Двије жртве вируса корона у Српској и 49 новозаражених

У посљедња 24 часа, у Српској је тестирано 281 лабораторијског узорка, а нови вирус корона потврђен је код 49 особа. Ради се о 31 мушкој и 18 женских особа, од којих је пет млађе, 30 средње и 14 особа старије животне доби.

Република Српска 09.08.2020 | 10:46
Двије жртве вируса корона у Српској и 49 новозаражених

Према мјесту пребивалишта, 10 особа је из Гацка, по шест из Пала и Требиња, по три из Бањалуке, Дервенте, Козарске Дубице, Мркоњић Града, Рибника и Бијељине и по једна из Берковића, Билеће, Источног Старог Града, Лакташа, Модриче, Пелагићева, Сокоца, Теслића и Добоја, саопштио је Институт за јавно здравство РС.

У посљедња 24 часа, Институту су пријављена два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцима старије животне доби из Невесиња и Мркоњић Града.

До сада је у Српској потврђено 5.550 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 193 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Од новог вируса корона у РС се до сада опоравило укупно 3.124 особа, тестирано је укупно 54.199 особа.

Укупан број хоспитализованих у РС је 269, од чега у Универзитетско клиничком центру РС 75, а у општим болницама 194 пацијента.

Под здравственим надзором тренутно је 3.799 особа, а надзор је завршен код 45.893 особа.

(Српскаинфо)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Скептик

09.08.2020 10:54

Корона вирус још није изолован и снимљен кроз микроскоп. Оно што гледамо је компјутерска анимација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

W

09.08.2020 11:15

Аха, хвала струцњак. Мозе ли извор информација за ту тврдњу? Јел ти бесе онај сто казе да нас уместо комараца запрасују вирусом?

Name

Ре W

09.08.2020 11:35

Дацу ти ја извор информација, Скептик се информисе на Yоутубу на каналима којекаквих сарлатана којима бибци као он прегледима утерују паре у дзеп и гледајуци Задругу увјерен је да се гледањем пар клипова стице знање вирусолога, или инфектолога. Није он једини назалост код нас је поплава таквих лосих дјака који нису хтјели или нису могли савладати ни основне лекције и сада да би надомјестили свој зивотни хендикеп омаловазавају и ниподаставају мукотрпан висегодисњи рад и труд свих оних који су вриједно радили и уцили да би стекли неко звање. Да цовјек није само искомплексиран него и вјероватно психицки поремецен.

Name

Ре:

09.08.2020 11:42

Невјероватно је како овај "Скептик" може бити редовно на врху коментара у скоро свакој вијести! Човјече, па имаш ли ти некаквих обавеза, бар код куће?

Name

Ре Скептик

09.08.2020 12:28

Дал је могуце да само цуцис и први дајес коментар

Name

Скептик

09.08.2020 12:30

Ре, w, ре w, алооо секташи, како сте нервозни...не иде вам онако како сте планирали? Народ вам све више не вјерује. А нас није страх, не бојимо се и то вас излуђује.

Name

Ре Скептик

09.08.2020 13:05

Ко је сектас, ко смо то ми? Коме народ све висе не вјерује? Ко сте ви који се не бојите? Дјецко ти бас мислис да си битан? Препоруцујем ти да потразис струцну помоц оцигледно имас неку манију гоњења, или овим небулозним теоријама завјере покусавас одагнати сопствени паницни страх од тог истог " непостојецег вируса" није то ниста страсно то је нормална реакција, десава се свуда у свијету у ова теска времена, покусај радити несто друго не тровати се ни вијестима о вирусу ни теоријама завјере бице ти лаксе, поцисти мало око куце, просетај природом одмори мало од портала и коментара, процитај неку књигу погледај неку науцну емисију има јако добрих документараца, не труј се клиповима анонимних сарлатана са јутјуба.

Name

Ала јес Скептик

09.08.2020 14:52

Ала јес Скептик удара у главу ове послуснике резима сектасе и осталу багру,који од страха и похлепе немају основу да имају здрав разум....

Name

Скептик

09.08.2020 17:41

Ре скептик, ако овде неко бомбардује то су мејн стрим медији, бомбардују нас мјесецима о непостојећем вирусу. Секташи, прпа?

Name

24х ?????

09.08.2020 12:24

Страшно колико се лаже, па ту има резултата од уторка, нису ни стигли сви резултати од пре 5 дана. Мушкарац позитиван његова супруга се не тестира!!!! Тестове шаљу у врло малим количинама. Купите још хеликоптера маму вам лоповску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ре:

09.08.2020 12:41

Није тачно да је скептик на врху коментара сваке вијести. Прегледао сам последњих 30так вијести и нема ни један његов коментар. Чему хајка на другачије мишљење???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.08.2020 13:19

Није то никакво другације мисљење него терор осталих циталаца са непровјереним информацијама и теоријама завјере од анонимних аутора и људи сумњивог образовања. Исто као кад бих ја сад овдје писао сваки дан да се рак лијеци доместосом и наговарао људе да га пију сваки дан по висе пута, то није слобода мисљења него спроводјење пропаганде. Слобода је ограницена слободом других, ста ако су ове његове теорије, а врло вјероватно јесу обицна лупетања, и ако он сталним понављањем убиједи само пет људи да се не понасају одговорно и тих пет људи зарази јос 50 људи од којих 3 буду слабог имунитета и подлегну? Мозе ли се то сматрати као слобода мисљења или директно угрозавање тудјег здравља и тудје сигурности? Истина је да је вирус неистразен и да ни науцници не знају много о њема, сто је само по себи довољно да се буде максимално опрезан док се не добије јос информација, а не да нас неки Скептик за кога је нејасно да ли је заврсио и средњу сколу бомбардује непровјереним информацијама којима се трује са манипулаторских канала на јутјубу, на страну сто је противзаконито и подлијезе кривицном закону позивати на непостовање прописаних епидемиолоских мјера.

Name

рецесија

09.08.2020 17:32

Хитлер је убиједио читаву Њемачку да треба да покори свијет обичним радио пријемником и новинама па што би био проблем убиједити народ у данашње вријеме у било што па их завадити да ратују сами смо томе свједоци корона је само вјежба да се народ оседла и зајаши му на леђа ко се боји нека стави маску ЈНА та сигурно штити а на овим нашим пише да не штири од ковид 19 па ко воли нек изволи

ОДГОВОРИТЕ