Најбољи треба да буде мандатар за састав Владе

Упитан да ли ће он бити мандатар нове владе, Кривокапић је казао да најбољи треба да буде премијер.

Регион 03.09.2020 | 21:37
Најбољи треба да буде мандатар за састав Владе

“Политичар ничим не смије да наруши мултиетнички став. Можете опозицији да приписујете било шта, али све што нас дијели нама није блиско”, поручио је Здравко Кривокапић у емисији Начисто на ТВ Вијести, коју је преносила БН ТВ.

“У овом тренутку најбоље рјешење за Црну Гору је експертска влада. Само да буду компетентни, часни”, рекао је Кривокапић.

Договорили смо се врло брзо и једноставно, казао је Кривокапић одговарајући на питање да ли је коалиција договорена.

“Руководили смо се гласом народа, а не гласом политике. Ништа не може да буде важније од овог споразума”, додао је он.

Коментаришући изјаве Небојше Медојевића који је казао да није за експертску Владу, Кривокапић је казао да и Медојевић мора да прихвати промјене.

Упитан да ли ће он бити мандатар нове владе, Кривокапић је казао да најбољи треба да буде премијер.

“Критеријуми морају да буду јасни. Мислим да ћемо за сат времена знати ко задовољава критеријуме. Свака политичка калкулација у овом тренутку није добронајмјерна. Знам да је већ почела игра има ли мене ту. То је најгора комбинаторика Црне Горе”, поручио је Кривокапић.

Додао је да неће чекати 90 дана да формирају Владу.

Упитан да ли од Мила Ђукановића очекује опструкцију при именовању мандатара, Дритан Абазовић је казао да су дошли до кохабитације.

“Многи грађани који су гласали ДПС су прижељкивали промјене. Ђукановић је од недеље посто анебирна личност за Црну Гору и то је добро”, рекао је Дритан Абазовић, додајући да би било морално да Ђукановић након пар мјесеци од конституисања владе поднесе оставку.

“Опструкција може бити али све је то мање важно од воље грађана”, додао је Абазовић.

“Заједнички задатак да овај посао приведемо крају. Скуп на Цетињу је био миран. Дошао је Брано Мићуновић који је дошао да брани свог подређеног Мила Ђукановића. Мој позив скуповима који долазе – останите кући, идите на роштиљ, до мора. Ми хоћемо да миримо Црну Гору. Ми смо побиједили да би ову државу коначно помирили”, рекао је Алекса Бечић носилац листе Мир је наша нација.

Носилац листе Црно на бијело Дритан Абазовић казао је да након “30 година и 14 година независности нисмо успјели да изградимо грађанску државу”

“Сви смо ми држава, немојте да провоцирамо, чекали смо 30 година, немојте да славите док не направимо неки резултат. Послали смо добру поруку региони, побиједили смо некога ко је сматран непобједив. Вратили смо суверинитет грађанима”, поручио је Абазовић.

“Чекају нас економски изазови, позивам врх ДПС-а да не покушавају на инцидентима да гурну Црну Гору у понор”,  рекао је Абазовић.

Он је казао да је опзиција једногласно осудила нападе.

“Нема потреба за подизањем тензија, једино то одговара одлазећем режиму. Да је дио опозиције хтио да профитира од национализма, то би радили прије избора. Ово само одговрара режиму. Припадници Бошњачког народа су у Пљевљима били уплашени. Наш циље је да гарантујемо да ће бити само боље и да ћемо учинити све да се сви осјећају сигурно. Ми смо на овим изборима побиједили 90. ДПС су 90. У Пљевљима сам видио рукопис полиције и оптужујем их за дешавања у Пљевљима”, рекао је Абазовић.

Позвао је грађане да буду мирни и достојанствени.

(Вијести/ЦДМ)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

србин

03.09.2020 19:49

Свака цаст опозицији у црној гори .Цеститам им и зелим пуно успјеха. А Овом Абазовицу зелим такодје пуно успјеха.Не треба гледати националност вец ко је постен и паметан а он је то доказао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.09.2020 20:14

Које поштење....ђе си досад био???

Name

Радован

03.09.2020 20:12

То власт шаље своје хулигане њима то само паше.Немогуће онолике литије по сваки дан без инцидента и сад одједном проблеми.Мило дјубре фашистичко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели

03.09.2020 21:32

Постен сколован без компромиса цовјек ког цекамо деценијама. Вратио је младима наду са Бецицем да има јос људи који се боре за овај народ и конацно долази ера нових и постених политицара ал ми у Б и Х несватамо ко нас води и мислимо само на себе пензионери на оно мало сиротиње сто птиме а насој дјеци како буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

03.09.2020 22:27

Био сам скептицан према опозицији и мислио сам да је најбоље да Мило остане на власти. Слушајући ове људе из опозиције промјено сам мишљење и питам се кад цемо ми имати овакве људе са оваквим порукама? Нека раде своје послове најбоље који знају без обзира на име и странку из које долазе!! Замислите странку која не гледа своје интересе него то је зато сто мисле добро свом народу. Браво људи, останите онакви какви сте се вецерас представили и бице то нада за све нас у региону да це и код нас ускоро бити тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најбољи

03.09.2020 22:29

Гдје се то јос у нормалном свјету гледа ко си и ста си? Знас ли то да радис ноље од других ? Ради.. Одличан почетак о одличне поруке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кал

04.09.2020 04:08

Радит ћеш ти по налогу Београду,не будали без везе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

04.09.2020 07:40

Стварно паметни и образовани људи! Овакви људи би требали бити примјер свима! Црна Гора може бити поносна на њих! ?

ОДГОВОРИТЕ