Скандал: Државна тужитељица Гордана Тадић варала државу

Главна државна тужитељица од државе Босне и Херцеговине тражила је накнаду за смјештај, тврдећи да је подстанар у неусловном стану од 25 квадрата, који се налази на истој адреси гдје је њен син купио стан још 2013. године.

Босна и Херцеговина 17.08.2020 | 12:55
Скандал: Државна тужитељица Гордана Тадић варала државу

Неко ће рећи: краду се милиони, диже се фрка због које хиљаде; други ће узвратити - борба против корупције креће малим корацима. И сви ће бити у праву, но текст који слиједи има и своју трећу димензију: с прстима у меду ухваћена је главна државна тужитељица Гордана Тадић, она која би требала повести битку против корупције.

А ево како то изгледа на врху.

Уз напомену: према Закону о платама и другим накнадама у судским и тужилачким институцијама БиХ, основна плата главног државног тужиоца је 4.400 КМ.

“Почевши од године која услиједи након године у којој просјечна мјесечна нето плата у Босни и Херцеговини израчуната за календарску годину први пут достигне или пређе износ од 800 КМ, основна мјесечна плата судија и тужилаца ће се годишње кориговати за проценат повећања просјечне мјесечне нето плате у БиХ”, наведено је у члану 6. овог закона.

С обзиром на то да је просјечна плата на нивоу БиХ за мај 2020. године износила 940 КМ, значи да је дошло до повећања плата носиоцима правосудних функција, тако да плата главне државне тужитељице Тадић износи око 5.000 КМ. Одлуком Уставног суда БиХ од 28. 3. 2014. одредбе Закона о платама и другим накнадама у судским и тужилачким институцијама БиХ проглашене су неуставним, јер нису допуштале носиоцима правосудних функција право на накнаде за одвојени живот, смјештај, превоз и топли оброк.

Како Парламентарна скупштина БиХ ове дискриминаторске одредбе у прописаном року није ставила ван снаге,

Уставни суд БиХ је донио Рјешење којим је, фактички, те одредбе ставио ван снаге. Рјешење је донесено 14. маја 2015.

Само 17 дана касније, Гордана Тадић је потписала уговор с Миланом Милидрагом од којег је изнајмила стан који се налази на истој адреси и на истом спрату на којем се налази стан у којем је до тада живјела, а који је укњижен на њеног сина Томислава. И кренула у акцију да од државе БиХ наплати најам за стан.

“Подстанара није било. Нико није живио у стану када сам га ја купио”, објашњава Амел Ђогић, Сарајлија који је у октобру 2019. године купио стан од Милана Милидрага на адреси Градачачка 29 у сарајевском насељу Отока, пише Ослобођење.

Тих 25 квадрата стамбеног простора и мјесецима прије него што је Ђогић постао нови власник стана било је празно. Рачуни за струју издати на име Милан Милидраг доказ су да ниједан киловат није потрошен од јануара 2019. до јануара 2020. године.

Рачуни за струју

Али ту суштинску празнину формално је попунила главна државна тужитељица Гордана Тадић. Она је у својој тужби против државе Босне и Херцеговине, поднесеној 13. марта 2019. године, навела да је од 1. априла 2016., па све до 28. фебруара 2019. године била подстанар у стану Милана Милидрага у Градачачкој улици на броју 29.

Као доказ да је живјела у том стану од 25 квадрата, главна државна тужитељица је приложила Уговор о закупу стана потписан 1. јуна 2015.

Суд БиХ је у децембру 2019. године пресудио да држава БиХ Гордани Тадић, поред осталих трошкова, исплати и 5.250 КМ за трошкове смјештаја у току рада. Рачуни за струју, пак, доказују да Гордана Тадић, иако је наплатила, у фебруару 2019. године сигурно није живјела у том стану, јер је потрошња електричне енергије била – нула.

Но, ту не престаје прича. Охрабрена првом пресудом, Гордана Тадић, заједно с колегом, државним тужитељем Касимом Халилчевићем, 31. децембра 2019. године, путем адвоката Сенада Пизовића, поново тужи државу Босну и Херцеговину. Новом тужбом главна државна тужитељица тражи да јој се надокнаде трошкови одвојеног живота и смјештаја од 1. марта 2019. до 31. 12. 2019. године. Поново, уз тужбу, прилаже Уговор о закупу стана потписан 1. јуна 2015. године са Миланом Милидрагом.

