:29

Какав народ - таква власт. Каква власт - такви савјетници Како саслужимо тако ће нам бити, оно што је овде пракса не може у "нормалном" друштву ни случајно. Торбу у руке и збогом...

Name

Реално

10.09.2020 12:32

Варате се да дотичне даме немају искуства. За оно што се од њих тражи и те како имају богато искуство.

Name

Хахаха

10.09.2020 12:34

Пратеци вокали Лепог Мице.

Name

Бос

10.09.2020 12:46

Порнографија траје већ 25 година,жали боже за оне који су изгинули за стварање владе и републике.

Name

ХА ХА ХА

10.09.2020 13:01

Трла баба лан да јој прође дан и онако нико ништа неради

Name

То

10.09.2020 13:10

Ста се и ради.Ста је са дјецом палих бораца они немогу добити ни да цисте зграду владе и тротоаре.Срамота.Страсно Фуј засто су људи главе губили

Name

пракса

10.09.2020 13:22

примају их због позитивних практицних искуства

Name

Азем

10.09.2020 13:33

Ама, ста су оне бодова примиле док их нису примили на радно мјесто ... конкурс је мила мајка шта су оне прошле.

Name

Ре

10.09.2020 13:37

Фуј!!!

Name

ре

10.09.2020 13:41

Направили су обичан куплерај од ове државе, прћију криминалаца на власти.

Name

Кокана

10.09.2020 13:42

Посто су плате мале иде се на исплацивање у "натури", ха, ха.. Сто се тице знања у институцијама владе оно није ни потребно - цак и контрапродуктивно, и као такво смета методи наплате описаној горе!

Name

Ре

10.09.2020 14:29

МА ФУЈ СТЕ, СВЕ!

Name

ДОДИК ЦИРКУС

10.09.2020 14:35

СЕ НАСТАВЉА. ОГАВНО.

Name

Драган

10.09.2020 14:44

Нормално!Неће ваљда неку школовану,неугледну са језиком до пода,која би још хтјела нешто да ради и не дао драги Бог,пита!!!

Name

Обрваан

10.09.2020 14:48

Фали Ајфонка!Сто јес ,јеес!А,мозда ни не фали???

Name

ТОРРО

10.09.2020 15:31

МИНИСТАР СРЂАН РАЈЧЕВИЋ, ЕХ ПРОФЕСОРЕ ПРАВА МАРКО РАЈЧЕВИЋУ, ИМАС ЛИ ТИ МОЗГА У КАКВО КОЛО ТИ СЕ СИН УХВАТИО, СПАШАВАЈ СИНА ДОК НИЈЕ КАСНО, ЗАВРШИЋЕ НА РОБИЈИ ЗБОГ ОВИХ ЛИЈЕВЧАНСКИХ ЛОПОВА !!!

Name

Ре

10.09.2020 16:07

Угасис профил, обуцес косуљу, закопцас се и ето те - пословна зена! О, земљо отвори се! Док су људи заиста уцили и усаврсавали се ове су скакутале по клубовима и врсљале кладионицама. Изузем ове фитнес инструкторке. Срамотно! Ма... срам да бас буде !!! Фуј!

Name

Ре

10.09.2020 16:55

Док дјеца погинулих бораца доктори наука раде као физицки радници старлете су помоцници и савјетници министара. Страсно!!! Срам вас било оних 20.000 гробова!

Name

нормалан

10.09.2020 17:20

''И тата би сине''

Name

Бурловизија

10.09.2020 20:42

Цовјек има право -данас без пара нема ниста.

Name

Ре

11.09.2020 03:33

Да..слике све говоре и ти вискоумни погледи у будуцност !

Name

Ре

11.09.2020 05:10

И нису неке сад изузетне љепотице. Изгледају просјецно али ниста сад посебно. Једино сто имају изнадпросјецну потребу да буду у центру пазње посто пото. О инстаграмске старлете па дзаба угасен и закљуцан профил...Бањалука Градиска вам знају прослост. Срамота. Узасне сте. Срамота. А сада це и јавност. И нове радне колеге :).

