Хотел „Салис“ у Тузли спреман за дочек гостију

- Ово је још један поклон у новијој историји Тузле и нашем стратешком правцу развоја туризма. Посебно ми је задовољство што компанија Бинго поклања Тузли овако драгоцјен угоститељски објекат, најмодернији хотел - истакао је градоначелник Тузле на свечаном отварању хотела "Солис".

Босна и Херцеговина 14.08.2020 | 16:06
Хотел „Салис“ у Тузли спреман за дочек гостију

На мјесту управне зграде некадашње ТТУ Тузла (Творница транспортних уређаја Тузла), на истој површини и спратности налази се модерно уређен Хотел Салис. Адаптација зграде, која је у власништву Тузла-Ремонта, чланице Бинго групације, трајала је од краја 2019. године до маја 2020. године. Због ситуације са пандемијом, хотел нису отворили одмах по завршетку радова.

 - Хотел има шест етажа: сутерен, приземље и четири спрата са 56 смјештајних јединица. У понуди је 48 двокреветних соба и осам апартмана. Како бисмо посјетиоцима што боље приближили историјат индустрије Тузле, сваку собу смо декорисали тапетама са мотивима старе фабрике соли, које смо преузели из Музеја Солане.

Осим ресторана са 88 мјеста и дијелом цаффе-бара са 20 мјеста, у првој фази изградње неће бити додатних садржаја. У наредном периоду ћемо радити на пратећим садржајима хотела (конгресна и банкет сала). Угодан и модеран амбијент у собама и ресторану, комбинација домаће и међународне кухиње, те веома прихватљиве цијене, задовољиће сваког туристу или пословног путника - казала је Татјана Пауноски, ПР компаније Бинго.

Врпцу су пресјекли Ајла Рамадановић, менаџер хотела и градоначелник Тузле, Јасмин Имамовић, који је истакао како је поносан на компанију Бинго:

- Поносан сам јер је сједиште компаније Бинго у Тузли, јер је то компанија која има више од 8.000 запослених. Ово је још један поклон у новијој историји Тузле и нашем стратешком правцу развоја туризма.

Посебно ми је задовољство што компанија Бинго поклања Тузли овако драгоцјен угоститељски објекат, најмодернији хотел. Тузла је прије пандемије имала проблем са смјештајним капацитетима, тако да су објекти ове врсте драгоцјени за наш град који је сада у експанзији развоја, без обзира на епидемију коронавируса.

Стижу нам јако важне, велике инвестиције, велики број страних инвеститора ће боравити у Тузли“.Хотел „Салис“  (лат. Салис - со) име је добио по највећем тузланском обиљежју- соли. Савремени дизајн добијен комбинацијом стилова и модерних материјала, природна хладовина старих, високих стабала, те квалитетна градња, пружиће потребну удобност и мир сваком госту и оправдати четири звјездице.

Од старе управне зграде ТТУ до модерног луксузног хотела било је потребно мање од 6 мјесеци, а на пројекту су радиле искључиво домаће компаније. 

Из компаније Бинго, која осим у малопродају, производњу и пољопривреду, сада улаже и у туризам, истичу да се надају гостима, које би могле довести и најављене инвестиције у Тузланском кантону.

(БН)