Да ли Министарство толерише кршење закона?

Генерални секретар ПДП Милко Грмуша изјавио је данас да су предстојећи локални избори тест о спремности поштовања закона за све кандидате, политичке странке и контролне органе, те да су многи у највећој мјери до сад на том тесту пали.

Република Српска 15.08.2020 | 11:44
Да ли Министарство толерише кршење закона?

„Законом о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе Републике Српске јасно је прописано да службеници у локалним заједницама не могу бити оснивачи или чланови органа политичких странака, а што се односи и на радна мјеста секретара скупштине, начелника одјељења или службе градске, односно општинске управе као и шефа одсјека. Ако би се пажљиво анализирало свако мјесто у Српској лако би се дошло до закључка да највећи број начелника одјељења и других службеника у локалним заједницама јесу чланови највиших органа политичких странака, неријетко и њихови оснивачи, односно евидентно је да се закон флагрантно крши“, навео је Грмуша.

Према његовим ријечима, наведени закон јасно предвиђа да је Министарство управе и локалне самоуправе задужено да врши надзор над примјеном тог закона.

„Због тога постављам јавно питање Министарству управе и локалне самоуправе да одговори да ли је извршило макар један инспекцијски надзор кад је ријеч о примјени овог закона, јер је опште позната чињеница да политичке странке јавно договарају подјелу службеничких мјеста у локалним заједницама, због чега је сваки човјек у Српској, који није члан ниједне странке апсолутно дискриминисан и онемогућен да буде запослен у јединицама локалне самоуправе на радним мјестима која су интересантна политичким странкама. Ако је инспекцијски надзор извршен, какви су његови резултати? Ако није извршен, због чега није извршен и да ли је опредјељење Министарства толерисање кршење закона за чију правилну примјену је директно задужено?“, закључио је Грмуша. 

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

сартана

15.08.2020 10:11

Највеца фора је кад се спомене закон у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛАДОЈА

16.08.2020 08:12

Зашто Грмуша не наведете случајеве о којима говорите.Доста је више празне приче . Реците ко су наведени или не говорите више на ову тему.

Name

Камелеон

15.08.2020 10:45

Интересантан је овај Милко Грмуша, пуно говори, а никада не спомиње конкретна имена из СНСДа. Ваљда не жели да се замјери пријатељима у тој партији. Укратко, још један тип који не може самостално добити ни 10 гласова, али ће захваљујући високој позицији на листи ПДПа и снази коју имају Драшко и Јелена добити одборнички мандат. Да ли ће то у коначници бити мандат ПДПа или СНСДа, то ћемо видјети у новембру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

15.08.2020 13:08

Какву ти глупост ваљаш, човјек је ген сек ПДП а ти га гураш за одборника.

Name

Рокић Ј

15.08.2020 15:44

Не бој се ти за његове гласове.

Name

БЕздан

15.08.2020 11:30

Корупција је у свим налдезним институцијама укљуцујуци сва Министарства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

15.08.2020 11:48

И никад је неце нестати.

Name

СУРИ

15.08.2020 13:23

Наравно да не жели да се замјери Он је запослен као шеф Правне службе у Аустријској фирми НОВОМАТИЦ тј огранцима у РС НОВО РС И РСА ГАМИНГ До 15 Х је на састанцима и договорима између НОВОМАТИКА и Власти у РС Од 15х је секретар ПДП а

Name

Прика

15.08.2020 11:46

Зар је могуце да ко нас има закона.наравно да нема.јер да га има неби се јавно куповали прелетаци,нико то висе и не крије.сад ти је забрањено да пријавис неки криминал само ти мозес заглавит цорку.да има закона рјесили би слуцај убијеног давида,истразили би гдје су заврсиле паре од продаје телекома,итд.видим у сарајеву поцели хапсит саобрацајне полицајце колико су то они могли накраст.за разлику од доктора политицара директора фирми које су довели до пропасти и милионских минуса.ко мозе утврдит ко је висе крив кад сви краду и отимају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛАДОЈА

16.08.2020 08:10

Грмуша, што не очистите своје редове / Марковић , Бундало и сл. / и ко зна колико још таквих има. Упитно је како и ви сви остали из врха размишљате кад и даље имате у странци наведене и сличне. Друга прича су вам људи који воде ПДП у локалним заједницама . У градисци имате гарнитуру /трио/ недораслих Дончић, Бјелић , Мракић.То вам је екипа која ће вјечито бити у опозицији. НИСУ У СТАЊУ ДА НАПРАВЕ НИКАКАВ, АЛИ НИКОМЕ НЕ ДАЈУ ПРИЋИ СТРАНЦИ. НАЈГОРЕ У СВЕМУ ТОМЕ ЈЕ ШТО ТАКВИМ КАДРОВИМА ПРУЖАТЕ ПОДРШКУ , А ВИДИТЕ ДА ИНТЕЛЕКТУАЛНО НЕ МОГУ НИШТА ДА УРАДЕ.ОТЈЕРАЛИ СУ СВЕ ОНЕ , КОЈИ СУ ИНТЕЛЕКТУАЛНО БИЛИ НАДМОЋНИЈИ. НЕМА ПРОМЈЕНА СА ТАКВИМА.КО ЋЕ ЗА ТАКВЕ ГЛАСАТИ.