Name

Деба

11.09.2020 13:53

Па свако би их примио а и оне би примиле или вец увелико примају!

Name

Децко

10.09.2020 11:48

Свака цаст! Ако један премијер мозе имати 5000 КМ мјесецно, мозе и "ноцна дама" за двије хиљаде да носи кафу сефу у кабинет... Засто не?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

10.09.2020 12:15

Плус бонус за топли оброк у радном времену, а и послије њега. А тек бонус за ноћну смјену.

Name

Ипе

10.09.2020 13:04

Ова је више заслужила и зарадила то мјесто.него многи акрапи и метузалеми.који ништа не раде. Ова ће то и одрадити и зарадити то мјесто. На свој начин али зарадити.

Name

Скептик

10.09.2020 13:26

Шта ће, ноћни клубови не раде због короне, морају се негдје скрасити...

Name

Рр

10.09.2020 14:31

КАКВИ МИНИСТРИ,ТАКВЕ И САВЈЕТНИЦЕ.ДИБРЕ СУ ОВЕ ПО УЗОРУ НА МОНИКУ ЛЕВИНСКИ МОГУ МАЛО ИЗОСТРИТИ ОВЕ ИЗЈЕНДЈАЛЕ МАТОРЦЕ У ВЛАДИ .ПА ЛУД ЗНА ЗАСТО СЕ ТАКВЕ ЗАПОСЉАВАЈУ.ПРАТИЉЕ ЗА НЕКО ВРИЈЕМЕ.

Name

Тврда линија

10.09.2020 15:37

Ма гарантујем да би боље водиле Владу од маскоте Вишковима,љепше за видјети а памет ту није битна јер је нема,ове би више упросиле...

Name

Хахахаха

10.09.2020 11:51

ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццццц

10.09.2020 11:53

Како се не зна који су им задаци..... Па да савјетују...али питање је кога и шта да савјетују ове старлете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.09.2020 12:57

Некада су се та занимања друкције називала.

Name

Ми смо будалее...

10.09.2020 11:53

Ми смо праве будалетине...раде ста хоце........ запосљавају с минимум мозга..а савјетнице...нека тако нам и треба..па не мозе њих 200000..нек гласају за њих и њихове сателите ал дајте да нас 300000 гласамо за ове остале и скинемо говна с власти..и на одговорност ...их позвати..кроз закон..па одузет сто су покрали..а покрали су све..и у затвор...само тако ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

10.09.2020 12:38

Ајде докази то глупацима сто је власт бахатија народ јој се висе диви.

Name

Ре

10.09.2020 13:51

Фуј!

Name

Браво

10.09.2020 11:55

Све сами стручњаци. Само не знам у чему су стручне овакве даме???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.09.2020 12:19

Колико наплаћују по сату?

Name

Ре

10.09.2020 12:31

Зна се веома добро у цему су најструцније.Цим их погледас видис да су родјене "савјетнице".Вјероватно су добро "савјетовале" ове умисљене ликове прије него су им званицно дали посао.

Name

Ре

10.09.2020 12:58

Како не знас?

Name

Ре

10.09.2020 13:09

Зезаш ли нас или стварно не можеш да схватиш у чему су стручне ? ;-)

Name

Оцигледно

10.09.2020 13:31

да имају одредјене квалитете које су тразене.

Name

Ре

10.09.2020 13:38

Узас! Фуј!

Name

Зоран

10.09.2020 18:21

Имам колегу правника,ради у згради владе.Казе кад је плата,само гледа,лијево ,десно да га неко не препозна.Дизе,казе 2000 марака,а ниста не ради.Тако и у канцеларијама по 3 зене,мазу нокте,сминкају се,свака има по 2 љубавника,а ниста не раде.Е мој народе,јадни и бједни само гласајте за милокрада и његове пајтасе.

