Нестабилно вријеме, мјестимично могућа киша и пљускови

 У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити промјенљиво до претежно облачно и нестабилно вријеме, мјестимично уз кишу и пљусак, уз дневну температуру ваздуха до 31 степен Целзијусов.

Босна и Херцеговина 24.08.2020 | 08:45
Нестабилно вријеме, мјестимично могућа киша и пљускови

Током дана биће промјенљиво и нестабилно, у већини предјела мјестимично са кишом, локалним пљуском и грмљавином, а послије подне и увече на сјеверозападу и даље мјестимично уз кишу и пљускове, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха биће од 22 до 27, на планинама од 20, на југу и сјеверу око 31 степен Целзијусов.

Вјетар слаб ће бити до умјерене јачине источног и сјевероисточног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

У БиХ јутрос је промјенљиво до претежно облачно, уз мјестимично краћу кишу или пљусак.

Температура ваздуха измјерена у 8.00 часова: Бјелашница 11, Борје и Хан Пијесак 15, Чемерно 16, Гацко, Мраковица и Соколац 17, Градишка, Угљевик, Дринић, Рибник и Рудо 18, Рогатица, Братунац, Мркоњић Град, Сребреница, Бања Слатина и Шипово 19, Приједор, Источно Сарајево, Бањалука, Бијељина, Зворник, Добој, Бихаћ, Топола, Србац и Невесиње 20, Сарајево, Фоча, Билећа, Вишеград и Нови Град 21, Требиње 24, Неум 26 и Мостар 27 степени Целзијусових.  

У протекла 24 часа у Вишеграду је пало 3,6 литара кише по метру квадратном, у Рудом 5,9, у Сребреници 10,3, а највише у Хан Пијеску 25,2. 

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар