Професорка ухапшена због дроге, породица тврди да је грешка

За Београђанком Н. Ш. (44) била је расписана потерница из Француске, па су јој лисице стављене чим је покушала да уђе у Босну

Босна и Херцеговина 26.08.2020 | 21:39
Професорка ухапшена због дроге, породица тврди да је грешка

Београђанка Н. Ш. (44), професорка енглеског језика, ухапшена је почетком августа на граничном прелазу Вардиште у Босни и Херцеговини, и то по потерници француског Интерпола, због сумње да је била део међународне криминалне групе за шверц наркотика, сазнаје Курир!

Према речима нашег извора из Босне, професорки су лисице стављене када је кренула у Вишеград на излет.

Провера у систему

- Жена је била на одмору у западној Србији и одлучила је да обиђе и Вишеград. На граничном прелазу је показала личну карту, а када је полицајац проверио у систему, видео је да је за њом на снази потерница јер је потражује суд из Бордоа у Француској - каже наш извор и додаје да је Н. Ш. одмах ухапшена и одведена у екстрадициони притвор.

Приликом хапшења, са њом у друштву је био и мушкарац, који је био више него шокиран.

- Он је нормално прошао границу, без икаквих проблема, али када су задржали Н. Ш., човек је био јако збуњен. Није знао шта се дешава, али ни због чега је хапсе. Благо речено, човек се запрепастио, а сличну реакцију имала је и приведена жена - објашњава извор.

Суд у Бордору, према извештају у који је Курир имао увид, налог за хапшење професорке из Београда издао је у фебруару ове године. 

Чека екстрадицију

- Њој се на терет стављају кривична дела припадништво организованој криминалној групи, поседовање, превоз и илегални увоз наркотика и супстанци опасних по здравље људи, а за нека од њих у Француској је запрећена казна већа од 10 година затвора. Истражитељи из Француске сумњају да је она била део међународне криминалне групе, која је у Француској шверцовала наркотике. Кривична дела за која је сумњиче наводно су почињена у јулу 2018. године - објаснио је извор.

У Суду БиХ, који је надлежан за екстрадицију, речено нам је да се Београђанка налази у њиховом екстрадиционом притвору и да је неизвесно до када ће тамо остати.

- Притвор јој је одређен 11. августа и може трајати до 11. фебруара 2021, када би требало да буде изручена, или до промене одлуке суда у Бордоу - саопштили су нам из суда.

(Курир)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Зоран

26.08.2020 20:21

Тако то зене раде,тајно од цовјека и свију,не знајуци фа це ср то сазнати ,кад тад.Е људи моји,јадно муско кад се роди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Принцип

26.08.2020 21:24

Боже, каква си ти будала.

Name

исправак

26.08.2020 21:44

Свих, не свију

Name

Странац

27.08.2020 04:33

Био је после рата случај у Брчком да је дјевојка кренула са екскурзијом први пут у иностранство па задржана на граници као члан међународне мафије. Једноставно неко украде идентитет,ако није упетљана биће све ОК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран Ба

27.08.2020 06:16

Није проблем доказати ад ли јесте или није...но сикирики.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:ба

27.08.2020 08:12

И шта сад тамо неки суд у Француској је много важан за нас балканце.Одмах хапси, у притвор и снисходљиво или поданицки изруци свог градјанина брзе боље? И они су сећате се ваљда много “поштовали” суд у Београду па су и поред сијасет доказа злочинца са КиМ пустили.Ми овдје на Балкану сами себе понизимо до дна а криминал у тој З.Европи сто пута већи него овдје. Кад се ухапси неки западњак онда се шаљу авиони да га врате у земљу јер боже мој не могу ОНИ бити у тамо некој недодјији у затвору. А ми брзе боље хапси своје и испоруцуј. Мука ме хвата од такве праксе.

Name

Сер од Добоја

27.08.2020 08:22

Прича јесте занимљива, Француска је веома озбиљна држава и уколико је грешка неће јој фалити длака са главе. А тешко да је грешка, врло тешко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.08.2020 09:36

Био сам пар пута у Француској,тешко да они направе грешку,муцала се са навијачима по Европи,праћена,нису они баш будале,ко не вјерује нек проба.Такав поступак кошта доста еура,мој брале

Name

Лана

27.08.2020 17:21

Греска,како да не

ОДГОВОРИТЕ