Два затвореника у Фочи заражена вирусом корона

- Директор Казено-поправног завода Фоча /КПЗ/ Синиша Голијанин изјавио је да су два затвореника у овом заводу заражена вирусом корона, али да су изолована и предузете су мјере с циљем даљег сузбијања ширења вируса.

Република Српска 10.08.2020 | 11:16
Два затвореника у Фочи заражена вирусом корона

"Након што смо добили резултате тестова два затвореника, још смо тестирали њих 22, односно све који су са зараженима били у контакту и сви су негативни на вирус корона. Предузели смо потребне мјере, односно дезинфиковали просторије, а у КПЗ не може нико ући уколико има повишену температуру, не изврши дезинфекцију обуће и руку и не носи маску", рекао је Голијанин.

Он је истакао да здравствена служба у КПЗ Фоча редовно спроводи прописане мјере у борби против вируса корона.

"Када је ријеч о два затвореника, имали су посјету након које им је утврђено да су заражени вирусом корона. У складу са надлежностима, обуставио сам посјете КПЗ Фоча и забранио ванзаводске погодности у трајању од 15 дана", додао је Голијанин.

Помоћник министра правде Републике Српске Перо Дуњић рекао је Срни да у осталим казнено-поправним заводима у Српској нема обољелих од вируса корона и да је безбједноса ситуација добра.

"У КПЗ Фоча су предузете потребне мјере како би било спријечено ширење вируса корона. Од појаве вируса предузимамо све с циљем спречавања његове појаве у казнено-поправним заводима", рекао је Дуњић.

(Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ихх

10.08.2020 12:46

БЛАГО ЊИМА...САД ЦЕ ДОБИТИ ПАРЕ ЗА ЛАЗ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖЖ

10.08.2020 14:36

А откуд ти знаш да је лаж.Вјеруј или не вјеруј, ал' ако ниси сигуран шути.

Name

Корона партy

10.08.2020 21:06

....и у затвору!? Затворили школе, библиотеке, кафане а у затвору не дај боже да забране посјете.... додусе ту се једино и узима пинка од свих наведених “институција”!

ОДГОВОРИТЕ