Издата упозорења: Загору већ погодила олуја

Најављена промјена времена која би вечерас и сутра требало да захвати готово цијелу Хрватску већ је стигла у Далматинску загору.

Регион 11.08.2020 | 17:39
Издата упозорења: Загору већ погодила олуја

Како јавља Далмација данас, у раним послијеподневним сатима дошло је до јаког развоја наоблаке у великом дијелу Загоре па је грмљавинских пљускова било у дијеловима цетинског краја и шибенског залеђа.

Обилнији пљускови су такође забиљежени на подручју Биокова у послијеподневним сатима. Локално је у врло кратко вријеме пало до десетак литара кише по квадратном метру, а било је и интензивне грмљавине. На подручјима које је захватила киша температура ваздуха се снизила за више од пет степени у кратко вријеме.

У Кистањама је у мање од сат времена пало екстремних 40 литара кише по квадратном метру, што је изазвало велике бујице воде.

Због опасности од грмљавинског невремена упаљен је жути метеоаларм за централбу и источну Хрватску те Горски котар и Лику, док је у Далмацији жути метеоаларм на снази због високих температура које су посљедица топлотног таласа који је још данас над Хрватском. Из истог је разлога за Истру, Кварнер и подвелебитско подручје проглашен наранџасти аларм, уз напомену да тамо вриједи и жути аларм због опасности од невремена, а наранџасти аларм због врућина на снази је и на крајњем југу обале.

Сутра нас чека промјена времена која ће највише захватити сјеверни Јадран и унутрашњост земље, гдје пролазно може бити олујних налета вјетра, туче, локално обилније падавине.

Метеоролози за вечерас и сутра најављују олује, пљускове с грмљавином, али и могућност туче у појединим крајевима.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Загор ба

11.08.2020 19:26

Добро сам,без бриге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дух са сјекиром

12.08.2020 20:55

Карамба, Загора је погодила олуја , а ста је са Чиком ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусе са сјекиром.

13.08.2020 16:22

Цило је добро отисао је код залосне сове у камп. Црвени мундири су на терену и носе цамце властели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

14.08.2020 13:18

Ста да се ради олуја за олујом на олују неправде. Само бог је праведан.

ОДГОВОРИТЕ