Да би била сигурна у исход пресуде, у фебруару 2020. године ангажује и вјештака Елмедина Мансу како би доказала да је имала право, између осталог, и на трошкове смјештаја.

Даље, на припремном рочишту у Суду БиХ одржаном 11. фебруара 2020. године Гордана Тадић остаје при захтјеву да јој се исплате трошкови смјештаја од марта 2019. до јануара 2020. године и то по основу Уговора о закупу стана са Милидраг Миланом.

 Уговор о закупу

Дакле, главна државна тужитељица Гордана Тадић је у фебруару 2020. пред Судом Босне и Херцеговине тврдила да је цијелу 2019. годину живјела у стану Милана Милидрага.

Али једна чињеница разоткрила је њену превару. Милан Милидраг од октобра 2019. године уопште није био власник стана у којем је наводно живјела Гордана Тадић, а нови власник, Амел Ђогић, тврди и доказује да је тај стан у Градачачкој улици у октобру, новембру и децембру 2019. и јануару 2020. године био – празан.

Потврђују то и рачуни за струју, потврђују и фотографије објављене уз оглас путем којег је у септембру 2019. године Милан Милидраг продавао стан.

Само је Гордана Тадић у фебруару 2020. године тврдила да је све вријеме била подстанар у стану број 31 на адреси Градачачка 29. Истина, Гордана Тадић је у том периоду живјела на адреси Градачачка 29, али не у стану Милана Милидрага, односно Амела Ђогића, већ у стану поред (стан број 31, четврти спрат, Градачачка 29), чији је власник – Томислав Тадић, син Гордане Тадић.

Поједностављено, главна државна тужитељица Гордана Тадић од државе Босне и Херцеговине је наплаћивала и(ли) жељела наплатити трошкове за смјештај у стану у којем није живјела, а који се налази на истом спрату гдје је стан њеног сина у којем је, заправо, живјела. И живи и дан-данас.

Ево свих доказа хронолошки пореданих.

Судско вјештачење

Године 2013, 20. новембра, Високо судско и тужилачко вијеће БиХ именује Гордану Тадић за тужитељицу Тужилаштва БиХ и она из Живиница сели у Сарајево.

Децембра 2013. године, двадесет дана након именовања Гордане Тадић за државну тужитељицу, Томислав Тадић, син Славка и Гордане Тадић, код адвоката Недима Стрика потписује купопродајни уговор број ОПУ-ИП:412/13 којим купује двособан стан, површине 52,6 квадратних метара, на адреси Градачачка 29. Стан се налази на четвртом спрату и носи ознаку 28.

У тај стан одмах усељава новоименована државна тужитељица Гордана Тадић.

Годину и по касније, тачније 1. јуна 2015. године, Гордана Тадић у својству “закупопримца” потписује с Миланом Милидрагом уговор о закупу стана који се налази на истој адреси и на истом спрату на којем се налази стан који је формално у власништву сина државне тужитељице.

“Закуподавац (Милан Милидраг) издаје закупопримцу (Гордана Тадић) стан у Сарајеву, у Улици градачачка, број 29, четврти спрат, број стана 31, површине 25 квадрата, у стању неусловном за становање”, наведено је у уговору с потписом данашње главне државне тужитељице.

Према члану 18. став 3 Одлуке о начину и поступку остваривања права запослених у институцијама БиХ на трошкове смјештаја, накнаду за одвојени живот и накнаду за привремено распоређивање коју је Вијеће министара БиХ усвојило 18. априла 2012. године, “накнада трошкова смјештаја уплаћује се закуподавцу на основу уговора о закупу стамбеног простора, овјереног од стране надлежне порезне управе”. Уговор о најму који је Гордана Тадић потписала с Милидрагом – није овјерен у надлежној пореској управи.

Упркос томе, 13. марта 2019. године Гордана Тадић, заједно с колегом Касимом Халилчевићем, посредством адвокатске канцеларије “Пизовић” доставља Суду БиХ тужбу против државе БиХ тражећи накнаду за одвојени живот (300 КМ мјесечно, период 28. фебруар 2018 - 28. фебруар 2020. године) у укупном износу од 3.600 КМ те накнаду за трошкове смјештаја Гордане Тадић за период 1. април 2016. – 28. фебруар 2019. године у укупном износу од 5.250 КМ.

Међу доказима који су приложени је и Уговор о најму потписан с Миланом Милидрагом, који није овјерен у надлежној порезној управи.

