Огласио се још један учесник разговора из Бијеле куће

Саветник председника САД за националну безбедност Роберт О'Брајен изјавио да су лидери Србије и Косова остварили истински напредак током преговора у Белој кући.

Свијет 04.09.2020 | 07:23
Огласио се још један учесник разговора из Бијеле куће

"Веома добра рунда разговора овог поподнева с лидерима Србије и Косова. Начинили су истински напредак данас. Економска нормализација значи радна места за младе људе. Разговори се настављају сутра", навео је О'Брајен на Твитеру, након састанка у Белој кући, на ком је и он учествовао.

Он је захвалио америчком Фонду за развој (ДФЦ), агенцији за економску помоћ иностранству МЦЦ (Милленниум Цхалленге Цорпоратион) и Извозно-увозној банци САД (ЕXИМ Банк), чији су представници учестовали у преговорима Србије и Косова.

Председник Србије Александар Вучић, који предводи српску делегацију у Вашингтону, изјавио је вечерас да се нада да ће делегације Београда и Приштине постићи споразум у Вашингтону и додао да у неформалним документима има "веома добрих ствари у вези с економијом".

Казао је да је у Белој кући било речи о инфраструктурним пројектима, повезивању Београда и Приштине, али и о даљем кредитирању и улагању новца кроз гарантне шеме.

"Још се боримо, нисам сигуран да ћемо успети да ставимо у уговор да амерички ДФЦ отвори канцеларију у Београду и да Приштина прихвати Мали Шенген, уз америчке гаранције. Има још неких политичких аспеката", казао је председник Србије.

Вучић је искључио могућност да део договора буде одредба о медјусобном признању Србије и Косова, која је стајала у првој верзији предложеног документа, али је потом избачена због противљења српске делегације.

Вучић и премијер Косова Авдулах Хоти су данас после подне почели дводневне преговоре у Белој кући. Домаћини састанка су О'Брајен и специјални изасланик америчког председника за преговоре Србије и Косова Ричард Гренел.

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

блбл

04.09.2020 06:48

Наслови у новинама послије заврсеног састанка: -Вуцицево НЕ Америци !! - Вуциц одбио Американце!!! - Вуцицево НЕ бијелој куци !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

04.09.2020 08:34

Ко пита Вуцица? Онај који га дрзи на власти као и Додика. На крају раде све после сто им се нареди. их. Додикистан

Name

перо са маском

04.09.2020 07:54

онда је оно јуце био јос један добро нам познати соу за публику... тако и треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре бл

04.09.2020 08:26

Па кад је покиповао све медијске куце у Србији и Рс

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

04.09.2020 11:16

Прочитај шта си написао.

Name

Па АВ

04.09.2020 11:10

...је по оснивању СНСД 2008, прву партијску посјету имам у САД! Заједно са ТН!

ОДГОВОРИТЕ