Снажан ураган Лора хара Америком (ВИДЕО)

Ураган Лора спустио се на савезну државу Луизијану као једна од најснажнијих олуја која је икада погодила ту државу.

Свијет 27.08.2020 | 15:37
Снажан ураган Лора хара Америком (ВИДЕО)

Прогностичари кажу да се очекује велики поплавни талас који би могао да допре и до 65 километара од обале, преноси Глас Америке.

Вјетрови дувају јачином од 240 километара на сат, колико је измјерено када је Лора ударила на копно у градићу Камерон у Луизијани, саопштио је Национални центар за урагане.

Пут којим се Лора креће је потез на којем живи око четири милиона људи, од којих је већина морала да се евакуише. Полиција је апеловала на људе да се склоне и саопштила да ће им бити потребно и неколико сати да безбједно крене у потрагу и спасавање оних који остану.

Градић Порт Артур, у којем живи 54.000 становника, изгледа као “град духова”, јер су остале отворене само бензинске пумпе и продавнице алкохолних пића.

– Људима је потребна вотка – каже касирка у једној од тих радњи.

Наређена је евакуација 620 хиљада људи у Тексасу и Луизијани, а очекује се да ће поплавни талас подићи и ријеку Мисисипи за скоро шест метара.

Подручје у Луизијани на које се Лора спустила је мочварно и посебно осјетљиво на олујни талас из океана.

– Бринемо да ће олујни талас ући дубоко у копно и да ће практично прекрити цијелу мочвару, што значи да се не може много урадити да се вода заустави – рекли су у Националном центру за урагане. 

– Многи не могу ни да замисле како изгледа олујни талас висине двоспратнице, али то ће се десити. Нека мјеста у Луизијани ће буквално бити под водом – рекао је метеоролог Бенџамин Скот.

Предвиђа се да ће Лора изазвати и торнада у Лузиијани.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хехе

27.08.2020 14:22

Најважнија ствар на свијету је водка, који лудаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

27.08.2020 19:49

Бозе помози овом гресном народу.