Вучићев реализам и Додиков авантуризам

- Вучић се јасно оградио о истински садржај документа који је дошао од двојца из Бањалуке јер мирним путем жели да ријеши питање Косова и Метохије. Све друго је једна шизофрена авантура за коју српски народ нема снаге или једна од многобројних предизборних манипулација режима у години разорене економије, епских афера и локалних избора.

Република Српска 23.08.2020 | 11:46
Вучићев реализам и Додиков авантуризам

Пише: Вукота Говедарица

Предсједник Србије Александар Вучић обавијестио је јавност да је у четвртак добио један документ из Републике Српске од Милорада Додика и Жељке Цвијановић те да у писању тог документа он лично није учествовао.

Вучић је, између осталог, рекао да је прочитао тај документ и да ће га прочитати још два пута како би га боље проучио, али да о том документу неће ништа говорити већ да ће о детаљима документа говорити Додик и Цвијановићка јер је то њихов документ.

Шта је видљиво из Вучићеве изјаве?

Видљиво је да је Додиков и Цвијановићкин документ мистериозан и да се Вучић лично оградио од њиховог документа.

Накнадно ћемо од Милорада Додика чути да је ријеч о документу који говори о неуставном дјеловању високих представника у БиХ као и Уставног суда БиХ.

Овдје се отвара једно веома логично питање. Зашто би Вучић упознао или боље рећи упозорио јавност цијелог региона да он није учествовао у писању документа који говори о улози канцаларије ОХР-а и одређеним одлукама Уставног суда БиХ?  

Ствар је веома проста

Додик је накнадно послије Вучићевог става, слагао јавност о садржају фантомског документа.

У петак у послеподневним сатима оглашава се предсједница Републике Српске.

Она каже да документ не третира питање Косова. Било би боље да је госпођа Цвијановић рекла Косова и Метохије. То је прави српски назив за јужну српску покрајину.

Али суштина није у правилном дефинисању појмова. Пажња у овом случају је на документу и његовом садржају који је још увијек мистериозан.

Она се додатно потрудила да објасни како је “приоритетно национално питање  за Србију и Република Српска а не само Косово“.

Цвијановићка је на крају закључила: “И ако негдје постоје одређена рјешења која се гледају у пакету онда би могло да се каже да су и ово питања која треба посматрати у пакету“.

На какав пакет мисли госпођа Цвијановић ако имамо на уму да предсједник Србије ускоро треба да путује у Вашингтон на преговоре о Косову и Метохији?

И наравно, зашто је тај пакет о коме говори госпођа Цвијановић скривен и од предсједника Владе и од Народне Скупштине Републике Српске?

Цвијановићкина изјава додатно потврђује колико је Додик слагао јавност када је накнадно послије Вучићеве изјаве на тему документа који долази из Републике Српске рекао да се ради о документу којим је некада давно Народна скупштина Републике Српске заузела декларативан став.

И на крају, зашто се уствари Вучић на један елегантан начин оградио од документа који он није писао, као што је рекао, понављајући како ће га у Београду када буду позвани, презентовати Додик и Цвијановићка?

- Зато што предсједник Србије не жели тај пакет о коме говори Цвијановићка. Зашто би се у пакету нашло нешто што је територијални интегритет Републике Србије и нешто што није територијални интегритет Републике Србије?

Вучић се у ствари јасно оградио о истински садржај документа који је дошао од двојца из Бањалуке јер мирним путем жели да ријеши питање Косова и Метохије. Све друго је једна шизофрена авантура за коју српски народ нема снаге или једна од многобројних предизборних манипулација режима у години разорене економије, епских афера и локалних избора.

(БН)

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

демо

23.08.2020 10:11

На једно ухо ми је ушло а на друго изасло. Бас ме брига за све то тулумарење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.08.2020 13:20

Ствари треба посматрати реално или изворни или разлаз и довиђења. Треба да нам пролазе године као и насој дјеци сто це пролазити у оваквој држави. Само наивни могу мислити да би се несто промијенило без Додика Изетбеговића и Цовица. Увијек це бити будала које це нападати на друге отимањем надлежности и угрозавањем могућности одлучивања. Уосталом нове генерације и не знају за период прије рата вец само за рат и нетрпељивост послије. Само кроз строги Дејтон ово мозда мозе опстати.

Name

Немогуце

24.08.2020 09:43

Зар миле да несто мути и лазе..

Name

Урос

23.08.2020 10:28

Вуциц је толико паметан да му није било теско закљуцити да му појединци раде иза ледја...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

23.08.2020 10:42

Млаћење празне сламе, пред изборе и ширење страха од режима да ако они оду, све ће нестати. Приказују се као спасиоци а у ствари највећи рушитељи свега.

Name

ВРС

23.08.2020 14:29

Па људи моји ,јел ви стварно вјерујете да Вучић нема ништа са овим документом.

