Више полицијских акција у Шпанији: Ухапшен Србин

Држављанин Србије, који се сумњичи да је један од чланова међународне криминалне групе "Пинк пантер", ухапшен је на Тенерифима, јављају шпански медији.

Свијет 24.08.2020 | 15:51
Више полицијских акција у Шпанији: Ухапшен Србин

Како наводи агенција Еуропа прес, ухапшен је у оквиру акције хапшења чланова мото-банде "Анђели пакла" са још пет особа из неколико европских земља, под оптужбом за трговину дрогом, прање новца и изнуду.

Поред државаљанина Србије, у акцији Цивилне гаде и Пореске управе Шпаније ухапшена су двојица Немаца, и по један држављанин Пољске, Француске и Шпаније.

Сви приведени имају полицијски досије, а за Србином је расписана и међународна потерница због сумње да је један од чланова, а могуће чак и један од вођа "Пинк пантера", групе која је у пљачкама широм света покрала вишемилионски вредан накит, драго камење, сатове...

Србин је ухваћен док је "контролисао" како расту стабиљке марихуане на једној плантажи коју су држали "Анђели пакла" у граду Гуаргачо.

Бајкери су ухапшени у акцији специфичног имена "Вепар-Вулкан", а истрага против њих започета је у септембру прошле године.

Захваљујући подршци колега из Данске, Француске и Норвешке, полиција на Тенерифима ушла је у траг банди чији чланови се у матичним земљама терете и за подвођење и трговину људима.

У акцији је заплењена је велика количина дроге и оружја.

Истрага осумњичене доводи у везу и са бројним случајевима изнуде.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пинкy

24.08.2020 18:53

То је неки туриста, залутао.

ОДГОВОРИТЕ