Name

Рр

10.09.2020 19:09

САДА ОВЕ,А ВИДИЛЕ ЦУРЕ СТА ИМ ЈЕ РЕКЛА САЊА ВУЛИЦ ,ПА ДА СЕ И ОНЕ УХЉЕБЕ.САЊУ ЦЕ БОГ ДОВЕСТИ У БАЊА ЛУКУ ДА ИМ БУДЕ СЕФИЦА.

Name

Сацувај нас

10.09.2020 11:57

Бозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

10.09.2020 12:21

Жали боже онолике младости које положише животе за бахаћене ове багре.

Name

е сада

10.09.2020 12:00

Мило је мала маца за ову багру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

3509

10.09.2020 12:01

Овоземаљски свијет одавно је крену путањама које га воде у пропаст. Ред је да и наши моћници дају свој допринос томе кретању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово

10.09.2020 12:49

Висе нема нигдје.Зене нису ниста криве.Једноставно способне да уновце своје атрибуте.Вецина њих вјероватно незна ни таблицу мнозења.Криви су они сто им дају посао.Неко ко заврси факултет немозе наци посао ни у сну.А ове "даме","мисице"могу бирати гдје и за кога це радити.Има ли уопсте правде на овом свијету?

Name

Нека

10.09.2020 12:02

За 01.10.2020. године сам резервисала једносмјерну карту за Њемачку. Чекам само да добијем превод дипломе, да би се одрадила нострификација у Њемачкој. Све остало је спремно, па и кофер. Због оваквих сам годинама радила за 500-700 марака код којекаквих великих газда. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милоао

10.09.2020 12:56

пуно цес се усрецити у њемацкој

Name

кебаб

10.09.2020 13:16

Диплома се преведе за један дан. Кога ти лажеш?

Name

Неки из БЛ

10.09.2020 13:18

Иста ситуација само сам са породицом отисао 2019....камо среце да смо и прије

Name

момо

10.09.2020 14:48

јес јес сацес морати радити код свабе за сваку марку а овдје си могла србовати за седам стоја

Name

Директ

10.09.2020 16:42

Кебаб, и добије се за један дан, ако знаш гдје да тражиш. :)))

Name

Де

10.09.2020 22:00

Само се ти спакуј и бјези.Нецес се покајати.Ко год казе да није ок у њемацкој сигурно лазе.Доле се мозес увијек вратити .

Name

е сада

10.09.2020 12:04

Кад падне Додик, надам се ускоро, сва ова багра ће на улице да га брани, као и они дрогирани у Црној гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

10.09.2020 12:24

Оваква пракса није од јуце. Она је од кад је снсд-а стално присутна. Примјера ради у Модрици медју првима који издадосе Младена је лик коме је прво радно мјесто ''директор СКЦ-а''

Name

Алан Форд

10.09.2020 13:33

Сањај, не кошта ништа.

Name

Директ

10.09.2020 16:43

Додик ће пасти иовако ионако, кад-тад, само је питање дана када ће се то десити.

Name

Радован

10.09.2020 12:06

Па не примају они њу ради струке аха могуће само питање које.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.09.2020 12:56

Није тешко погодити.

Name

Жалосно и јадно

10.09.2020 13:18

Требаио би све у згради владе прво дезинфиковати а затим довест попа да то освјешта

Name

Гавра

10.09.2020 15:04

Па министар прима савјетницу за савјет своје главе само не зна се које главе велике или мале мала је преча

Name

За цуре

10.09.2020 12:07

Имају ли оне родитеље, родбину, брацу.... Фуј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.09.2020 14:27

И МЕНЕ ЗАНИМА. ИНСТАГРАМ СТАРЛЕТЕ ДА ЛИ ВАС ЈЕ СТИД? О СТАРЛЕТЕ МИСЛИТЕ ЛИ НА ВАСЕ БЛЗЊЕ И РОДОТЕЉЕ?!? МА ... ОДВРАТНО! ФУЈ!!!

Name

Директ

10.09.2020 16:45

Имају, само у годинама су када сами за себе одговорају.

