Лора ударила свом снагом обалу САД (ВИДЕО)

Ураган Лора за само један дан је стигао од категорије један на категорију четири и свом снагом ударио на обалу САД.

Свијет 27.08.2020 | 11:14
Лора ударила свом снагом обалу САД (ВИДЕО)

Метеоролози су га описали као "крајње опасног". На удару су Луизијана и Тексас, преноси Индеx.хр.

Ако ветрови које Лора доноси ојачају за свега 11 км на сат, ураган ће постати онај највише категорије - пет. Како јавља ЦНН, Лора је већ сада снажнија од катастрофалног урагана Катрина, који је 2005. погодио САД.

У Лејк Чарлсу ураган је изазвао оштећења на више зграда, јавља ЦНН, а готово 285.000 људи широм Луизијане Тексаса је без струје.

Како јавља ЦНН, ветрови који дувају сада су јачине око 230 километара на сат.

У Камерону у Луизијани пала је огромна количина кише. Како јављају локалне власти, готово цео град је већ под водом. "Нећемо моћи да приступимо граду све до јутра", казао је метеоролог Том Сатер.

Око урагана сада се креће све северније и налази се над Лејк Чарлсом. "Услови су се јасно погоршали, ветар је све јачи. свуда је стакло, осећамо болове у ушима од ниског притиска у ваздуху", јављају становници.

Већина становника Порт Артура у Тексасу је евакуисана, казао је градоначелник Турман Барти те упозорио да дежурне службе неће моћи помоћи онима који су одбили евакуацију. "Мој главни приоритет био је одвести људе на сигурно. Хвала Богу, успели смо евакуисали између 70 и 80 посто становника", казао је.

"Катастрофални плимни талас и екстремни ветрови и поплаве већ се догађају у деловима Луизијане", јавља Национални центар за урагане.

Власти упозоравају да би нека подручја без струје могла бити данима.

"ОДМАХ СЕ СКЛОНИТЕ! Понашајте се као да долази торнадо и одмах се склоните. Заштитите своје животе!", стоји у последњем упозорењу Националног центра за урагане.

(Б92/Индеx.хр)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миле

27.08.2020 10:43

Ајмо србици сад весеље да се направи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

27.08.2020 11:11

Колико се људи и Држава уништили па и нас мало је ово што им се дешава.Нама су и осталима гурнули рат а сад ће и они мало да на јебу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

27.08.2020 11:48

Такве као ти који ср радују тудјој несреци и треба унистити ал до десетог колена. Не ударају ове бозије силе ни у трумпа ни трумпице вец обицне смртнике и биједу. Сутра нека се овде деси неки белај неце додик цовиц и бакировиц најебат како казес вец опет биједа обицна. Не радуј се ницијој несреци јер мозда и тебе ситра цека и гора.