Људи блиски СНСД "черупају" земљиште Бањалуке

- Из извјештаја Правобранилаштва Републике Српске, који се нашао на 41. сједници Скупштине града јасно семоже видјети ко су људи са којима Бањалука води парнице око власништва над скупоцјеним земљиштем", казао је Петковић, наводећи да је на том списку велики број тајкуна блиских СНСД-у.

Република Српска 04.09.2020 | 14:52
Људи блиски СНСД "черупају" земљиште Бањалуке

- Умјесто што тужи СДС, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић би требао казати јавности да ли у Градској управи и сада раде људи који су одговорни за нестанак документације, због које је Бањалука изгубила земљиште „Старе аутобуске станице“, и да ли је против њих поднесена иједна тужба, поручили су, како је саопштено, данас на конференцији за новинаре чланови Градске организације СДС-а Бањалука.

Саша Ловрић, члан Извршног одбора СДС-а, је упитао да ли ће градоначелник Игор Радојичић окривити некога за губитак земљишта и у другим аферама попут Медицинске електронике и Пољопривредне школе.

„Град је изгубио огромно земљиште и ми питамо да ли ће он на то и даље ћутати, као што је ћутао на покушаје одузимање имовине Српске православне цркве у Црној Гори“,  казао је Ловрић.

Он је упитао како је могуће да за протеклих 16 година, колико је трајао  судски процеса, који је Бањалука изгубила, у корист Аутопревоза није утврђено ко је крив за нестанак документације, до којег је дошло на више локација.

Александар Петковић, одборник СДС-а у Бањалуци,  је поставио питање зашто Радојичић, осим тужбе за наношење душевне боли против СДС и медија, није покренуо поступак  за наношење огромне материјалне штете грађанима Бањалуке против појединаца који су за то одговорни.

Петковић је казао да се из извјештаја Правобранилаштва Републике Српске, који се нашао 41 сједници Скупштине града јасно може видјети ко су људи са којима са којима Бањалука води парнице око власништва над скупоцјеним земљиштем.

„Јасно се види да је на том списку огроман број тајкуна који су блиски СНСД-у. Зна се да су највриједније земљиште и објекте поклопили  људи из врха СНСД-а и ту треба тражити кривце“, казао је Петковић.

За Бориса Шукала, члана Извршног одбора ГО СДС-а Бањалука Радојичић  тужбом жели извршити притисак како се афера са земљиштем Старе аутобуске станице не би помињала у наредна два мјесеца, колико је преостало до одржавања избора.

„Ово је куповање времена првог човјека града јер два мјесеца пред изборе долазимо у ситуацију да он тужбом, која је смијешна, жели  гурнути случај под тепих“, навео је Шукало. 

Он каже да је заједничко за све афере са земљиштем у граду то што су људи који отимају имовину од Бањалуке блиски СНСД-у .

Шукало је позвао Радојичића да грађанима објасни своју изјаву да су документи, који потврђују власништво града над имовином Старе аутобуске станице, нестали на мистериозан начин, јер је то, како наводи Шукало,  главни разлог зашто су земљиште и паркинзи припали тајкунима.

Оптужбе опозиције градоначелник Бањалуке Игор Радојичић није хтио да коментарише.

Радојичић је раније у саопштењу негирао тврдње опозиције да због губитка земљишта град морао да исплати 40 милиона марака бањалучком Аутопревозу.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

за СДС

04.09.2020 13:19

Касно стизете, све је вец распродано..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.09.2020 17:13

Ако се уведе закон, који би третирао одузимање нелегално стечене имовине, никад није касно.

Name

Игипоп

05.09.2020 08:06

Не треба ти закон.. Правобраниластво мозе да поднесе поступак за нелегално стицање богаства... И то одмах ако хоце

Name

Бањалукааааопп

04.09.2020 13:32

Па сто нисте рекли именом и презименом..прозовите..реците..да и ми знамо ко су ти људи блиски тајкунима снсд_а...тј лопови ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.09.2020 14:46

Ста се правис луд. Све се зна. Ко то наредјује? Мозда ти?

Name

Сара

04.09.2020 19:44

Питај Додик он све зна а ти си изгледа његов присталица

Name

Појела Маца из Замрзиваца

04.09.2020 13:32

Документи везани за стару аутобуску станицу, Боску.. нестали на "мистериозан" нацин, ха, ха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стара народна

04.09.2020 13:36

Воду вари воду....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тајкунизам

04.09.2020 13:46

Нису то никакви "спорови". Ради се о договореним диловима. Актери су познати, а позната је и централа одакле долазе наредбе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

раy

04.09.2020 14:28

Врло једноставно. Одговор је " Нон пасаран " . Зету Петроваћки. Мош да рачунаш ал ту ти је КРАЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

04.09.2020 16:50

Све су то лесинари који церупају народну имовину,а све раде на лоповски нацин,надам се да це им једног дана то све присјести

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЛИ

04.09.2020 19:00

ПЛАТИО ЗЕМЉТЕ КОЛИКО СЕ ПРОЦЈЕНИ ИЛИ НЕ ПЛАТИО ПА ОСТАО БЕЗ ЗЕМЉИСТА ГУБИТАК ЈЕ ЕВИДЕНТАН САМО СТО СЕ ЦОЦЕ ПРАВИ НАИВАН А НАРОД ГЛУП ПА НЕ КОНТА СТА ЦОВЕК ЛУПА .

ОДГОВОРИТЕ