Name

Утучени студент БЛ

10.09.2020 12:07

Поставља се питање: Зашто завршавати факултет?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре студент БЛ

10.09.2020 12:19

Завршиле су оне само курс за најстарији занат

Name

Тања

10.09.2020 12:29

Дијете драго, заврсавас га себи. Диплому у руке и бјези одавде, гдје год да одес бице ти боље него овдје.

Name

Ре

10.09.2020 12:53

Оцигледно низасто!

Name

Само бахато

10.09.2020 12:54

Оне су испите наполагале,ни шефови нису бољи.Глупандери на државним јаслама а паметна дјеца преко гране,то је политика ове власти,кад и чемер.Само гас одавде,а могу замислити потомке од ове власти,од зла оца и грађе мајке,ајде за ове старлете није ни важно али такви су и у медицини,школству,тужилаштву,суду....

Name

Ре

10.09.2020 12:56

Боље урадити силиконе и напумпати усне да буде удобно и сочно на "испитима".

Name

Тврда линија

10.09.2020 12:59

Какав црни факултет,код нас се купује и факултет и средња школа,сад радница из Беме осване на КЦ као медицинска сестра,купила пар предмета у Приједору а дијете са петицама мора ићи на запад,код нас будале раде а школовани на запад.

Name

...

10.09.2020 13:18

Боље да не мозгаш о томе, превише ћеш ствари себи поредати и оптеретити се, онда те депресија дохвати, па не завршиш факултет. А оне такве какве су се и фино запосле и титрају, послије шефице постану, неке начелнице, стручне сараднице и бла, бла, бла поштоване ко зна шта. Заврши факултет, мој савјет, па да те боли уво за такве.

Name

ре Утучени студент БЛ

10.09.2020 13:23

Одговор је прост : Не треба факултет заврсавати, треба са политицарима свршавати...

Name

Маја

10.09.2020 13:33

Да нас отјерајујдр њима не требају сколовани људи њима требају старлете са заврсемном основном и курве.

Name

Јусуф

10.09.2020 13:34

А сто нападати њих па нису оне криве.Какве људи имамо на Тим функцијама ниста боље се неце ни десавати.Риба,Врх,Влада!Власт смрди од главе до Пете.

Name

Сретина мала

10.09.2020 12:16

Провидно Срето Аничић бивши удбаш иначе Додиков човјек пошто његова фирма Бонд обезбјеђује утакмице Игокеа у Лакташима убацио је кћерку Александру у министарство социјалиста Петра Ђокића.Изгледа да пресушује мужа државних предузећа од стране Бонда па ће се пљачка наставити под контролом социјалиста.Иначе Александриног оца Срету Аничића можете видјети како игра у изборној ноћи 2018 око Додика док исти весело завија након још једних покрадених избора.У Бонду је стандардно непријављено 40 до 50 % радника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јинг јанг

11.09.2020 00:52

Да,а прије тога је била "уваљена"у канцеларију за бесплатну правну помоц.

Name

пyд

11.09.2020 18:44

какви министри такве и ,,,,,,,,,савјетнице ....

Name

Посматрач

10.09.2020 12:17

Сјећам се Николине Сабљић са ФПН БЛ тад као студент, већ ми је тад било јасно да је дјевојка лаког морала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.09.2020 16:07

Зна се и за сваког од професора који хоће са таквима.

Name

Никола

10.09.2020 18:55

Посматрац јеси ли је.о?

Name

Г

10.09.2020 12:19

Хвала Богу па се неко усудио писати о овоме. Е земљо теска. Бјезати одавде сто прије, хостесе и даме које имају своју цијену за ноц у Влади Рс на насе оци. Ста се тек ради мимо нас. Како ли су досле на те позиције и о цему оне могу савјетовати питај Бога. Ста це, не раде клубови па се морају јаднице негдје запослити

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

10.09.2020 12:25

100,€

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

10.09.2020 12:26

Примљене су без конкурса "због повећаног обима посла" на одређено вријеме, а онда ће некад бити примљене на конкурсу и као објашњење - ако неко уопште буде питао приговором - ће бити наведено да имају искуство које су стекле управо на том радном мјесту. Ако се неко са тог конкурса одлучи на тужбу, суд ће након годину-двије поништити конкурс без адекватне санкције а дотад су прошли сви возови. Нико из опозиције годинама није прстом мрднуо да се спријечи та пракса која траје и траје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орбан

