Погођени истином, перјанице СНСД знају само да лажу

"Када су погођени истином, СНСД-ове перјанице знају само једно - да безочно лажу. То је управо случај посланика СНСД у ПД ПС БиХ Сање Вулић која је, бранећи поступке свог бога Додика, изнијела низ неистина о мени и мом професионалном ангажману", рекла је члан Главног одбора ПДП-а Оливера Недић. 

Република Српска 13.08.2020 | 15:39
Погођени истином, перјанице СНСД знају само да лажу

Недићева истиче да су тврдње Вулићеве да је имала 150 евидентираних грешака и пет мјесеци неплаћеног одсуства апсолутно нетачне: 

"Једина истина, на коју сам поносна, јесте да сам била на стручном усавршавању на државном Универзитету Кент у Охају, као добитник глобално најпрестижније Фулбрајт стипендије за наставничку изврсност, одакле се нисам вратила као 'тренерица демокрације'. 

Веома сам задовољна што сам тада повезала ученике из САД са нашом дјецом, дајући прилику да стекну и међународно искуство. Неуки у томе свјесно или несвјесно могу видјети теорије завјере и неке обавештајне службе, али то је већ проблем госпође Вулић, а не мој. 

За разлику од ње, ја сам мимо бављења политиком изабрала своју професију у којој сам остварена, усавршавам се, у исто вријеме поштујући друга занимања", додаје Недићева. 

Она истиче да су инсинуације Вулићеве да она на било који начин унижава образовни систем Србије, у најмању руку, смијешне: 

"У супротном, не бих била дио највеће мреже наставника Србије, од које сам, поред других престижних признања, добила и међународно признање за најбољег наставника земаља бивше Југославије. То је препознато у Еду Балкан заједници, чији сам члан", каже Недићева.

Недићева истиче да очигледно смета што је својом анализом дошла до суштине проблема, а то је да се избјегава одговорност надлежних да се инвестира у образовање, да наши наставници и ученици добију једнаке прилике за учење и развој кључних компетенција и вјештина, те да се у претходном периоду није ништа учинило у односу на утврђено стање кроз ПИСА 2018. 

Она је позвала Вулићеву да умјесто изношења неистина, разноразних теорија, да свој допринос побољшању образовног система, кад већ сматра да се и у то разумије: 

"Као члан стручног тима за реформу образовања Републике Српске, врло радо ћу јој дати смјернице у којем правцу може да иде, јер осим у традиционалним начинима вођења и припреме наставе данас имам искуство и у ванредним и неочекиваним ситуацијама, попут онлајн наставе у којој сам активно учествовала. Из тог разлога вјерујем да бих се успјела снаћи и у, за свакога ванредној, околности едуковања Сање Вулић", закључује Недићева.

Подсјећамо, посланик СНСД у Представничком дому БиХ Сања Вулић је изнијела низ оптужби на рачун  члана Главног одбора ПДП Оливере Недић која је претходно изјавила да се Милорад Додик поиграо са наставницима, ученицима и родитељима када је повредом виталног ентитетског интереса прогласио Одлуке Предсједништва БиХ о одобравању закључивања Споразума о учешћу БиХ у програму за међународно оцјењивање ученика (ПИСА) у 2021. години.

Вулићева је изјавила да је овај пут проблем у томе “ко говори” о потезу Додика.

– Сасвим је сигурно да то врло тешко може чинити наставник који у једној школској години буде на неплаћеном одсуству барем пет мјесеци, користећи то вријеме за разноразна путешествија. Наша жена – мајка – краљица је на велика звона објавила свој успјех, као добитник Фулбрајтове стипендије, зарад које је не осврћући се отишла преко баре- рекла је Вучићева и додала да "нико се није сјетио да пронађе одавно разобличен систем који америчке организације деценијама спроводе у циљу проналаска корисних послушника". 

- Битно је да се дотична врнула с титулом “тренерице демокрације”, ма шта то значило, али је сигурно да је тренинг био ефикасан – каже Вулићева.

