Руски опозиционар сувише лоше да би био транспортован

Главни љекар клинике у којој се лијечи руски опозиционар Алексеј Навални у сибирском граду Омску рекао је данас да се његово стање поправило у мањој мјери, али да је и даље нестабилно и да би покушај транспортовања пацијента био ризичан по његов живот.

Свијет 21.08.2020 | 09:00
Руски опозиционар сувише лоше да би био транспортован

Љекар Александер Мураховски изјавио је да постоји пет могућих дијагноза за стање Навалног и да ће резултати тестова стићи за два дана.

Он је одбио да одговори на питање да ли је Навални отрован.

Савезници Навалног желе да он буде пребачен на лијечење изван земље, али је Мураховски изјавио да постоје многа правна питања која треба ријешити прије него што то може да се догоди.

Он је рекао да су најбољи љекари долетјели из Москве да би лијечили Навалног.

Савезници Навалног сматрају да је Кремљ спријечио медицинску евакуацију у Њемачку и да ова одлука доводи у смртну опасност Навалног, јер је болница у којој лежи у Сибиру слабо опремљена.

Његова супруга Јулија рекла је да су љекари прво пристали да Навални буде транспортован, али су се предомислили у посљедњем тренутку.

Кремљ је јуче објавио да ће здравствене власти размотрити сваки захтјев да Навални буде пребачен у неку европску клинику и да отворено говоре о његовом здравственом стању.

Спор је настао у вријеме када је њемачки медицински авион слетио у Омск.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Шта рећи

21.08.2020 07:32

Чисто сумњам да је отрован. Странци од овог праве драму само да би Путин био негативац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бурле

21.08.2020 08:19

... а иначе је позитивац ...