Трампови људи који су оптужени или проглашени кривим

Скуп бивших саветника и сарадника председника САД Доналда Трампа који су оптужени или проглашени кривима порастао је данас.

Свијет 20.08.2020 | 22:51
Трампови људи који су оптужени или проглашени кривим

Стив Бенон, његов бивши виши саветник и главни стратег, ухапшен је због оптужби за превару.

Трампов политички гуру и некадашњи главни стратег, оптужен је због наводне преваре стотине хиљада донатора кроз кампању “Изградићемо зид” на граници с Мексиком вредну 25 милиона долара, пише ЦНН.

Некада међу Трамповим најпоузданијим саветницима, с повластицама за улазак у Овалну собу, Бенон је напустио Белу кућу 2017. године и једно време био у лошим односима са Трампом.

Мајкл Коен

Трампов некадашњи адвокат и намештач, признао је 2018. године да је крив за пореску превару, лагање у Конгресу и финансијске малверзације због олакшавања исплате новца двема женама које су наводно имале афере с председником. Трамп је негирао да је имао везе са женама.

Прошле недеље Коен је објавио предговор своје књиге која треба да изађе, и у којој износи детаље из периода када је радио за Трампа.

Пол Манафорт

Некадашњи директор Трампове предизборне кампање, био је у затвору од јуна 2018. пре него што је пуштен у кућни притвор усред пандемије коронавируса. Издржава казну од 7,5 година након што га је осуђен у августу 2018. године због утаје пореза, а затим се изјаснио кривим за заверу и ометање правде.

Роџер Стоун

Трампов пријатељ и политички саветник, осуђен је прошле године по седам оптужби - уклчујући лагање Конгресу, застрашивање сведока и ометање поступка конгресног одбора и истраге Роберта Мулера о Русији.

Мајкл Флин

Некадашњи Трампов саветник за националну безбедност, признао је да је лагао ФБИ за своје разговоре с тадашњим руским амбасадором о приступима који би нарушили политику Обамине администрације пре него што је Трамп ступио на дужност.

Џорџ Пападопулос

Пападопулос је радио на Трамповој кампањи, одслужио је 12 дана затвора јер је лагао истражитеље о свом контакту са појединцима повезаним са Русијом током кампање 2016. године.

Џорџ Надер

Саветник за спољну политику у неформалној кампањи, осуђен је на 10 година затвора од у Вирџинији због оптужби везаних за педофилију.

Крис Колинс

Први члан Конгреса који је подржао Трампа, осуђен је на 26 месеци затвора након што је признао кривицу за савезне оптужбе у случају трговине инсајдерским информацијама.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Скептик

20.08.2020 21:28

А шта је са Бајденовим људима који су проглашени кривим?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви су они похлепници

21.08.2020 15:55

Само гледају како це засјести и пљацкати, ако не на домацем терену онда у некој окупираној земљи са монтираном владом.

Name

Тиито

20.08.2020 22:41

Било би интересантно да и код нас крене овако од политичара и њихових сателита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

21.08.2020 05:13

Кад ће наши у затвор јебем им поријекло.

ОДГОВОРИТЕ