Ђоковић открива: Нема Мастерса ове године у Мадриду

Први тенисер света Новак Ђоковић наводно је обавестио тенисере да се неће одржати Мастерс у Мадриду, који је био је планиран да се одржи од 12. до 20. септембра и требало је да буде увертира у Ролан Гарос у Паризу.

Тенис 03.08.2020 | 20:20
Ђоковић открива: Нема Мастерса ове године у Мадриду

Како преноси Марка Ђоковић је играче о овој могућности обавестио у заједничком разговору названом "Топ 100".

"Прошле седмице, челни људи Мадрида саветовали су управу турнира да се турнир заказан за период од 12. до 20. септембра не одржи, због новог налета ширења САРС-ЦоВ-2 типа корона вируса. У суботу су организатори саопштењем изразили забринутост због здравствене ситуације и навели да су почетни планови били да мечевима присуствује до 30 одсто од максималног капацитета трибина. А онда је, како сазнаје Марка, Новак Ђоковић, председник Савета играча при АТП-у, обавестио колеге о најновинијим дешавањима. Јуче је Србин, путем чета намењеног за Топ100 играче, послао поруку да би мадридски турнир данас требало да буде и званично отказан", пише поменути лист.

Отказивање Мадрида директно би утицало на турнир у Риму, јер италијанска влада није дала "амин" да карантин није потребан.

Ђоковиц́ је јасно поручио и упозорио играче да не можете да одете на УС Опен, а да без икакве провере одиграју турнеју на шљаци, која би се састојала од Рима и Ролан Гароса.

Светски број један нада се да ц́е решење бити пронађено у наредних 48 сати, јер би тенисери требало да већ следец́е седмице одлете у Њујорк.

(Курир спорт Фото: Профимедиа) 

Коментари / 0

Оставите коментар