Након Вашингтона, разговори Београда и Приштине у Бриселу

Портпарол ЕУ Петер Стано рекао је да је ЕУ примила к знању данашне потписивање документа у Вашингтону и нагласио да слиједи наставак разговора Београда и Приштине о свеобухватном споразуму у Бриселу, у складу са међународним законом и ЕУ стандардима.

Србија 05.09.2020 | 07:26
Након Вашингтона, разговори Београда и Приштине у Бриселу

“Примили смо на знање потписивање документа између Београда и Приштине у Бијелој кући у Вашингтону. Сада очекујемо да поздравимо стране које ће током викенда и сљедеће седмице наставити рад на свеобухватном споразуму за нормализацију односа између Србије и /самопроглашеног/ Косова”, рекао је Стано за Тањуг.

Он је додао да се разговори којима посредује ЕУ у Бриселу баве свим отвореним питањима односа Београда и Приштине у складу са међународним законом и ЕУ стандардима.

Дијалог Београда и Приштине на високом политичком нивоу уз посредовање ЕУ биће настављен у понедјељак 7. септембра, у Бриселу, а теме састанка биће рјешавање питања мањинских заједница, међусобних потраживања и имовина.

Високи представник за спољне послове и безбједносну политику ЕУ Жозеп Борељ и специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак биће домаћини предсједнику Србије Александру Вучићу и премијеру привремених институција у Приштини Авдулаху Хотију.

Предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Владе самопроглашеног Косова Авдулах Хоти потписали су данас у Бијелој кући са америчким предсједником Доналдом Трампом споразум о нормализацији економских односа Београда и Приштине.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Андриц

05.09.2020 05:44

Сто би неки дан написао скептик,а лад це се ти разговори одрзати у Москви,Пекингу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.09.2020 07:17

Никад а мозда ни тад

Name

Милан

05.09.2020 06:13

ЗНАЦИ НИЈЕ БИЛО РИЈЕЦИ О ДОДИКУ. БАС МЕ ЦУДИ ДА ТРАМП НИЈЕ ПИТАО ЗА ДОДИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кемо

05.09.2020 06:39

Финална рунда медјусобног признања и верификација Васингтонског споразума

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јохн

05.09.2020 06:50

Свеобухватни споразум о нормализацији односа Србије и КиМ могуће је постићи једино под покровитељством Америке, а ови разговори и преговори у Бриселу биће јалови као и сви досадашњи. Албанци не смију одбити ништа што Амери предложе или затраже од њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

05.09.2020 09:38

Трампу је био циљ да се нешто договори и успио је пре избора, можда је Србија могла и нешто више извуц да је мало затезала.

ОДГОВОРИТЕ