Американци засули Новака непријатним питањима

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одговарао је на шкакљива питања новинара угледног америчког листа "Њујорк Тајмс".

Тенис 20.08.2020 | 13:49
Американци засули Новака непријатним питањима

Новак је потпуно отворено говорио о коронавирусу, организацији Адриа тура, ноћним изласцима у време короне и бројним другим шкакљивим темама.

Новак је недељама био на мети медија, посебно америчких и британских, због организације хуманитарног турнира Адриа тоур.

"Покушали смо да урадимо нешто са добром намером. Да, направили смо неке потезе који су могли да буду урађени другачије, али да ли ћу довека бити крив што сам погрешио? Мислим, ОК, ако је тако, у реду – прихватићу јер само то и могу. Знам да су ми намере биле добре и тачне, и да имам шансу да поново организујем Адрија тур, то бих и урадио", рекао је Ђоковић за "Њујорк Тајмс".

Американце је занимало како се српски тенисер изборио са короном и да ли осећа неке последице.

"Урадио сам скенер плућа и све је у реду. После негативног теста на корону урадио сам још неколико тестова. Дао сам крв, урин, столицу, све што сам могао. То свакако радим редовно, али сада сам више пута јер и даље не знамо против чега се боримо", каже Новак.

Наравно, незаобилазна тема били су и ноћни изласци у Београду у време короне.

"То су спонзори организовали и позвали су играче. Осећали смо се комфорно, срећно и уживали смо у том тренутку. Када неко из Аустралије или Америке гледа шта се дешавало у Србији, сигурно помисли: 'О, Боже, да ли сте луди?' Тако да разумем све", рекао је Ђоковић.

Новак сматра да није урадио ништа лоше и понавља да је имао најбоље могуће намере када се упустио у организацију турнира.

"Да, жао ми је људи који су се заразили коронавирусом, али да се осећам кривим што се неко заразио од тог тренутка у Србији, Хрватској и региону? Наравно да не. Искрен да будем, то вам је као лов на вештице. Како једну особу можете критиви за све?", закључује Србин.

Подсетимо, Новак ће у Њујорку учествовати на два турнира. У петак стартује Синсинати, као припрема за УС опен, који почиње 31. августа.

(Курир спорт)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Е

20.08.2020 13:13

ДА ЈЕ АМЕРИКАНАЦ ИЛИ ЕНГЛЕЗ, НИКО ГА НЕ БИ ОПТУЖИВАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Побједа

20.08.2020 13:15

Што мање контакта са новинарима, што мање политике. Чувај енергију за мечеве, јер доћиће млади играчи у топ форми, жељни побједе. Напред мачко!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сада је спонзор крив ??

20.08.2020 13:24

Новак казе да су спонзори у Београдуи организовали ноцне изласке проводе. А ја тврдим да то ниста неби могло бити урадјено/организовано без да прије тога спонзор није добио сагласност од стране организатора турнира

ОДГОВОРИТЕ