Нови детаљи о одлагању отпада из Италије у Дрвару

Стотине тона текстилног отпада, које је крајем јуна и почетком јула увезен из Италије и нелегално депонован у девастиране фабрике и друге просторе на подручју Дрвара и Босанског Грахова, још је на истом мјесту.

Босна и Херцеговина 13.08.2020 | 08:09
Нови детаљи о одлагању отпада из Италије у Дрвару

Очигледно, нема ништа од обећања надлежних да ће бити или враћен у Италију или “збринут у складу с прописима.”

У међувремену, испливали су нови детаљи о овој афери, која је потресла БиХ и прочула се чак до Њемачке, Швајцарске и Италије. О италијанском смећу у Дрвару је писао и “Тагес Анцајгер” из Цириха, постављајући питање зашто је баш мали град у БиХ одредиште за италијански отпад и да ли овај увоз има везе с калабријском мафијашком групом “Ндрангета”.

Посебно је питање откуд отпад баш у на простору некадашње “Панелке”, која је у кругу некадашњег предузећа “Грмеч” у Дрвару, и како су сувласници фирме “Кром рециклажа” дошли на идеју да сједиште предузећа пријаве у забаченом селу Краљи, код Прекаја. Такође, спорна је и локација за, још увијек непостојећи, погон за рециклажу у хали у селу Пасјак изнад Дрвара.

Како сазнаје Српскаинфо, ове просторе су сусвланици “Кром рециклаже” изнајмили, и то под врло живописним околностима.

Тако је “канцеларија” у селу Краљи, која по свему судећи уопште не постоји, изнајмљена од извјесног Александра Краља из Зрењанина.

 Уговор о закупу је потписао сувласник “Кром рециклаже” Крсто Медан из Зрењанина, и то само – на три мјесеца, за јануар, фебруар и март ове године. Да ли је уговор касније продужен није нам познато, али је у првобитном уговору, закљученом крајем прошле године, наведена и цијена закупа од 30 евра мјесечно!

Занимљиве су и друге цијене закупа. Како је раније за Српскаинфо признао сам изнајмљивач простора на Пасјаку, Дрварчанин Мишо Балабан, он је ову халу, за коју тврди да је један кроз један његова, док други сумњају да ју је продао, био спреман да изда за 600 евра мјесечно.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Тд

13.08.2020 07:08

Продао је балабан халу прије 10 година али дугује паре агенцији за приватизацију па нови власник немозе преписати на себе али нови власник је од тада користи све друго је супља прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

??????

13.08.2020 10:24

Па ако је Балабан продао а нови власниик није укњижио на себе онда није могао ни склопити уговор него једино Балабан јер се и даље води на њему. Треба доћи до уговора па видјети ако то неко већ истражује, затим питати начелницу Рунић преко којих веза је отишла на кафу у Ново Саду са газдама те фирме за рециклажу морао је бити неки посредник није она некаква позната личност па је њима било битно да са њом попију кафу. Е онда видјети ко је звао чуваре да пусте те камионе да уђу у Грмеч сигурно није чувар на своју руку већ му је неко наредио.

Name

БН

13.08.2020 07:14

Добро сто је из Зрењанина да није из Сироког Бријега...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

13.08.2020 07:49

Дали се за ово интересују Додик и Шпирић?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре лена

13.08.2020 07:56

Ста они имају са Федерацијом БиХ...

Name

Боки

13.08.2020 07:55

То је масло и дјело старог лопова Шпиркана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

13.08.2020 09:23

Додик је предсједавајући БИХ,његова странка влада у Дрвару,а Шпирић је исто ангажован на нивоу БИХ,а члан исте партије,а још рођен у граду Дрвару. Могли би бар да се интересују шта се дешава у том граду,па и да пораде на поменутом случају,ако хоће.

Name

ПроКинтер

13.08.2020 08:58

Све то треба одвести и истоварити у Бакинце, а један добар дио Спирицу и Стевандицу у двориште!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биљана

13.08.2020 10:14

Довезли својој браћи у Дрвару отров.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин БиХ

13.08.2020 15:18

Види сад, да је дрзава, а није ни по ком основу, све инспекције на терен и наћи кривца за сат времена. Све ријесено. Казнити их са велимом казном и порат робе. Врло просто. Да заборавио сам одмах опозив начелице опстине, која је све знала..

ОДГОВОРИТЕ