Name

Милос

23.08.2020 10:30

Ово је прави предсједник РС а не господја Цвијановиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

23.08.2020 11:48

Хахахаха

Name

Аа ре Маја

23.08.2020 12:05

Да Мајо, ово је прави прецједник, преко 8.500 гласова је узео у БЛ више од Жељке. У БЛ нису могли покрасти изборе, на жалост у другим мањим мјестима јесу

Name

Ре Маја

23.08.2020 12:32

Ста се кеслас , цовјек је у праву 100 %.

Name

За Мају

23.08.2020 13:27

Видјећеш Мајо на изборима како ћете проћи у Бањалуци , па ћеш се онда кисело смијати , Сви сад знамо да је Вукота убједљиво побиједио Жељку и да Цвијановићка није воља народа , брзо ако Бог да све ће се промјенити а ти Мајо и такви као ти останите ђубрад до краја !

Name

Боки

23.08.2020 10:38

Тако је Вукота. Доле Дудук лопов, лажов, манипулатор и лажни државник. Дудук је уцијењени квислинг и сарадник запада у задуживању, пљачкању и расељавању сопственог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мима

23.08.2020 10:52

Тако је господине Говедарица

Name

Душко

23.08.2020 11:01

Гдје си предсједниче? Хахахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.08.2020 12:35

глупих затуцаних полтрона никад немањка

Name

Рале

23.08.2020 11:02

ДОДИК ЈЕ ПРОТИВ ВУЧИЦА СТАЛНО, АЛИ ЗАШТО ГА ТРПИ, МОЖДА ЈЕ ПОТКУПЉЕН , И ОНДА СВЕ СЕ ЗАБОРАБИ, ЕУРО СВЕ РАНЕ ЛИЈЕЧИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

23.08.2020 11:09

Плавуша чека великог из Русије. Доста је њој малих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

23.08.2020 11:19

Ајде ти нама самопрогласени предсједнице кази засто си заједно са Босицем, Саровицем и Мектицем унистио СДС и од дрзавотворне странке направио малу странку која це се на овим изборима морати борити за цензус??? То објасни а пусти високу политику, ти даље од свог села не мозес да добацис...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

23.08.2020 11:25

Он да објасни,вама лоповима из СНСД-а који сте све поткупили,разорили и покрали...Он да вама објасни да сте народним парама обесмислили зивот,правду поштење,морал,он који је побиједио на прослим изборима,а ви покрали и купили гласове,а онда то све другације избројали...маму вам је*ем лоповску.Све сто сте могли, уништили.сте...Док народ не устане и узме мотке,а онда ће бити касно,ни тенкови СФОР-а вам помоћи неће!

Name

Семберија

23.08.2020 11:35

У Вел.Обарској код Бијељине на дан избора 2018 онима који су гласали за Жељку исплаћено око милион КМ ( од 100 до 200 КМ по гласу) и то сви знају,од полиције до изборне комисије.... тако је "побиједила" Жељка. Сви знају и ко је дијелио новац и сви ћуте, јер знају да немају коме да пријаве.

Name

Мајдан

23.08.2020 11:36

И код нас у Модричи је било куповине,све се зна,али ниста се не предузима!?

Name

За реално

23.08.2020 11:40

СДС је уништио , или боље рећи покушава да уништи највећи манипулатор на овим просторима , вођа секте коју неко назива снсд , али корупцијом , опљачканим новцем свих грађана и уз свесрдну помоћ такозване међународне заједнице , још за вријеме високог представника Вестендорпа и Еждауна и настављено до данашњег дана . Али проблем је што су набројани фактички уништили и Републику и народ који у њој живи .

Name

Ре Никола

23.08.2020 11:46

Одлицно то треба реци.

Name

Марко89@Никола

23.08.2020 11:47

Мој Никола тај исти народ којег спомињес се купи за пар десетина марака прес изборе...какав народ какве мотке..

Name

Ре свима

23.08.2020 12:05

Људи народ је крив народ прода глас за 100км и за своје интересе ситне какав Говедарица ниста он није унистио. Какви су то људи који прелазе из странке у атранку запита ли се ико? Знаци ниста убједјења идеологије и остало само новац је битан. Какав народ таква власт

Name

Ре Рално

23.08.2020 12:08

Што је уништио СДС, па већина оснивача СДС подржава Додика, Крајишник, Калинић бјели анђео, Стевандић, Обрен, Кличковић звани гепек лова, Стојичић, Бојић, који је 25 год био на важним функцијама захваљујћи СДС, па каже да је скинуо чизме од бетона и тако даље и рако ближе , Босић, и Шаровић и Говедарица СДС само ојачацају и биће врло брзо опет онај прави и прва странка у РС.

Name

Јован

23.08.2020 12:14

Куповина и продаја гласова је противзаконита,због чега се одговара,а често иде и у затвор,али нико код нас за то нико не одговара!? Шта мислите зашто? Зато што је цијели систем у функцији мафије и политичке хоботнице која се на власти одрзава народним парама и кредитним задужењима.