10.09.2020 12:28

Имамо једну бруталну насилну власт која нена образа..знам када се позиције радне дијелиле у Пизерији Арагоста садања мала станица поред зграде владе... бахатост ове власт нема границе..знам људе гдје из једне куце 5 цланова породице раде у влади а док у породицама дјеце погинули бораца немају за хљеба Црни Милораде Додик проклет био

ОДГОВОРИТЕ
Name

тар

10.09.2020 12:30

Па радно мјесто "савјетника" и јесте измишљено због таквих. То не само у Влади и Министарствима, него је почело и по обичним фирмама, чак и приватним, када за савјетнике запошљавају пензионере, јер другачије не могу. А о овом запошљавању само могу рећи да је јадно. Видите ко су министри који их запошљавају, млади момци, жељни овога. Оду у Драму, неискусни, сахватају их овакве и ето посла у Министарству. Више човјеку није ни криво што се запошљавање врши на свакакве начине, али бар смо до сада знали да се запошљава родбина, дјеца богаташа, дјеца подобних бизнисмена, а види сад мајке ти на шта је спало, да се проститутке запошљавају. Сад бих заплакао мајке ми, кад видим колико је све неправедно. Увијек је било да политичари и богаташи водају овакве и финансирају, али сад је то све отишло корак даље, па овакве желе и неку каријеру коју им "финансијери" требају обезбједити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

10.09.2020 12:36

Треба казнити глупи народ не заслузује ниста боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рембрант

10.09.2020 12:38

Бас јуцер сам рекао прије ове вијести да је стаклара легло...блуда,неморала,курвалука,лоповлука,пљацке,и преведено...содоме и гоморе.то треба запалити заједно са свим упосленим да све сагори .ни мрав да изадје зив.има ли унутра иједан демобилисани борац да ради?ал онај прави са 4 године рова на ледјима.не неки позадинац,кувар,артиљерац итд итд.нема наравно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знај

10.09.2020 18:40

Добро рече "СТАКЛАРА", свака ти част!

Name

БЛ

10.09.2020 12:43

СТО СЕ БУНИТИ ПА МИ НАРОД СМО ИХ ИЗАБРАЛИ ДА НАС ПОНИЗАВАЈУ ЗАПОСЉАВАЈУ СВЕ МИМО ЗАКОНА А ОД НАС ЗРАЗЕ ДА ПОСТУЈЕМО СВЕ И КАЗЊАВАЈУ ЗА СВЕ БИО У ПРАВУ ИЛИ НЕ ОНИ СУ ТАКО ОДЛУЦИЛИ ГЛАДАЈТЕ ИЛИ НЕМ9ЈТЕ ИЗАЦИ НА ГЛАСАЊЕ И ОНИ ЦЕ ГЛАДАТИ ЗА ВАС КО ГОД НЕИЗАДЗЕ И ПОБЈЕДИТИ И ДАЉЕ ВАМ ОСТАЈЕ ДА САМО ПИСЕТЕ ПО ДРУСТВЕН8М МРЕЗАМА И ИЗНОСОТЕ СВОЈЕ ЗГРОЗАВАЊЕ А ЊИХОВЕ ЉУБАВНИЦЕ ТЕТКЕ СТРИНЕ БРАТИЦИ СЕСЗРИЦИ КУМОВО ДЈЕЦА СЕ ЗАПОСЉАВАЈУ А НАСА ДЈЕЦА ДЗАБА СЕ СКОЛУЈУ Н8 НА ЈЕДАН КОНКУРС НЕМА САНСЕ ДА КОНКУРИСУ А КАМОЛИ ДОБИЈУ ПОСАО ТРАЗИЛИ СМО ЕТОНАМ И САД ОПЕТ БИРАЈТЕ ИСТО ИЛИ МЈЕЊАЈТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Р СРПСКЕ