Према њеним ријечима, новоизграђене школе, вртићи, студентски домови  говоре о односу Милорада Додика и СНСД према образовању и будућност Републике Српске. Тврди да је ПИСА тестирање „типичан примјер задирања у надлежност, и СНСД никада неће стајати иза таквих авантура“.

– Да, наравно да примјењујемо систем рада у свим сегментима по узору на Србију јер је доказано квалитетан и добар. Наша петострука мајка, што сматрам њеним непоречивим, највећим успјехом у животу, коментарише ПИСА тестирање, високопарним рјечником који је често смртницима неразумљив, а онда напада одлуке Милорада Додика који брине о виталном интересу РС. Потребно је много времена, воље, залагања да би се било која, а камоли ова запослена мајка, овако страсно ангажовано и детаљно бавила политиком, скоро па 24 часа дневно. Стигне ли да исправи оних 150 (инспекцијски евидентираних) грешака које је направила у дневнику, као пожртвована разредница? Залаже ли се за санкционисање несавјесних, или расијаних, како год, просвјетара који не умију у дневник унијети личне податке и резултате својих двадесетак ученика? – рекла је Вулићева.

(БН)

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

ЗВОРНИК

13.08.2020 14:03

Помозите доктори овој патеници Вулићки. А боим се да је касно, или јадна не жели помоћ. Само су гори од ње они кои су је послали у парламент и они кои су је на силу крижали на бирачким мјестима. Туго наша..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.08.2020 14:53

Својевремено је Опра Винфри након освајања Оскара Форесту Витакеру за улогу угандског политицара Идија Амина у филму Последњи краљ Скотске рекла "Има несто луцкасто у твојим оцима". Не могу се отети утиску да у оцима Сање Вулиц "има несто сотонско". Подсјецам, да је именована једног М. Додика прогласила за "бога"! Мало ли је реци тако несто за особу која несто слицно "одвали"?!

Name

Јаффа

13.08.2020 14:58

Са једне стране власти секташи и незналице, са друге страни плаћеници и поданици...поштенима остало да иду одавде или да трпе ћутећи.

Name

Рум плоцица

13.08.2020 15:40

Сто се расправљас Вулицка је цура откацена копира бога мисли да јој то пролази код народа да сам на њеном мјесту отисла бих одавде колоко се глупаца ископромитовала за кратко вријеме,зена чвака права,кад бих знала по кафанама шпрдсју ВИЦЕВЕ оњој...тука Бања Лука...

Name

Сањица

14.08.2020 04:27

Извините испала сам глупа као и обицно

Name

Кутрапали

13.08.2020 14:04

Аман жено, што коментаришеш будалоштине оне кретенке? Па таква не заслужује ни да се обрати пажња, камоли шта друго. Само ти настави гурати тако, а Вулићка и њој сличне су нажалост добиле неког простора у накарадном систему. Неће то потрајати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2020 15:08

Баш вала. Само јој придаје пажњу. Блам живи. Сама о себи све говори.

Name

Нада

13.08.2020 14:10

Ко у Добоју схвата озбиљно сањувулић до јуче највећег критичара обренапетровића и његове породице кроз бројне јавне иступе и интервју листу ФАКТОР,Мала политичка пудлица уроша,миле,бориса .....Не обазирите се на њу госпођо Недић него преузмите палицу првог опозиционара Добоја јер материјала за критику имате и превише

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ра

13.08.2020 14:27

Незнам да ли ће дозволити мој коментар сања вулић је у ово тешко вријеме старлета ко ја се сналази само за себе и мали круг људи кад је овај ентитет дозволио да сања вулић старлета упокушају добије гласове једне омање средине све је јасно

Name

Лара

13.08.2020 14:28

А функција опозиционара је да критикује?