Суд Босне и Херцеговине 6. 12. 2019. године пресуђује у корист Гордане Тадић, па наређује држави БиХ да јој исплати 5.250 КМ накнаде за трошкове смјештаја у стану који се налази поред стана који је у власништву њеног сина. Главна државна тужитељица наплаћује трошкове за смјештај у стану Милана Милидрага и за фебруар 2019. године.

Рачун за електричну енергију за период 4. фебруар - 7. март 2019. године, мјерно мјесто 947394 (стан Милана Милидрага), доказује да у том периоду није било потрошње струје. Према томе, Гордана Тадић у фебруару 2019. године сигурно није живјела у стану Милана Милидрага, а наплатила је накнаду за смјештај баш у том стану.

“Дана 10. 10. 2019. године, нотару Мугдиму Брачковићу, са службеним сједиштем на Илиџи, обратио се Милидраг Милан”, наведено је у пуномоћи којом је Милидраг дао овлаштење свом пуномоћнику да продаје стан у Улици градачачка број 29.
Једанаест дана касније (21. 10. 2019. године) пред нотаром Мугдимом Брачковићем Милан Милидраг склапа уговор с Амелом Ђогићем из Сарајева који му продаје стан у Улици градачачка број 29.

Посљедњег дана 2019. године Гордана Тадић поново тужи државу Босну и Херцеговину те тражи исплату накнаде трошкова смјештаја од 1.500 марака и то за период 1. 3. 2019 – 31. 12. 2019. године. Као доказ да је подстанар, прилаже у порезној управи неовјерени уговор из 2015. године који је потписала с Миланом Милидрагом.

По тужби Гордане Тадић, Суд БиХ за 11. фебруар 2020. године заказује припремно рочиште.

“Пуномоћник тужитеља изјави: у цијелости остајем код свих чињеничних навода из тужбе и постављеног тужбеног захтјева, с тим да ћемо тужбени захтјев прецизирати након провођења вјештачења по вјештаку финансијске струке”, наведено је у записнику с припремног рочишта.

Међу доказима које је на припремном рочишту 11. фебруара 2020. године приложио пуномоћник Гордане Тадић, под редним бројем 21 се налази и уговор о закупу неусловног стана који је главна државна тужитељица 1. јуна 2015. године потписала с Миланом Милидрагом. У тренутку прилагања овог уговора Милидраг уопће није био власник стана у којем је, наводно, живјела Гордана Тадић. На истом рочишту наложено је финансијско вјештачење свих доказа.

Дан касније, 12. фебруара 2020. године, Гордана Тадић и Касим Халилчевић уплаћују 200 марака на рачун буџета БиХ. Сврха дознаке – уплата средстава предујма за вјештачење по рјешењу Суда БиХ.

Тјелесна стража за сина

“Поступајући по рјешењу Суда БиХ, а увидом у Уговор о закупу стана између друготужитељице Гордане Тадић (као закупопримца) и Милидраг Милана (као закуподавца), а како је тражио пуномоћник тужитељице дајем обрачун накнаде за трошкове смјештаја од 1. 3. 2019. до 31. 12. 2019. године”, наведено је у вјештачењу сталног судског вјештака Елмедина Мансе.

Он је извјештај сачинио и Суду БиХ доставио 4. марта 2020. године и у њему је устврдио да је Гордана Тадић стекла право на накнаду за смјештај, јер је живјела у стану Милана Милидрага током цијеле 2019. године. Милидраг је, већ смо навели, поменути стан продао у октобру 2019. године, тако да не постоји никаква вјероватноћа да је главна државна тужитељица уопће боравила у стану број 31, на адреси Градачачка број 29.

Додатни доказ за то су рачуни за струју који потврђују да нико није био у том стану. У том периоду Гордана Тадић је живјела у стану број 28, чији је формални власник њен син Томислав Тадић.

Власнички лист

Иначе, иако је формално пријављен на адреси Градачачка 29, син главне државне тужитељице живи на подручју опћине Центар и то у стану који се води на његовој супрузи.

На адресу на којој живи свакодневно га возе припадници Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ који су добили задатак да буду “тјелесна стража” пунољетног сина главне државне тужитељице.

И, за крај, након што је аутор овог текста започео провјере о злоупотребама у вези са станом Гордане Тадић, она је на Суду БиХ одустала од наплате трошкова за смјештај у стану Милана Милидрага.

