Велика потражња за златом, иду тешка времена

Владе свих земаља боре се на све могуће начине да сачувају своје економије.

Свијет 30.08.2020 | 15:09
Велика потражња за златом, иду тешка времена

Злато сваког дана биљежи нову рекордну вриједност, али и незапамћену потражњу! То само указује на то да се свијет налази пред тешким тренуцима. Људи страхују да би водеће валуте, долар и евро могле да девалвирају па ужурбано купују племенити метал. Јагма за златом је толика да многи страхују да ли ће га уопште бити на слободном тржишту.

Док се тражи глобално рјешење како да се заустави Цовид 19, информација да је Русија пронашла вакцину за заштиту од Цовида на тренутак је смирила свијет. Та смиреност одразила се на цијену злата, која је у једном дану доживела благу негативну корекцију. Међутим, улагачи који су због те флуктуације одустали од куповине злата заувјек су се опростили са највриједнијим племенитим металом.

Владе свих земаља боре се на све могуће начине да сачувају своје економије. Најчешћи начин помоћи презентује се кроз финансијску помоћ привреди.

Пандемија утиче негативно на све привредне токове. На неизвесност и страх злато реагује на свој начин - реагује увећањем своје вриједности. Ипак, раст вриједности злата не треба да радује ни једног човека. То је јак сигнал да у свијету нешто није у реду. Од појаве пандемије вриједност злата увећала се невероватних 35%, а сви водећи свјетски експерти приједвиђају даљи експоненцијални скок цијене.

Посматрајући вриједност овог племенитог метала на отвореном тржишту све смо ближи закључку да се сценарио из временског оквира 2008-2011 година понавља. У том периоду вриједност злата увећала се невјероватних 280%!

Недавно смо могли прочитати вијест да Сједињене Државе убацују неограничене количине долара у финансијске токове како би пружиле помоћ привреди да преживи рецесију у коју свијет улази. Све већи број грађана Америке сигурно уточиште тражи у куповини злата.

Међутим, због огромне потражње, многи страхују да ли ће злата уопште бити у понуди на тржишту. Недавно су кинеске банке обуставиле продају физичког злата физичким лицима. У Европи све чешће у високим круговима може се чути информација да ће производња физичког злата брзо бити суспендована.

Физичко злато јесте чисто злато које се испоручује купцима приликом куповине.

Разлог је јасан - стручњаци Голдман Сакса предвиђају раст вриједности злата у наредне двије године од невјероватних 200%.

Пројекцију темеље на сљедећим чињеницама: Успорење привредних процеса, девалвација водећих свјетских валута, штампању и убацивању невјероватних количина новца у финансијске системе, као и на успореном протоку роба и капитала у цијелом свијету.

Злато постаје све теже купити. Ковнице га успорено и у смањеном обиму испоручују. Једини начин да обавите куповину злата јесте терминска реализација.

(Вијести.ме)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Јаффа

30.08.2020 13:51

Зар нису складишта пуна вишкова робе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХРАНА

30.08.2020 14:15

ХРАНА. НЕ ЗЛАТО. КО БУДЕ ИМАО ХРАНУ ПРЕЗИВЈЕЦЕ. А МИ НАРАВНО НЕМАНО. НЕЦЕ ДОДИК РОБНЕ РЕЗЕРВЕ. БИЦЕ И ГЛАДИ. ПОЛАКО.

Name

Како Да Не

30.08.2020 14:14

Оно када људи измисле да нешто вриједи а нешто не вриједи. У кризним ситуацијама је нај гора глад и болест, а да, све се то може купити златом. Кило кромпира кило злата, Аспирин, две киле злата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Дудук

30.08.2020 14:21

Ја кренуо са килом злата, па лагано...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Царе

30.08.2020 22:09

Ово је добро!

Name

хахаха

01.09.2020 12:10

ста ти је кила злата болан то је ниста....

Name

Мислим

30.08.2020 15:32

Правите себи самоодрзив систем за храну. Пластенике...соларне панеле, гријање итд. Мислите о томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

31.08.2020 01:34

Јеси ли ти направио или само мислиш о томе?!

Name

СНСД у души

30.08.2020 16:01

Не треба нама злата. Наше богатство је наша странка и наше руководство на челу са великим Милорадом. Жив нам био, царе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

30.08.2020 18:24

који ди ти слијепац и глупан... Кад прогледаш биће ти касно.

Name

Страниx00

31.08.2020 07:00

Радис ли ти несто полтрончино?Заборављас да у овој земљи зиве и други осим слијепих сљедбеника Снсд?

Name

Баки

31.08.2020 04:55

Сад нам као добро, а иду тешка времена?! Пошто смо сви застранили и идемо у правцу како сотона жели, треба да нас нема и то што пре да нас нема! Зарад новца и материјалног, сви смо се одрекли будућности наше дјеце! Тешка времена су давно дошла, вријеме је да нас нема, заслужили смо то одавно!

ОДГОВОРИТЕ