Брине ме тема разговора у Вашингтону и Бриселу

Председник Србије Александар Вучић гостује данас у Јутарњем програму, одакле ће послати важну поруку грађанима Србије.

Свијет 22.08.2020 | 10:32
Брине ме тема разговора у Вашингтону и Бриселу

Вучић се најпре дотакао теме о корона вирусу.

- Боља је ситуација у Србији него у региону, Европи и свету. Сада имамо 50 људи на респираторима, али морамо да будемо опрезни и да наставимо да живимо с овом опаком болешћу. Сви ће платити ужасну цену - каже председник.

Вучић каже да га брине све, а највише оно што ће бити тема разговора у Вашингтону и Бриселу а то је КиМ. 

- Мислим да смо уложили у опстанак српске економије и да је то готово невероватно. Мере које смо јуче донели односе се на хотеле у градовима. Нисмо узели градове попут параћина, Голупца јер немају статус града, али ће то бити исправљено па ће и они добити помоћ и подршку државе - нагласио је председник.

Вучић каже да смо ово могли да урадимо јер смо се паметно понашали и спустили јавни дуг на 57,5 одсто, а да су многе европске земље имале проблеме с јавним дугом.

- Захваљујући тешким реформама у које људи нису имали поверења, успели смо. Најмање ћемо се задуживати у односу на друге. Желимо да сачувамо економију и наше фабрике. Имаћете проблеме с мањком прихода, а наш план је да подижемо економију и помогнемо хотелијерима.

Председник се потом вратио на тему епидемије истакавши да је данас нижи проценат заражености него јуче.

- Градили смо стабилан систем финансија, динар је чврст и стабилан, што никада није био случај у Србији, имамо снажан буџет и све снажнији, брине ме једино стање у поједним самоуправама. Београд је страховито снажан и јак, али ће морати да размишља о својој расходној страни. У Београду се много гради, а број градилишта је данас у Србији 62.000 док је 2013. био 500, свуда се гради.

Очекује се да председник јавно одговори и на оптужбе бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића и његове странке који су данас навели да Србија наставља агресију према БиХ повезујући "питање Косова са ентитетом Републике Српске".

(Курир.рс)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Миле

22.08.2020 08:39

Па засто идес онда...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зивбих

22.08.2020 08:57

Зар мозе неко бити висе забринут од В.Инцка?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

22.08.2020 08:59

Сами себи правимо муке сто се прије помиримо бице нам лаксе. Ту нема помоци сем политицки поена само игра снародом. Уморни смо !

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

22.08.2020 09:17

Незнам али оно сто сам цуо од БАЛКАНИНФО.....??Нека ти је мили Бог на помоци...!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свако

22.08.2020 10:09

Јутро устане на лијеву ногу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има рјешење

22.08.2020 13:48

Па поведи Додика, па поведи Кустурицу. Нек' ти помогну. Доста они српских новаца позобаше.

ОДГОВОРИТЕ