Но, трагови су остали. Гордана Тадић је од државе БиХ наплатила трошкове смјештаја за фебруар 2019. године, приказавши да је живјела у стану Милана Милидрага, иако је живјела у стану свог сина.

И Гордана Тадић је покушала преварити државу БиХ прилажући Уговор о најму стана потписан с особом која у том тренутку није била власник стана. 

У међувремену из Тужилаштва БиХ стигао је демантиј у којем се каже:

"Наводи изнесени у појединим медијима и порталима, о наводним незаконитостима приликом наплате потраживања за трошкове смјештаја главне тужитељице Гордане Тадић нису тачни."

Даље се наводи да изнесени наводи и конструкције, представљају провидни покушај освете због неколико предмета суставног криминала и корупције, које је Тужитељство БиХ покренуло и процесуира у посљедње вријеме. 

(БН/Ослобођење) 

Коментари / 84

Оставите коментар
Name

За бн

17.08.2020 11:15

Русице вас Додик, Мицо, Милуновиц па сте сад натоварили и ову, како мислите све ово издрзати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

17.08.2020 13:16

Мектиц је за све управу,када је прозива. Зато му она измисља оптузнице.

Name

Ре

17.08.2020 13:17

Ајде!!!Ахахахахахахах.Која сала свака цаст.

Name

Како

17.08.2020 13:23

Узнемиравате жену која треба да подиже оптужбе за нас који пјевамо послије 22 часа кад нам се роди дијете

Name

Кокана

17.08.2020 14:18

Дје Далида сад и Тегелтија-Поткивац да спасу "другарицу"? Мислим правно-струцно, а Додик би могао прузити подрску у "инфраструктури".

Name

Добој

17.08.2020 22:18

Ова друго ни не зна осим да вара и краде. Ајд сто вара, а сто брука и дрзаву и породицу и хрватски народ?

Name

Какав Скандал!

18.08.2020 19:28

Господју треба СИПА, уз одобрење пензионера РС, одмах да ухапси!

Name

Воxпопули

08.03.2021 17:34

Зато судије и адвокати нису у реду за ЕУ.Добро им је и овде.

Name

Па

17.08.2020 11:17

друго несто и не зна да ради...

ОДГОВОРИТЕ
Name

д

17.08.2020 12:21

Ко је сад у држави на потезу, ако је ово новинска информација боље да је слуђеном народу и не пласирате, ако је истина онда нам дефинитивно нема помоћи, готови смо јер моралне вриједности или било какве вриједности у стубовима државе се не назире ни код појединца а ни код институција. Све је постао ријалити програм.

Name

Мало ли је

17.08.2020 11:20

Вук длаку мијења, лоповску ћуд никада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

17.08.2020 12:11

Смијенити је одмах и осудити за превару, ма доста је више ових кримоса на одговорним функцијама !

Name

Модричанин

17.08.2020 12:38

Ал Капоне је пао због неплаћеног пореза а не због тога што је био мафијаш. И овакви лопови као ова госпођа ће се насукат на мјесту гдје то најмање очекују

Name

Па

17.08.2020 14:00

Има ли ико у овој земљида не краде,а да је на некој функцији?Ја бруке.

Name

Бб

17.08.2020 11:23

Губи рудоња своје пипке,све је краци и краћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо

17.08.2020 11:24

Толико празних станова, засто није изнајмила веци стан. Гдје је тросила остатак плате??????? Цурка Цуркетина зесца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.08.2020 12:19

Цурка, него ста, да има морала не би себи то дозволила. Бас је ограницена.

Name

Небојса

17.08.2020 11:27

Мало им пара мамицу им лоповску

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.08.2020 13:13

Ста додје она Мати?

Name

Народна

17.08.2020 11:27

Мајка псује сина јер је украо кокош И зове оца? Отац се умјеша и рече јој: "Па жено полако не може одмах донијети теле. Буди стрпљива!".?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма дај

17.08.2020 11:28

Ово није за чуђење. Уколико су тацне ове информације. И шта сад? Кадија те тужи_ кадија ти суди. Одавно је у овој држави отишло све у општи хаос. Нема нама спаса све док се конститутивни народи и грађани не уједине и на дигну против овог немилосрдног отвореног криминала оних који нас држе као стоку у торовима. Торове треба развалити и кренути путем свјетлости. А свјетлост ће се појавити кад тад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема даље....