Name

ре реално

23.08.2020 12:14

Није он уништио странку,него Додик и њему слични могу да купе такве дупеувлакаче као тебе за најситнији интерес.И шта такви имају да кажу.Па овде пишу коментаре за сок и сендвич.А да ти ја кажем нешто:Никад у животу нисам дао глас за СДС него 1990 али знам Вукоту одлично и о његовом поштењу и карактеру такви као ти немају шта причати.А причају и још гори као Кошарац,Шпирић,Мајкић,Додик.......какво друштво несрећа српских.Ћутите куго.

Name

ај ставите то на папир

23.08.2020 11:28

Вуциц је и наруцио тај документ. Рекао је све то сто ми прицати ставите на папир, да има неку тезину. И да не испадне да ја то прицам, а ви се као цудите. Нормално је да Вуциц не смије да руси интегритет БиХ јер би неко то једва доцекао. Ако не постујес цјеловитост БиХ, не оцекуј да цемо ми постовати ни територијални интегритет Србије. Овај документ има за циљ јацање преговарацке позиције Србије око Косова, јер сада материјално указује на сву слозеност тог проблема, а у нади да це Србија добити неке додатне уступке како би се разријесила ситуација око Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

23.08.2020 11:50

Једини прави

Name

Правно питање

23.08.2020 11:51

Додик трази цврсце везе Србије и Републике Српске, по праву имовине. Као 1% власниства територије, 25% власниства укупне привреде и 99% власниства будзета Републике Српске и исто тако са некретнинским власниства на Дедињу, Фруској гори, Новом саду и којекуда све јос по Србији, Додиг има легитимно право спајања имања у власниству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вучић

23.08.2020 12:15

Шта је са телекомом, гдје је дивиденда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОДИК

23.08.2020 12:18

ДОДИК СЕ ЗАЛИ ВУЦИЦУ И НАВОДИ ДВОСТРУКЕ АРСИНЕ А ИСТИ ВУЦИЦ У ПРЕГОВОРИМА ОКО КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ВРЛО ДОБРО ОСЈЕЦА ТЕ ДУПЛЕ АРСИНЕ И НЕ МОЗЕ НИСТА.У НАЈМАЊУ РУКУ КАО ВУЦИЦ ИМА ПОТЕНЦИЈАЛ АГЕЛЕ МЕРКЕЛ ПА ЦЕ ОХАЕРУ ДА НАТРЉА НОС ЗБОГ ДУПЛИХ СТАНДАРДА ЦОВЕК СЕ О СВОМ ЈАДУ ЗАБАВИО.ОН ВУЦИЦУ СТВАРА БОЉЕ УСЛОВЕ ЗА ПРЕГОВОРЕ.ЗАЛОСНО БИ БИЛО ДА ЈЕ ОВО НЕКИ ДИЛ ИЗМЕДЈУ НИХ ДВОИЦЕ А ОБА СЕ ПРАВЕ ЕНГЛЕЗИ. ЗЕЉКА ЛУПА СТАНДАРДНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

23.08.2020 12:22

Вучич мисли да је свеједно сликати се са енглеском краљицом, Меркеловом и "крајишким волом", па није свеједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сербо64

23.08.2020 13:34

Није свеједно....имамо непријатеље и пријатеље непријатеља...?

Name

У

23.08.2020 13:06

Милорад и Зељка су хрватски људи и они раде за хрватске интересе

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

23.08.2020 13:15

Јао, јао јао... па ништа Додик сам не ради. Јер велик је то процес. Сви су они заједно (Србија и Р.Српска), како не схватате. А и морају да буду заједно, јер Бошњаци са странцима покушавају да укину права Србима и Р.Српској и да направе унитарну БиХ и то без Р.Српске. ... Срби сад могу да делују и треба да делују. Јер свака акција има своју реакцију. ...Битно је да су Русија и Кина такође јаке и Америка зато неће смети ни да зуцне. ..А пре свега ће Срби из Р.Српске у УН-у да представе како име се крше права. ... А НЕЗАВИСНОСТ Р.Српске ће бити коначан резултат. ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

У

23.08.2020 18:12

Схватамо ми да додик све уништио и покрао

Name

КСС

23.08.2020 14:07

Да био би предсједник...... поштен, частан, патриота, православац, да није покраден на изборима. Само напријед, часни Вукота, вријеме је пред тобом а народ ќе за тобом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

23.08.2020 14:32

Мислим да би Вучић требао уважити мишљење ова наша два политичара јер су они једни од највећих ауторитета у европи ако не и шире а тако их гледају и остали совјетски лидери........ ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не знам

23.08.2020 14:56

Коме је нормалном уопсте потребно паметовати, постоје оквири у којима треба да функционисе дрзава. Окренути се функцуоналности дрзаве, напретку, економији, сваком градјанину и свима нам мозе бити добро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин Православац

23.08.2020 15:11

ста год ови из власти урадили или рекли за њих нецу гласати. Никада нисам, нити цу. Побједа која се чекала оволико дуго бице најсладја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малина

25.08.2020 01:09

Вукота је умало побједио за предсједника, да ли би нам било боље ја нешто нисам сигуран.

ОДГОВОРИТЕ