10.09.2020 12:50

ПРИВАТНА ДРЗАВА ЛУДОГ МИЛОЈКА САМО СТО ПАРЕ УЗИМА ОД ЈОС ЛУДЈЕГ НАРОДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

10.09.2020 12:53

Криви навод Били су конкурси СИГУРНО само не како их закон предвиђа, али су се доказале гдје треба ... не сумњајте

ОДГОВОРИТЕ
Name

С

10.09.2020 12:56

Садацете, народе, зањих да гласате, па видите,,!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

10.09.2020 12:57

Благо кући коју заобиђете!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

10.09.2020 13:11

Опет цете ви за њих гласати! Поз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле коњ

10.09.2020 13:12

Немојте људи молим вас...па погледајте их.. ..морамо помоци омладини да стану на ноге. Подрзавам иницијативу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мудрац

10.09.2020 13:15

Ето шта се деси кад Балканцима (у свим националним варијантама) даш државу или ентитет. Правићемо ми Фердинанда од блата, да није било лудог Гаврила Принципа данас би живјели у Аустроугарској и Аустријанци би од нас направили бар нешто што личи на људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

масинац

10.09.2020 13:49

да је гаврило принцип знао какви це га све профили лицности тетовирати по себи, уписао би масинство и постао инзињер. која млада босна и слобода, отисао би радити у фолксваген

Name

Херц

10.09.2020 22:45

Свака цаст на коментару.Одавно несто боље не процитах.

Name

Професор

10.09.2020 13:17

Јадна земљо. Господе Бозе, сваста цу цути и видјети. Зар нема паметних цура од тих фуфа? Ова дрзава је смијурија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ковач

10.09.2020 13:20

Хаха! То брале! Само оштро по сиротињи. Гласајте овце. Можда вам Миле добаци коју кошчуру и ладно пиво испод шатора. Још кад запјева "не може нам нико ништа", земља нека гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг

10.09.2020 13:23

Ко каже да немају искуства? Младе али искусне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Назалост

10.09.2020 13:23

Брука и срамота... Па ви студирајте Медицину, Фармацију, Стоматологију да бисте радили даноноћно "крвав" посао за биједну плату. А нек старлете воде државу. Тотално безнадежна држава!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неподобни

10.09.2020 13:32

Да буде веце зло оне онако обучене долазе на посао,па нормалан човјек помисли да или имају неки концерт или иду у филмски студио да снимају филм наравно порно садрзаја

ОДГОВОРИТЕ
Name

За једну

10.09.2020 13:33

За једну од њих се прича по Бл у клубовима да је у шеми са Додиковим сестрићем из Драме , ту је како се прича било и бијелог и свега и свачега , ако је то истина онда је Додик у великом проблему у Бањалуци..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.09.2020 13:58

ФУЈ!!!

Name

Ре ре

10.09.2020 16:12

Није она са додиковим сестрицем вец са другим ликом сто је са њим дрзао Драму и то сви знају..Та Зорица.

Name

Ре

10.09.2020 16:17

Није са њим вец са другим ликом његовим кумом сто је сувласник Драме...То сви знају.

Name

БЛ

10.09.2020 16:19

Није са њим,вец са његовим кумом сто су заједно дрзали драму.

Name

Мила

10.09.2020 16:30

За коју то?? :Д

Name

Мими

10.09.2020 16:48

За коју то???

Name

Ре

10.09.2020 16:55

Која то??

Name

БАЊАЛУКА69

10.09.2020 13:41

ИЛИЈА ЈЕ МЕНИ КРАЉ ,,,МОЈ ИЛИЈА ЈАДНА ЛИ ЈЕ ТВОЈА МАЈКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ти

10.09.2020 13:51

који илија

Name

Ало

10.09.2020 13:50

Цуре су образоване заврсиле факултете. Познајем их. Ста је проблем. Лијепе су и вриједне, радиле као домаћице док нису доцекале прави посао. Боље него да су хајцале по граду. Ако се птомијени власт и остану без посла, нек се јаве ја цу их примити све три. Хаххахахахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.09.2020 14:46

О ДАААА.БАС је било тако када су ове двије у питању.Хахаха насмијах се! НЕ КОМЕНТАРИСИ ПАМЕТНИЈЕ ЈЕ!И, ЦУТИ! МОЛИМ ТЕ! УСТВАРИ 'ОЛАДИ!