17.08.2020 11:30

СИПА, затвор, суд, оставка и казна - била главна тузитељица или не!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вили

17.08.2020 12:15

Тако је и Урош Пена док је био у Сипи, кешом купио стан у И. Сарајеву на рођака а онда 4 год наплаћивао кирију и отплатио га а сад савјетник Тегелтији опет исто ради и није једини!

Name

ре вили

17.08.2020 13:22

Па колика је та кирија па да се мозе отплатит стан за 4 године- само питам или ниси навео јос подататака?

Name

Све мафија до Мафије

17.08.2020 11:32

Јели то могуце .......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранковиц Драган

17.08.2020 11:34

Ова тузитељица је добро запјенила а јос висе је огулила дрзаву драги бозе кадацемо се ријести ових криминалаца и варалица ове дрзаве јадан народ кад вјерује лоповима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

17.08.2020 11:34

Дајте молим Вас неки зиро рацун за помоц господји !!! Све је то стока невидјена у смрдљивој БиХ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иги

17.08.2020 17:52

Миран буди стокане

Name

Подобна

17.08.2020 11:34

Само да ми гласамо за подобне па нек се врти у круг.Нико од.врха нема срама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Хоод

17.08.2020 11:36

Тешко да ћемо се тако лако ријешити ове ,,големе,, хоботнице....али као што недавно изјави један званицник из УСА амбасаде...,,.борба са корупцијом пријети да прерасте у ликвидације,тероризам и убиства која ће постати неконтролисана...,, Вјерујем да је ово ,на жалост,једини ,,логичан,, слијед који је код нас могућ.....толико су се сви осилили и постали арогантни до те мјере да је Правду и закон немогуће спроводити без ,,на жалост,, насиља.... Тражили сте добијете!!! Јер шта друго може рећи млад човјек коме се тражи годишња плата да се запосли,да слуша и чути,ништа не пита и вири из Супетар лопову и кримосу.....јадно јер ;Излазак на изборе код већине народа изазива повраћање и депресију .....она неће ријешити Бјелоруски синдром наших простора.....а увијек има ,,и пријетњи страног фактора ,,на ког се могу позвати....а то оправдава њихову ,,побједу... крађу,,.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

17.08.2020 11:40

Одмах у затвор ако је тако..10 година робије за све који краду насе паре из будзета.Па кад осудите 2-3 кримоса да видимо ко це се усудити посље да ризикује. Премда ову бабу треба послат на досколовљавање...незна склопит дви реценице...мозе на робији заврсити јос један факултет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босна у ❤️??

17.08.2020 11:40

Има ли ко да није варо државу БиХ? 90%сви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.08.2020 12:36

Значи теби је ово ок?

Name

пр

17.08.2020 11:40

знамо да узимају милионе али ни првице не остављају.предатори за новац!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИКИ

17.08.2020 11:42

ТАКВО НАМ ЈЕ СТАЊЕ ... ПОЗДРАВ ЗА АВДУ АВДИЋА ШТО НАМ СВЕ ОВО ЛАГАНО И ИСТИНИТО РАЗОТКРИВА ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АААА

17.08.2020 11:43

ЦИТАВ СВИЈЕТ СЕ ДИГАО ОРИТИВ КОРОНЕ,КОРОНА ЈЕ МАЛА МАЦА У ОДНОСУ НА ОВУ ГУБУ У БОСНИ И ХЕРЦЕГИВИНИ ОД ПОЛИТИЦАРА КОЈИ ОБРСТИСЕ СВЕ ЗИВО СТО СЕ СКУОИ У ДРЗАВНУ КАСУ.ГАМАД НЕЗАПАМЦЕНА.ПРОКЛЕТИ БИЛИ ДОВИЈЕКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

тд

17.08.2020 11:44

и ујео вук магаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

17.08.2020 11:45

Прави себи велике паре а не као ови народи који зиве у биједи и сиромаству

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фред

17.08.2020 11:45

Нема даље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

17.08.2020 11:46

Ех да је то урадила у Финској, Данској, Шведској итд итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!

17.08.2020 11:48

ма одлицно тузитељка! Само бахато! Има јос оваца! Толико сте сви одвратни да ријеци немам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неки, не знаш га ти...

