Изборни систем у Српској почива на крађи и корупцији

Видић је рекао да читав изборни систем почива на корупцији и да воља бирача нису папци и прелетачи...

Република Српска 07.09.2020 | 14:22
Изборни систем у Српској почива на крађи и корупцији

- СНСД је последње своје двије владе направио на политичкој пијаци а не по вољи бирача", казао је Зоран Видић, замјеник шефа Клуба посланика СДС током излагања на посебној сједници Народне скупштине РС, на којој се води расправа о виталном националном интересу због веће контроле изборног процедса.

Говорећи о изборним манипулацијама и крађама, Видић је као примјер навео општину Теслић гдје су из врећа мијењани изборни материјали. 

Осврнуо се и на Зворник и нагласи да СНСД краде и своје гласове. 

"Ви крадете и своје гласове. У Зворнику Душица Шолаја (СНСД) има 99% гласова листе а Ваш премијер Вишковић (СНСД) нема нити један глас. - казао је Видић.

Видић је рекао да читав изборни систем почива на корупцији и да воља бирача нису папци и прелетачи,

Он је додао да је и то један од главних разлога што људи одлазе са ових простора.

„Свједоци смо снажног отпора да се зауставе изборне крађе и друге нерегуларности сада када се појавила политичка снага која то покуша да промијени“, казао је Видић и упитао коме смета да неко провјери да ли постоје неправилности у бирачким списковима и да се спријече друге нерегуларности на изборима. 

Говорећи о честом потезању питања виталног националног интереса од стране српског члана Предсједништва БиХ, Видић је рекао да је по њему више спорно то што до тога није дошло у случају јако битних ствари од суштинског значаја за РС.

„Такав је примјер "Програм реформи", гдје су посланици у НСРС добили само информацију. Ми то овде у  НС РС нисмо могли оповргнути јер је то Милорад Додик већ прихватио у Предсједништву БиХ“, навео је Видић, додајући да је ће вријеме показати да ће Додиков  потпис на овај документ одвести РС у НАТО.

(БН)                                                                                                                

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

М

07.09.2020 12:42

Браво будући Начелниче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја велики

08.09.2020 07:02

Нецујем добро..

Name

Бањалукааопааа

07.09.2020 12:54

Казе онај сто се накро док је био министар крл саобрацаја...да је усвојено једногласно..55 сто папака..сто супака и остлих неколованих послусника..а коло знам скупстина броји 81 посланика..ил висе..не битно..знаци није једногласно.остали су напустили..а нису требали ни долазит на митинг снсда....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џо

07.09.2020 13:32

Тачно у Босни сви краду без обзира на страначку припадност.Ево за то је најбољи примјер Угљевик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ррр

07.09.2020 16:47

Зоране надам се да ћеш побиједити у Броду. Илија само асфалтира уличице и слика се а Бродјани само одлазе. Упс заборавих и запошљава своје пулене из СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кратко и јасно

07.09.2020 17:01

100,000 гласова из иностранства су циста крадја.само добију копију лицне карте и сами попуњавају ста хоце.сви сто су отиски из РС отисли су због криминалне власти.и сада испаде да су сви за СНСД а због њега су и напустили РС.

ОДГОВОРИТЕ