Немири у Минску: Сузавцем на демонстранте

Полиција је употријебила сузавац да растјера припаднике опозиције који протестују у центру Минска, јавља "Спутњик".

Република Српска 10.08.2020 | 21:07
Немири у Минску: Сузавцем на демонстранте

На Калваријској улици, у центру бјелоруске престонице, окупило се неколико десетина људи, а полиција покушава да их растјера, а у току је хапшење демонстраната.

Ситуација је напета и у Бресту, гдје је полиција изашла са штитовима и сукобила се са демонстрантима. Бачене су свијетлеће гранате, док демонстранти бацају на полицију каменице, празне боце и канте за смеће.

Министар унутрашњих послова Бјелорусије Јуриј Карајев изјавио је да МУП неће допустити дестабилизацију ситуације у земљи.

"Упозоравамо да ће било какво нарушавање закона бити заустављена, а кривци ће сносити одговорност према закону", истакао је Карајев.

Руски амбасадор у Бјелорусији Дмитриј Мезенцев саопштио је да су на слободи два новинара, дописници листа "Дејли сторм", Антон Старков и Дмитриј Ласенко као и руски новинар Семјон Пегов, који су ухапшени током протеста у Бјелорусији.

У Бјелорусији су јуче одржани предсједнички избори на којима је побједу однио предсједник државе Александар Лукашенко. Након затварања бирачких мјеста у више бјелоруских градова почели су протести.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Цица

10.08.2020 19:34

Лукасенко и Милокрад имају исту тактику у кради избора.Полицију на голоруки народ.Тако ради и Бурле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

10.08.2020 20:01

Зато је Бурле први потрчао да му честита лажну побједу!? Зна Бурле,како се краду избори!

Name

Андриц

10.08.2020 20:07

Цицо,Лукасенко је имао 80 посто гласова на изборима,о цему прицамо.Он јесте вец висе од 20год.на целу једне дрзаве,али је то цовјек који се бори за свој народ,не да страним плаценицима да му разоре дрзаву,упропасте предузеца,итд....Зар ти то лици на Додика???

Name

Босна

10.08.2020 21:21

Овако це бити и кад Додо побиједи у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смрт ФАШИЗМУ

10.08.2020 23:22

Тактика како код ТРАКТОРИСТЕ из ЛАКТАША . Сад је на реду удри по народу ал највише по омладини , убијају , силују и баце у поток ста ћеш мозе им се јер нико неће одговарат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Некоме не одговара

11.08.2020 06:40

Некоме, ко мозе да организује протесте не одговара изборни резултат.

ОДГОВОРИТЕ