Новосађанка (60) пала са жичаре право на камењар

 - Просветна радница из Новог Сада Т.П.С. (60) је тешко поврђена када је пала са панорамске љуљашке на жичари скијалишта “Црни врх”.

Србија 12.08.2020 | 11:38
Новосађанка (60) пала са жичаре право на камењар

Први у помоћ овој жени прискочили су ваљевски ватрогасци Владимир Митровић и Милан Трипковић, који су, пробијајући се кроз блато и калдрму, стигли до врха жичаре, где је била повређена Новосађанка, која је задобила преломе руку и повреде на глави и леђима.

- Након дојаве да је на врху ски-стазе повређена жена која не може да се креће, упутили смо се на лице места. Међутим, до врха стазе, где се налази панорамска љуљашка, нема пута, тако да смо возило морали да се пробијамо кроз блато и калдрму, преко старе ски-стазе и ободом планине. Успели смо да је имобилишемо и сместимо у возило. Повређену жену смо спустили до Дивчибарске чесме, поливали водом и одржавали је у свесном стању, а онда ју је преузела екипа хитне помоћи. Због чињенице да на тој траси не постоји пут цела је трајала је око сат времена - каже ваљевски ватрогасац Владимир Митровић.

Инцидент се догодио јуче поподне када је Новосађанка са висине од преко два метра пала на камењар. Претпоставља се да ова жена, која је била у друштву пријатељице, није заузела најбезбеднији положај у панорамској љуљашки. Након указане лекарске помоћи она је транспортована у ваљевску болницу, а због даље опсервације и лечења, упућена је у Нови Сад.

(Курир.рс/С.С.) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Вир

12.08.2020 10:06

Брз опоравак колегиници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нилко

12.08.2020 10:08

Гдје је тај ЦРНИ ВРХ, никад чуо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мецава

12.08.2020 10:39

Нови Сад,Ваљево,Дивцибарска Цесма, Црни Врх,али људи моји који крај,Планина Опстина????? Црних врхова има на сваком мјесту!!! Али којем????? Гдје је зицара?55

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хотнаслузба

13.08.2020 10:10

Гдје је хеликоптер?

ОДГОВОРИТЕ