Руска вакцина против короне стиже у Шпанију

Прва вакцина на свијету против вируса корона Спутњик В, као и други руски препарати за борбу против пандемије, биће доступни у Шпанији.

Свијет 13.08.2020 | 16:25
Руска вакцина против короне стиже у Шпанију

Како сазнаје Спутњик, шпанска пословна група “Ибератлантик Глобал Корпорејшн", која има велико искуство у промовисању руских производа на тржиштима латиноамеричких земаља, пристала је да буде дистрибутер домаћих лијекова за борбу против ковида 19, као одговор на одговарајући приједлог Фонда "Росконгрес".

Према ријечима руководиоца за развој пословања са Русијом и земљама Заједнице независних држава (ЗНД) у "Ибератлантик Глобал Корпорејшн" Ирине Кривич, пословна група коју представља има "одличне односе" са руским пословним и званичним круговима, што заједно са темељним познавањем појединости на тржишту Европске уније омогућава дугорочну успјешну сарадњу, захваљујући којој роба из Русије успјешно "заобилази царине и законска ограничења"

Саговорница Спутњика изразила је увјерење да препарати попут Спутњика В или Авифавира имају све предуслове да постану "продајни хит" на шпанском фармацеутском тржишту, гдје је вијест о руским достигнућима у развоју лијекова против короне изазвала прави "бум", упркос "скептичном тону" у западној штампи.

- Потражња за тим производима има све предиспозиције да буде висока - истакла је Кривичева.

Она је додала да руска страна мора да се фокусира на испуњавање свих потребних услова које је прописала Шпанска агенција за лијекове и медицинску опрему, како би руски препарати против короне што прије стигли на "изузетно захтјевно и регулисано" тржиште ЕУ.

Кривичева је такође саопштила да је "Ибератлантик Глобал Корпорејшн" спреман да учествује у промовисању лијекова руске производње у земљама Африке и Латинске Америке, са којима шпанска пословна група има "блиске контакте".

Подсјетимо, Министарство здравља Русије регистровало је 11. августа прву на свеијту вакцину за превенцију вируса корона (ковида 19), коју је развио Национални истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију "Гамалеја"у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције.

(Спутњик)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хоћу ја

13.08.2020 16:54

Ја ћу да будем генерални увозник за РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2020 23:44

Ма немогуце да ми Срби нисмо први на том списку. Зар братска Русија издаје нас вец 100ти пут у једном вијеку. Да није америцка супља? Није, Русија никада и није била братска, као уосталом ни други сто нису. Сви само доносе зло на насе просторе

Name

Ре

14.08.2020 01:00

Само министарство здрвлха. Доста је узимања ушура народу.