Name

Ре

10.09.2020 14:58

Цуј ово боље него да су "хајцале" по граду (какав год да је то термин "хајцање"). Па оцигледно је да ове бас јесу то радиле мислим "хајцале'"по граду! И у томе је поента и срз разоцараности... јер ипак има јос увијек постених људи и образоване квалтетне омладине! Омладине, која је постено радила на свом образовању и усаврсавала се. И омладине која не би себи дозволила да буде инстаграм старлета! Нити би дозволила блуд ни неморал!

Name

Кажем

10.09.2020 18:43

Дао бог, па ти ћери имао. А да видиш како тако треба подизати женско, да ли ти се допада њихов рад и способност које посједују.

Name

Аса

10.09.2020 13:59

Када се регистеују јавне куће многе од наведених ће напустити тренутна радна мјеста и бавити се својим правим послом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

10.09.2020 14:00

Овдје требају корјените промјене ко у Црној Гори направити.Само сто не то тешко са нашом мадиренијим на власти.Немамо ту особу која ће покренут народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркан

10.09.2020 14:03

Да се запослиш у Владу РС треба ти књижица секте и "оно" међу ногама. А да, мораш бити женско, мада, није пресудно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб Роцк

10.09.2020 14:18

А послије рада у Влади, нек нађу неког маторца да их убаци у правосуђе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

10.09.2020 14:18

Страшно је ово. Каква нам је држава такви су и њени упосленици. Ово је богу плакати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

10.09.2020 14:22

Оне ту могу да раде без икаквих проблема, оне су сто пута паметније од својих шефова, ха ха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Х

10.09.2020 16:13

И јесу, у праву си. Чим наиђе утицајнији оне шутну будалу која их је прогурала. И иду даље.

Name

Тадивоје

10.09.2020 14:24

Ово и овакво запосљавање оваквих особа са дна друствене љествице је показатељ да овом мафијаском банана колонијом Република Србска управља сељацко мафијаска кастела тј.полусвјет који је све обесмислио,опљацкао,унистио ко му је сметао убио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање?

10.09.2020 14:32

Ко је овдје луд ,а ко паметан?Напатис се заврсис озбиљан техницки факултет прије заврсног рока.Ниси позељан јер посједујес надпросјецно образовање из области за коју си се сколовао.Назалост ста реци,то је наса стварност,питања је пуно,одговора мало...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гио

10.09.2020 14:32

Па ко не би искрено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Син Бога Сунца

10.09.2020 15:08

У БЛ се зна да је Зоки дугогодисња љубавница газде курирског предузеца и угледне кафане у кругу бивсег Цајавеца... Другарице и њу цасти путовањима, а и води је са собом као спонзор угледног бањалуцког спортског клуба на припреме спортиста у Турску. Одрадила је она све постено, не будите завидни;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОГ

10.09.2020 15:51

Амин !

Name

Ре

10.09.2020 15:57

Ма узас су ове двије ДОМАЦИЦЕ! А све се праве " фине"! Па зене драге Бањалука је мала а васа Градиска јос мања, да се не би сазнало и знало какве сте. Ста ви мислите срам да вас буде!? Уфффф. Посизим на ове појаве. Узас! Узас! И опет узас! Фуј!

