Невријеме: Вјетар чупао кровове, лед уништио аутомобиле

- Јако невријеме праћено градом данас поподне погодило је Хрватску, тачније подручје Истре и Карловца.

Регион 03.08.2020 | 20:55
Невријеме: Вјетар чупао кровове, лед уништио аутомобиле

Током дана на подручју Истре било је локалних пљускова, али се поподне вријеме погоршало те је у Умагу пијавица рушила дрвеће, пише Индеx.хр.

Према фотографијама које је на свом Фацебооку објавила Радио Мрежница, падао је лед величине ораха, а страдао је и дио зграде градске вијећнице којој је вјетар откинуо кров.

Према писањима хрватских медија, невријеме праћено ледом захватило је у послијеподневним сатима и Карловац.

На терену су тренутно ватрогасци и полиција. Према прогнози Државног хидрометеоролошког завода (ДХМЗ), током вечери грађане Хрватске чекају јачи пљускови у цијелој земљи, а нестабилно вријеме наставит ће се и сутра.

"Будите спремни на јача грмљавинска невремена која могу проузроковати велику штету и заштитите се од грмљавине. Могућа су оштећења на имовини те на дрвећу. Могуће су поплаве, олујни удари вјетра и лед. Могући су прекиди у активностима на отвореном те у саобраћају", поручили су из ДХМЗ-а за Индеx.хр.

(Независне Фото: Радио Мрежница) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Www

03.08.2020 19:30

СТИГЛА ИХ БОЗЈА КАЗНА .ХОЦЕ ДА СЛАВЕ ГИДИСЊИЦУ ПРИГОНА СРБА ИЗ РИДЈЕНЕ ЗЕМЉЕ.ЛЕД,ОЛУЈА,ЗЕМЉОТРЕСИ ОПОМИЊУ,АЛИ НЕКИМА ЈОС НИЈЕ ЈАСНО.СУЗЕ ПРОГНАНИХ ЦЕ ТЈЕРАТИ ХРВАТЕ СВЕ ДОК СЕ НЕ ПОКАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

03.08.2020 19:57

ПА ТО ЈЕ ОЛУЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

03.08.2020 20:13

Ето им олуја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Www

04.08.2020 05:46

Прави коментар, све што се дешава није случајно. Јесте олуја, град, пожар у Сплиту,земљотрес и поплава у Загребу. ДОШЛА НАПЛАТА ЗА САРПСЕ СУЗЕ!