Name

Прецизна Дијагноза

13.08.2020 14:27

Не би било лосе да Сања Вулиц, по занимању професор разредне наставе (детаљнији подаци изостављени, "по избору посланика", на сајту Парламентарне скупстине БиХ), објасни своје компетенције када су у питању теме које покреце. Веома интересантно било би цути њено објасњење и ста је то сто је квалификује за уцесце (вјероватно уз додатну надокнаду) у раду Заједницке комисије за одбрану и безбједност БиХ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чуј, чуј

13.08.2020 14:31

Амерички послушници? Јесу то они сто на власт долазе на америчким тенковима или... Еее, Вулићева боље да ћутис но што забијаш аутоголове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

555

13.08.2020 15:51

Па Вулићкин бог је дошао на тенку СФОРА, ја акрапа од жене....

Name

Рефа

13.08.2020 14:39

Ма лајао би и ја за 6 хиљада плате...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2020 16:30

Ахахаха, а ко не би!?

Name

Марас

13.08.2020 14:48

Господјице Вулић само једну ствар реците градјанина: Како мозете да користите све могуце првелегије које вам дојучерашњи противник даје? Вас образ је ђон

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

13.08.2020 14:57

Уста моја хвалите ме ви кад неће нико други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

13.08.2020 15:02

Није ми јасно да људи а има их и нормалних у Снсд у дозвољавају ово да их представља ова шизофренична Вулићка. ајд што је ружна то јој је од Бога али оваква глупача да она представља једну озбиљну странку то је понижавајуће за нормалне чланове и симпатизере Снсд а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2020 16:47

Ко је нормалан? Све климоглавци бас као и сања.

Name

Робин худ

13.08.2020 19:15

Откуд нормални у таквој странци, ако је то озбиљна странка онда си ти свемирски брод.

Name

XXX

13.08.2020 15:13

Та "професорица разредне наставе" с.добрим (3)успјехом заврсила Медицинску сколу у Добоју,винула се медју политицке послуснике , ту пронасла себи слицне, и сада без стида и памети просипа бесмислице које таврља представљајуци као,Бозе опрости, српски народ!!?? Ко наспронадје је овако проклео,људи моји?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

13.08.2020 15:17

Искрено жалим ову Вулићку. Ој памети скупа ли си

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

13.08.2020 15:24

Сања Вулиц је лајава глуперда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

13.08.2020 15:27

"Перјанице СНСД знају само да лажу" . Са друге стране, имам поуздан податак да из других политичких партија НИКАД НИКО НИЈЕ СЛАГАО. Е, тај погани СНСД. Како би политика била лијепа и чиста професија без њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

13.08.2020 16:10

Бозе драги, ми као народ не треба да постојимо кад нас воде и представљају моралне и сваке друге врсте наказа типа сање вулиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦХ

13.08.2020 16:12

Јадан је народ кога ова старлета предсавља. Какви гласачи такви и посланици. Дно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2020 18:33

Ма каква старлета?!Старлете су бар добре рибе-сексипилне и зенствене,ова је "старлета" по оном сто има у глави и по свом моралном кодексу.Ал проце и вријеме ових лудака и покварењака.Мора!Не мозе овако вјецно трајати.

Name

Озар

13.08.2020 16:15

Заборави ли сте рећи још сплеткаре и манипулишу још...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеј,бас ми се свидја

13.08.2020 16:37

То је права политицарка ,народ преко њене љепоте на све је спреман?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

13.08.2020 18:22

Које љепоте БОГ стобом! Види јој фацу избезумљену.

Name

Директ

13.08.2020 19:38

Вулићку у Задругу. Тај је материјал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мис

14.08.2020 04:13

Ма какву Задругу мотику у руку и на њиву све јој је Фалс диплома нема Осам разреда нема ниста осим Фаце коју јој је Мајка родила Тугаассссс

Name

Миркан

14.08.2020 07:48

Сању за предсјадника умјесто Бисерке.Заслужила 113%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знаци

14.08.2020 15:26

Била на обуци.

ОДГОВОРИТЕ