Name

Ре ре

10.09.2020 16:28

И некадасњег власника драме :) Који ју је и запослио доле

Name

Твртко

10.09.2020 15:14

Неваља вам Дусанка Мајкиц, неваљају старлете, па ко ваља? Оне су мени супер барем слузе као украс! Хахахаха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

10.09.2020 15:45

СВЕ НЕКЕ ПОШТЕНЕ ИЗ ФИНЕ КУЋЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иус

10.09.2020 16:05

Битно је запослити своју дјецу и љубавнице, а паметни нек се купе и иду одавде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп јовица

10.09.2020 16:15

Рудоња је свакако рекао џаба студентима све десетке ако нису чланови секте! Ове требе *знају* како се послови добијају! Република Српска је плијен црвене секте,они се према њој понашају као хијене када дијеле свој плијен! Жали Боже само оне погинуле борце,узалуд им жртва!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елем

10.09.2020 16:49

А питате ли се откуда дамама толико пратилаца на Инстаграму? Народ..исто као и фарма задруга парови и слично

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оут

10.09.2020 18:02

Струцан образован моралан и постен цовјек нигдје није приспио у БиХ. Назалост али то је истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бецлија

10.09.2020 18:58

Људи треба бити искрен, изгледају супер. И засигурно це добро одрадити за то радно мјесто за разлику од силних ухљеба који ама бас ниста не раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.09.2020 20:45

Реално, оне изгледају ок.али просјецне су. Нису оне рузне али нису ни љепотице да ти дах застане. Али није ни поента у томе вец ста су радиле, ста и сада раде и на који су нацин, којим квалификацијама, досле на садасња радна мјеста! Поред толико цеститих а лијепих и постених дјевојака...

Name

Ре

10.09.2020 20:53

А дошле на исти начин као и ове.

Name

Да

10.09.2020 21:20

Јесте срозано све кад та савјетница за енергетику и рударство мора развлачи ти гаће преко своје пише и тако се усликати. Ајде, мајке ти не лажи да је то ок за особу на таквој позицији, де мало кисеоника за твој мозак, фолне киселине требаш да ти се обнови нервни систем.

Name

нагони

10.09.2020 19:00

Па њиховим послодавцима и политичарима који су их ту запослили треба природно задовољење сексуалних услуга и те раднице по том питању њима сасвим одговарају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

10.09.2020 19:55

Па види ову САВЈЕТНИЦУ како гаће развлачи.

Name

Драматургија

10.09.2020 19:04

Драма ко држи ту се бело растура само тако и остало и јесте драма!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.09.2020 19:37

Није тацно то су измисљотине,како ја никад нисам провалила а стално сам била доле?? И драма је затворена вец год.дана,Бог стобо

Name

Фуј

10.09.2020 19:47

Само гласајте стоко и продајте гласове своје !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ациц Марко

10.09.2020 19:55

Ја ћу примити исто једну овакву , не треба имати предрасуде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кај ..??

10.09.2020 20:00

Ово су запосленице за ШТЕМАЊА нее.??

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

11.09.2020 04:23

Ма какве ове савјетнице. Погледајте НС РС и испитајте како су посланице дошле до мандата. Изборном вољом народа, сигурно не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

11.09.2020 04:50

Ма само јако, савјетнице из Драме це нас извући из проблема 100%. Ми смо народ од кога је Бог дигао руке и пропаст је загарантована.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сок соба

11.09.2020 04:52

Шта ће ова Николина ја би њој удјелио како глуми невинасце а имају и каталог...мора неко платити море и руцкове..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

11.09.2020 09:40

Туга.Празнина.Зал .....за сваким угасеним младим зивотом у прослом рату, за сваком сузом уплаканих мајки, за изгубљеном младосцу, дјетињством, разореним породицама, гладном и сиромасном дјецом, за болеснима ....Е да су сви имали неко треце око, па да су знали каква це времена да додју, какав цемер и јад ....да су се спаковали и отисли, са картом у једном правцу,остали зиви својим најмилијима, далеко, под тудјим небом....али зиви!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

деда

11.09.2020 23:42

оне су супер за лобирање и промоцију РС и ове власти пред изборе ја лицно би гласао за њи....ај здраво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Максим

04.11.2021 12:12

А мала рамона?Њу сте заборавили.

ОДГОВОРИТЕ