Професорки лисице на руке при покушају уласка у БиХ

За Београђанком Н. Ш. (44) била је расписана потјерница из Француске, па су јој лисице стављене чим је покушала да уђе у Босну и Херцеговину.

Србија 26.08.2020 | 08:20
Професорки лисице на руке при покушају уласка у БиХ

Београђанка Н. Ш. (44), професорка енглеског језика, ухапшена је почетком августа на граничном прелазу Вардиште у Босни и Херцеговини и то по потјерници француског Интерпола, због сумње да је била дио међународне криминалне групе за шверц наркотика, сазнаје Курир!

Према ријечима Курировог извора из Босне, професорки су лисице стављене када је кренула у Вишеград на излет.

Провјера у систему

- Жена је била на одмору у западној Србији и одлучила је да обиђе и Вишеград. На граничном прелазу је показала личну карту, а када је полицајац провјерио у систему, видио је да је за њом на снази потјерница јер је потражује суд из Бордоа у Француској - каже тај извор и додаје да је Н. Ш. одмах ухапшена и одведена у екстрадициони притвор.

Приликом хапшења, са њом у друштву је био и мушкарац, који је био више него шокиран.

- Он је нормално прошао границу, без икаквих проблема, али када су задржали Н. Ш., човјек је био јако збуњен. Није знао шта се дешава, али ни због чега је хапсе. Благо речено, човјек се запрепастио, а сличну реакцију имала је и приведена жена - објашњава извор.

Суд у Бордору, према извјештају у који је Курир имао увид, налог за хапшење професорке из Београда издао је у фебруару ове године.

Чека екстрадицију

- Њој се на терет стављају кривична дјела припадништво организованој криминалној групи, посједовање, превоз и илегални увоз наркотика и супстанци опасних по здравље људи, а за нека од њих у Француској је запрећена казна већа од 10 година затвора. Истражитељи из Француске сумњају да је она била дио међународне криминалне групе, која је у Француској шверцовала наркотике. Кривична дјела за која је сумњиче наводно су почињена у јулу 2018. године - објаснио је извор.

У Суду БиХ, који је надлежан за екстрадицију, речено нам је да се Београђанка налази у њиховом екстрадиционом притвору и да је неизвјесно до када ће тамо остати.

- Притвор јој је одређен 11. августа и може трајати до 11. фебруара 2021, када би требало да буде изручена, или до промјене одлуке суда у Бордоу - саопштили су з суда Куриру.

Пропутовала пола Европе

Н. Ш. је прије неколико година дала интервју за једне београдске дневне новине. Наиме, она је страствени навијач Партизана, а мечеве омиљеног клуба пратила је са трибине у друштву господина који навија за Црвену звезду.

- Пропутовала сам пола Европе због фудбала. Тамо читаве породице долазе на стадион, ужива се у фудбалу, играчи се не пренемажу као наши. Аман, људи, живот је један, боље да уживамо у фудбалу, да поштујемо једни друге, него да страхујемо да ли ћемо живи изаћи са стадиона - изјавила је у интервјуу.

Родбина у шоку

Она је невина!

Родбина и партнер ухапшене професорке у потпуном су шоку због читаве ситуације и вјерују да је она невина. - Не знамо откуд она на тој потјерници Интерпола, није нам јасно. Има доказ да је у вријеме извршења тог кривичног дјела за које се терети била са својом породицом на љетовању, а не у Француској. Она је нормална жена, која ради у просвјети већ 20 година. Сто посто је нека грешка у питању и сигурни смо да ће се то и доказати - рекао је један рођак.

(Курир)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Андриц

26.08.2020 06:41

Аха,бас невина,од професорске плате путује по Европи и гледа фудбалске утакмице.Дај,оладите,и ако путује са спонзором,није ни тај спонзор цисто зарадио те паре.Апсана и крај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има

26.08.2020 09:12

још једна професорка енглеског (ако је професорка?) којој треба лисице на руке ставити а ова ухапшена је ситна риба за ову другу.

Name

Ацо

26.08.2020 06:47

Јах ето они погресили. Заменили је с неким. Ма лицила на ону криминалку и бас тад није била у ФР јој сто неволим супљаке . Сад се мало одмарај страствена навијацице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

26.08.2020 08:14

Да вам казем да гријесе итекако. Мог друга у Италији привели и дрзали 2 дана због истог имена и презимена.

Name

Зоки

26.08.2020 06:49

Ма све су оне невине....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вујо

26.08.2020 07:27

Да, да, све поштена и фина господа, пропутовала цијели свијет од професорске плате и уз то дио навијачке групе. Прави педагог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

26.08.2020 08:55

Нарочито ишла да гледа евро утакмице које се играју средом и четвртком када школа ради. Плата 500 €, а иде се по целој Европи (летовања, зимовања, утакмице). Која је то математика? Спонзор мушког рода? Можда? Бизнисмен, у правом смислу речи, бели прах и она као покриће при транспорту ка Западу. Плавуша, говори енглески, воли фудбал и путовања идеална партнерка за провод и посао.

Name

демо

26.08.2020 07:34

Пријатељи у соку, а од плате проесорке се не мозе тек тако ходати по европи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

26.08.2020 07:37

Професорка у школи,попови у цркви и ко све не.Дно је одавно пробушено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интерпол је

26.08.2020 08:42

Ефикасан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИХ

26.08.2020 08:44

Сад ће наши Граничари од Француске Владе као награду добити плакете, али од лијепог картона а не онога што се у њега ципеле пакују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко зна

26.08.2020 10:27

Постоји крадја идентитета. Струцњаци за одредјене врсте економије. Копирају неције документе и ето несреце и јада постеном цовеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

26.08.2020 10:47

Греска, но стаје друго....Французи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влашка посла!

26.08.2020 11:32

Јустинујан И је има проститутку за жену и она постала царица тзв византије. Простотиција је легализована од стране цркве у 6 и 7 вијеку! Све нешто Бог и поштење, а то је био обично плашт за проституцију, пљачке, криминал елитних слојева људи над сиротоњом. Чим мислиш својом главом у Средњем вијеку, долазили су "вјерењаци" да те на "побожан и лијеп начин" натјwрају да вјерујеш у оно што су они измислили... Простотуција, хомосексуализам, педофилија...све је то било дозвољено елити, а народу се "продавала магла" о поштењу и скромности и богобојазности! Зато је проституција ок код крстова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глобал зитизен

26.08.2020 15:47

није ни интернет за сваког , требао би се ти мало прегледати звуцис поремецено.