Вучић: Србија није у позицији да одбија разговоре

- Србија није у позицији да одбија разговоре, каже председник Србије Алекнсадар Вучић поводом најаве Гренела да ће састанак одржати 2. септембра.

Србија 14.08.2020 | 10:47
Вучић: Србија није у позицији да одбија разговоре

"Србија није у позицији, али не би било добро да је у позицији да одбија разговоре. Зашто је Гренел употребио термин 'преговори' то је питање за њега. У разговорима учествујемо, теме су економске, то је важно за нас и то су добре теме", каже Вучић.

"Они су и пре некли дан рекли да подржавају преговоре под окриљем ЕУ. Али, да не улазим у њихове односе. Сувише смо мали да бисмо то могли себи да допустимо", рекао је Вучић.

Из угла Американаца у преговорима учествују две независне државе, каже Вучић, а тако нас посматра и Брисел.

"Немачка је толико надмоћна у ЕУ", каже Вучић и додаје да Албанци на преговоре долазе из више разлога.

Вучић упозорава на могућност да косовски Албанци провоцирају на терену, попут данашњег упада на посед манастира Дечани.

Истакао је да Приштини није циљ слобода протока капитала, робе и услуга, већ само да дођу до коначног решење без преговора, а то је признање независности.

Вучић је казао да не сумња да ће провокација с њихове стране на терену бити још.

Подсетио је да су поново упали у заштићену зону манастира Дечани.

„Дошли су тамо са машинама да граде магистрални пут и поред пресуде чак њихових судова. Шта их брига за манастир и за пресуде чак њихових судова. То су ствари који уносе додатни немир и стрепњу. Против тога ћемо се борити на сваком месту“, подвукао је Вучић. гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк.

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ПОДКИВАЊЕ

14.08.2020 14:18

Само три мјесеца да Додика стави у страну и Баја је готов.Ослободио бих нас од Диктатуре али он му помазе и како да га постујем и волим. Онда испадне да су у истом послу то јесте у криминалу

ОДГОВОРИТЕ
Name

зна,зна

14.08.2020 14:22

Свак изгледа зна засто амери зову преговорима,осим вас у београду кад и ви сазнате бице касно.Разговара су у кафани а тамо у Америци су преговори две стране преседнице.

ОДГОВОРИТЕ