Кренули на пут до "краја света", па завршили у карантину!

Током ванредног стања у Италији због пандемије коронавируса пар који верује да је земља равна плоча кренуо је на пловидбу у намери да стигну до „краја света“. После пуно перипетија коначно су успели да се врате кући, али морају у карантин.

Занимљивости 03.09.2020 | 17:31
Кренули на пут до "краја света", па завршили у карантину!

Средовечни мушкарац и жена из Венеције покушали су да докажу теорију да је земља равна плоча и да је „крај света“ иза Лампедузе, италијанског острва које се налази између Малте и Туниса.

Пар је напустио Венецију током ванредног стања и отпутовао у Термини Имерезе, град на северу Сицилије. Ту су продали аутомобил и купили брод и кренули ка Лемпедузи. Требало је да оплове Сицилију и наставе на југ, али пошто, изгледа нису били вешти морепловци, успели су после силних перипетија да се домогну острвца Устика, код северозападне обале Сицилије.

Лекар поморске здравствене службе Салваторе Зикики, који је био у спасилачкој екипи која је помогла пару да се домогне обале, чуди се зашто су њих двоје, ако већ верују да је земља равна плоча, користили компас приликом пловидбе.

„Смешно је што користе компас да би се оријентисали, инструмент који ради на принципу земљиног магнетизма, принцип који они као заступници тезе да је земља равна не би требало да признају“, каже доктор Зикики.

Истраживачи који су кренули на крај света одмах су смештени у карантин. Покушали су да побегну и врате се на море, али су заустављени и враћени назад. После пар дана покушали су поново да побегну из карантина, али им није пошло за руком.

Овај пар из Венеције је веровао да се крај света налази иза Лампедузе, а њихови истомишљеници сматрају да је „Земља са свих страна окружена леденим зидом који задржава воду из океана“. Овај ледени зид, по њима, је оно што истраживачи називају Антартик.

„Иза леденог зида тема је која занима Друштво равноземљаша. Према нашим сазнањима, нико није прошао даље од леденог зида и вратио се да би могао да пренесе своја искуства. Оно што знамо је да он окружује земљу и служи за задржавање воде у нашим океанима и штити нас од свега што лежи иза тог зида“, тврде заступници тезе да земља није округла.

Између осталог, чланови овог друштва верују и да Земља по дефиницији није планета, да планете и Сунце круже око Земље, као и да Сунце кружи око северног пола. Међу припадницима ове заједнице постоје и одређена неслагања и постоји више десетина теорија које покушавају да докажу да Земља није округла.

По једној теорији, Земља је попут игре „Пек-мен“. Баш као што Пек-мен стигне до краја екрана и одмах се појави на другој страни, тако заступници теорије да је земља равна плоча верују да је оваква врста телепортације доказ зашто људи не падну са ивице света када дођу до краја.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ови

05.09.2020 16:21

Изгледа јос зиве у доба диносауруса.Цуј,еавна плоца.Равна је њима памет.

ОДГОВОРИТЕ