17.08.2020 11:49

Каква држава, такво и тужилаштво...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

17.08.2020 11:50

Ститите Тузитељицу Тадиц и није вам по вољи ста сам написо.Ја лицно познајем Тадицку из 1980 и она је по Звинивком Суду Лову од Сиротиње згрцала.Премијер Кладионица у куци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

17.08.2020 11:52

Па ово је страшно. Велика је срамота да се ово дешава. Ово је доказ колико је БиХ трула држава. Тужитељку моментално суспендовати и кривично процесуирати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само ја

17.08.2020 12:17

није држава трула него народ, Народ бира крминалце и пун је мржњом према овој држави у којој је рођен и зиви а хоће да добро живи. Неће да може мицко ало

Name

Борис

17.08.2020 11:54

Не могу да вјерујем да је толико проклета! Осим што је глупа јер се због оног што је сића у односу на њена примања довела у овакву ситуацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

17.08.2020 11:55

ХДЗ кадар. Сад це се дици кука и мотика о томе како је ово напад на Хрвате, на најмалобројније итд....... И наравно умјесто тренутне смјене и кривицне одговорности, бит це све затаскано. Додик це наравно стати уз ХДЗ. Није она дјаба била код Додика прије пар дана. Е то је правда у БиХ. Под формом застите Срба, Босњака, Хрвата, наси заститници су у ствари лопови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРЕТНА РАДА

17.08.2020 11:56

СВЕ НАМ ЈЕ ЈАДНО У ШУПЉОЈ ДРЖАВИ ... ПОЗДРАВ ЗА ЛЕГЕНДУ НОВИНАРА АВДУ АВДИЋА ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрекавац..!!

17.08.2020 11:57

У чему је разлика ако узму отпремнину 30-50 хиљада,па се врате на плату....попут Радмановића,Новића,Мајкићке...и других ...бројних акрепа! Па добро смо икако живи....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

17.08.2020 11:59

Ским си такав си~мафија пријатељи лоповска власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈА

17.08.2020 11:59

ДРОНФУЉА ФУЈ.И ОНА НЕКОГ ТУЗИ И ДОКАЗУЈЕ КРИВИЦУ.ЈАК ТУЗИЛАЦ ПАЛА НА СТРУЈИ.КОЈА ПЛИТКА ПАМЕТ.ЊОЈ ТРЕБА НАБАВИТИ КОКА НОСИЉА ПА НЕК БРОИ ЈАЈА ЗА ВИСЕ НИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

17.08.2020 12:49

тадиц гозда стиди се паразиту прво себе гњидо да ти је сиротињски пара алах це ти све наплатити без кусура стиди се људска срамото тужбена судија најбољи ти је карактер као код лисице

Name

ГадгетРС

17.08.2020 12:01

Питање је и ко (ни)је плаћао порез на закупнину, који је 10% од закупа!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

17.08.2020 12:06

лисице на руке па у цузу,ХИТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанчерос

17.08.2020 12:07

Руси ушли у Бјелорусију, нека им је бог на помоћи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зивбих

17.08.2020 12:07

Она је једна од угрозених Хрвата,који су принудјени красти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.08.2020 12:54

Браво за коментар, у неколико ријечи описано све до сржи

Name

А

17.08.2020 12:17

Струја није никакав доказ. Можда је госпођа Тадић живјела у мраку. 100% је живјела у мраку. Сигуран сам да и сада живи у мраку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Концепт:

17.08.2020 12:17

Инсталирати БАНДИТЕ,у ИНСТИТУЦИЈЕ ДРЖАВЕ БИХ,у циљу доказивања,НЕФУНКЦИОНАЛНОСТИ,додик-човић!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

17.08.2020 12:20

Без коментара.У демократској земљи за ово се иде у Прдекани и губи Лизензу Дипломе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неки, не знаш га ти...

17.08.2020 12:31

Спасиће њу потковани, та категорија је недодирљива... Да има имало достојанства, сама би дала оставку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

План б

17.08.2020 12:35

Срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старина

17.08.2020 12:52

У нормалним државама подноси се неопозива оставка,али она има својег бога скоро је била на саветовању,можда још добије и отпремнину,знали наш народ кога бирати,пљачкаше или за промјену,док још има времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ова тврди да је све ...

