Маја Николић због Милошевића напустила Србију, а ево зашто је ишла код Мила!

Маја Николић била је деведесетих година најпопуларнија млада певачица поп музике и једна од најтраженијих широм земље и региона када су наступи у питању.

Забава 01.09.2020 | 17:48
Маја Николић због Милошевића напустила Србију, а ево зашто је ишла код Мила!

Она тада није марила за изгледом, није се облачила провокативно јер је играла на карту доброг гласа и квалитетних песама. Признаје да је сцена била много богатија и раскошнија него што је ова данашња, на којој има места за свакога, а најмање за праве певаче.

- Када сам била фестивалска певачица, то је био прави гламур. Тада је све било као у оно златно доба певача из старе Југославије. Сада тога нема више.

Да ли си у то време, када си била певач почетник, имала непристојне понуде?

- Никада нисам имала непристојне понуде нити сам ја имала спонзоре. Фестивалске певачице нису исто што и кафанске певачице. Ја сам поп извођач са 26 првих награда. Једноставно, нисам била окружена таквим људима. Певала сам са симфонијским оркестром, а први менаџер ми је био мој тата.

Да ли се кајеш што си прекинула каријеру у време када си била број један да би отишла са тадашњим супругом у Америку?

- Не кајем се што сам прекинула каријеру и отишла у Америку јер из тог брака имам предивног сина Лазара. И тада је била криза, као у данашње време. Била је смена власти. Ми који смо певали кампање председнику Слободану Милошевићу једно време смо били забрањени. Морала сам тада да идем иностранство да певам јер овде нисам имала где. Једноставно, након певања Милошевићу мене су забранили и ја нисам имала куд, осим да бежим преко.

Познато је да си певала свима, па и момцима са врелог асфалта. Да ли памтиш некога из тог миљеа?

- Свим људима сам певала, од политичара до момака са врелог асфалта. Не бих издвајала никог посебно јер се нисам дружила с таквим људима. Нисам ишла с њима на ручкове. Када певаш по клубовима, они су најбоље платише и долазили су са највећим групама људи. Целој гарнитури политичара певала сам кампање. Нема особе коју не познајем и коме нисам певала.

Који је највећи бакшиш који си добила у каријери, а који политичар ти је дао највише пара?

- Сећам се највећег бакшиша, он је био за песму "Аин'т но сунсхине", било је то 1.000 евра. Поделила сам бакшиш са члановима бенда. Гост се одушевио мојим страним репертоаром. На свадбама сам добијала бакшиш и до 5.000 евра, али сам све делила са бендом. А што се тиче политичара, моје нове године су много коштале, а ја сам певала две године заредом Милу Ђукановићу. Та два дочека била су за памћење, брдо пара сам добила тада, паре су само лиле, што од њега, што од тадашње власти. Све је било гламурозно на тим дочецима, огромне паре сам тада зарадила.

Да ли си више новца зарадила од певања или од ријалитија?

- Нормално да сам већи новац зарадила од певања. Није мој хонорар 100 евра. Моја каријера траје 30 година.

Да ли си ти у то време била једина певачица која је могла да се похвали савршеним стасом и савршеним гласом у исто време?

- Јесам била најактуелнија певачица. Цеца Ражнатовић је била најпознатији народни певач. Уз њу, Лепа Брена и Драгана Мирковић, а ја најпознатија поп певачица. Није се гледао стас. Ја сам морала да употребим глас паметно. Тек после првих шест награда позвана сам да потпишем уговор за ПГП-РТС. Њима није било битно да им донесем паре. Данас можеш да однесеш новац и издаш за било коју издавачку кућу. Сада се музика гледа, а прави људи слушају добре певаче.

Годинама те прозивају да си имала естетске корекције, да имаш силиконе. Шта је истина?

- Немам ништа против силикона нити пластичних операција. Свако нека ради са телом и лицем шта жели. Свако је господар свог тела и свог живота. Е сад, да ли је то у корективне сврхе или изгледа банално, особа мора да уме то да носи. Када будем прешла 50, сигурно ћу радити корекције на лицу. Немам силиконе ни ботокс јер се плашим игле. То је мој страх.

Гоца Тржан је покренула посао с рекламама и каналом на Јутјубу. Како на то гледаш ако се узме у обзир да нема посла?

- Што се тиче Гоце и свих осталих који раде на Јутјубу, то је феноменално, скидам капу свакоме ко је сналажљив. Ја сам мислила да кренем да дајем курс из часова певања. Немам воље да радим на Јутјубу, мени то није креативно.

Да ли можеш да нам наведеш пет топ-певачица које одлично певају?

- Пет топ-певачица су свакако Нина Бадрић, Ивана Петерс, Марија Шерифовић, Јелена Томашевић и ја.

Извор: С.Телеграф/ Ало.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар