Ублажене мјере за улазак у Црну Гору из држава региона

Национално координационо тијело за заразне болести одлучило је вечерас, на приједлог Института за јавно здравље Црне Горе, да у складу са епидемиолошком ситуацијом у државама окружења ублажи услове уласка у Црну Гору резидената држава региона и црногорских држављана који на кратко путују у неку од држава из сусједства.

Регион 04.09.2020 | 07:21
Ублажене мјере за улазак у Црну Гору из држава региона

"У Црну Гору је, као и до сада, могућ улазак без додатних услова за резиденте земаља са `зелене листе`, док резиденти држава са `жуте листе` могу ући у Црну Гору уз позитиван резултат серолошког теста - антитијела класе ИгГ, издатог од регистроване лабораторије који није старији од 30 дана", саопштено је из црногорске Владе.

Резиденти свих држава са "жуте листе" такође могу ући у Црну Гору и уз негативан резултат серолошког теста на антитијела класе ИгМ или уз негативан резултат пи-си-ар теста на нови вирус корона, који су издати од регистроване лабораторије и нису старији од 72 часа.

Услов је да лице није у периоду од 15 дана пред улазак у Црну Гору боравило у некој од држава са "црвене листе" односно у некој од земаља из којих није дозвољен улазак у Црну Гору.

Олакшан је улазак црногорских резидената - држављана Црне Горе и странаца стално или привремено настањених у Црној Гори из држава региона у случају да су у тим државама боравили до 48 сати.

Тим лицима се по повратку у Црну Гору прописује мјера здравственог надзора која подразумијева слободно кретање, али свакодневно праћење симптома и јављање надлежном љекару до истека рјешења које по повратку издаје санитарна инспекција.

Нове мјере ступају на снагу даном објављивања у Службеном листу Црне Горе, што се очекује вечерас.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Андриц

04.09.2020 06:26

И ста је ту олаксано,нистаааааа....све као и до сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас

04.09.2020 09:35

Није ме брига. Неби тамо на море све да ми плате. Неуслузни и безобразни. Само Неум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

04.09.2020 14:38

Неум катастрофа јос неуслузнији, безобразни а деру, плазе лосе, нема самоуслузна периона, паркинг скуп и мира да се плати било гдје да станес и то цјелодневна карта. Нас Босански циркуз.