17.08.2020 13:59

"провидни покушај освете због неколико предмета суставног криминала и корупције"

Name

Милојко

17.08.2020 12:58

Тегелтија поткова, Тадићка фалсификатор нема даље....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тривун

17.08.2020 13:04

А шта каже, или шта ће рећи, друг Тегелтија на истину да је другарица тужилац починила дисциплински прекршај из чл. 56. т. 6. Закона о ВСТС тако што је искористила дужност тужиоца како би за себе прибавила неоправдане користи? Хоће ли и овај пута захтјев за покретање дисциплинског поступка бити мијешање у рад правосуђа па ће захтијевати независност у заштити властитог криминала? Има ли неки грађанин-бирач дилему о томе који стуб дражавне власти је створио општу анархију и хоће ли му поновно гласом потврдити легитимност? Пасивност друга Тегелтије је необорив доказ да је склоност криминалу најбоља референца за рад у правосуђу. У мом крају кажу да је дупло голо - извана и изнутра - равно нули у сваком погледу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

17.08.2020 13:05

ОНА ЈЕ СТВОРЕНА ЗА СКАНДАЛЕ У СВОЈУ И ЈОШ ПО НЕЧИКУ КОРИСТ АЛИ ЗАТО ИМА ДОБРУ ПЛАТУ И НЕ СМИЈЕНЉИВА ЈЕ, АЛИ МОРАТИ ЋЕ ЈЕДНОМ НАПУСТИТИ ТРОН И НАД ЦАРОМ ИМА ЦАР!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊЛУКА

17.08.2020 14:07

Е КОЛИКО САД НАС ТРЕБА ДА СЕ ЈАВИ ОСУДЈУЈУЦИ ОВО ПА ДА НЕКО ОД НАДЛЕЗНИХ РЕАГУЈЕ И ПРОВЈЕРИ И АКО ЈЕ ТАЦНО ДА САНКЦИНИСЕ... ИЛИ ТРЕБАМО ЦЕКАТИ НАСИХ СТО ХИЉАДА ОКУПЉЕНИХ

Name

xy

17.08.2020 13:19

Она је онако хиња народски речено и управо авакви и владају у највећој мјери

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скандал - нормално стање

17.08.2020 13:22

Толико од Тужитељице, фукаре, у властитој куци изнамљује локал кладионици. Према томе није скандал- уобицајене активности Тужитељице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиша

17.08.2020 13:29

Срамје било поред толке плате и још поред плате што за ради кад неком нешто учини и опет јој мало Срамје било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

17.08.2020 13:29

Њих је народ проклео са :,,да богда вам мало било".Клетва народна се испунила,стварно им је увијек мало.Да их од сада кунемо другачије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Дудук

17.08.2020 13:38

Шта је рећи... Била скоро код мене у Бакинцима... Изгледала ми ко поштена жена...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.08.2020 14:45

Дошла по шљиве за пекмез.

Name

Корпус деликт

17.08.2020 13:44

Туго моја ја правосудја и лакрдије због тога је директор Сипе Мирко Лујиц имао кривицну пријаву и казњен је те је морао да врати паре.Ова корупирана тузитељица би у најмању руку требала да да оставку сама а и да буде смјењена.Она би морала бити оримјер друству.Она и онај ста поткива Тегелтија су срамота за БиХ правосудје доказано ево цистих примјера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

17.08.2020 13:49

Господју треба разријешити дужности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

17.08.2020 13:57

Жена је одвратна а и фаца јој је лоповска.Докле више мајку му.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фа

17.08.2020 14:19

Похлепа какве нема нигдје влада у правосудном систему. Све корумпирано и голи лопов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неки, не знаш га ти...

17.08.2020 14:52

Тегелтија је већ покренуо акцију спашавања... Супербрзо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

17.08.2020 18:44

Вјестак би могао без проблема потврдити и да су оба потписа на Уговору о најму потпуно истог рукописа, нико се није ни потрудио да мало то прикрије...или ми се цини...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТањаС

17.08.2020 20:29

Па наравно да је варала да није не би могла ни главна тузитељица бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има тога ихаха

18.08.2020 08:11

Па тако сви раде. Из РС-а их има колико волиш. Погледајте, распитајте се, ко све из РС-а политичке репрезентације има властите станове у СА, а уредно годинама узима накнаде за одвојени живот, за најам стана, трошкове пута (да обиђе фамилију). Неки су предратне станове задржали, није им било нужда продавати, а сада узимају све те могуће и немогуће накнаде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

18.08.2020 08:57

Фуј гамади

ОДГОВОРИТЕ
Name

метафизичар

19.08.2020 16:32

Па докле ће се варати држава од њених представника.И то на најгори могући начин. Права је отимачина међу њима свима ко ће највише олешити овај народ.Срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