Тест непоуздан: Негативан, са симптомима мора...

Учесталост појаве да људи у Србији који имају симптоме корона вируса добију негативан налаз ПЦР теста, неминовна је, с обзиром на то да када се ради на хиљаде узорака дневно не постоји могуц́ност да се сваком појединачно посвети пуна пажња. Ризик њиховог неуласка у изолацију и ковид процедуру нас је и довео у ову фазу.

Вијести 01.08.2020 | 20:39
Тест непоуздан: Негативан, са симптомима мора...

Масовна је појава да се јавља све вец́и број пацијената са симптомима корона вируса као што је температура, а да ПЦР тест покаже одсуство овог вируса. Такви пацијенти према мишљењу Ане Глигиц́, нашег чувеног вирусолога која је била на челу тима који је 1972. изоловао вирус великих богиња, расејавају корону и требало би да буду у изолацији како би се „зауставило ово лудило“.

Лажно негативни нас довели у ову фазу

„Они сигурно расејавају вирус, зато смо и дошли у ову фазу. Човек буде негативан, пошаљу га куц́и и он зарази целу породицу и комшилук. Али то се све у овој гужви у свету и код нас не може у целости пратити. То ц́е се сумирати можда када прође корона. Мислим, короне ц́е бити увек, али нец́е бити епидемијско време. Јако је тешка ова ситуација“, упозорава Глигиц́ева.

Она указује да је у ранијим епидемијама ситуација била другачија у смислу да се све радило ручно, и да није било толико случајева. Како каже, могла је да се посвети пуна пажња, као и да се свака сумња понови. Данас је сигурно да постоји доста и лажно позитивних и лажно негативних случајева, што је неминовност када се ради тако велики број узорака.

„Када радите на хиљаде узорака не можете да посветите пажњу за сваки појединачно. Дешавају се грешке, а ми никада у пандемији нисмо ни радили дијагностике. Ово је први пут да се раде и антитела и присуство вируса, и ту су неминовне грешке. На једном репрезентативном узорку требало би урадити и тестове на друге вирусе код оних који имају температуру, а негативни су на присуство корона вируса, односно антигена у ПЦР-у. А можда постоји нешто код овог вируса што ми не знамо још. Овај вирус нам је направио велика изненађења“, објашњава саговорница Спутњика.

Решење у анализама на друге вирусе

Наш чувени вирусолог каже да би у случајевима када пацијент има симптоме ковида 19, а добије негативан налаз ПЦР теста, требало да се раде анализе на друге вирусе који се у ово време појављују. Ту спада западно нилска грозница, разни абено вируси, мишја грозница и слично. Сви ови вируси, додаје она, почињу као респираторна инфекција и не могу дати позитиван резултат на ковид тесту.

Ипак, у актуелној ситуацији покретање других тестова је тешко изводљиво будуц́и да су лабораторије вец́ загушене:

„Ја никад нисам била у ситуацији да сам имала толико случајева у једном дану, чак и кад је била вариола, односно велике богиње. Ја добијем по 20, 30 материјала дневно, била је другачија ситуација. Могла сам да посветим пажњу и да водим добре протоколе. Јер, требало би водити протоколе, исписати ко је пацијент, кад је рођен, има ли неких болести, то све иде сада стихијски и под јако великим притиском. Ова ц́е се пандемија и епидемија тек анализирати после годину дана“.

Глигиц́ева закључује да би негативно тестирани пацијенти са симптомима корона вируса свакако требало да иду у изолацију како би се спречило даље расејавање инфекције чак и када нема потврде њеног присуства, али и да разуме што велики број људи није толико самодисциплинован, „јер смо сви вец́ засиц́ени свим и свачим од ове короне“.

(Спутњик)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Тадивоје

01.08.2020 19:09

Ахахахаааа и негативни су позитивни,излудисте ове људе оскудног интелекта,вец сте их убједили да то постоји али их настављате униставати.. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.08.2020 07:01

Па било је и прије повисене температуре а није било цовид вируса.

Name

Зеко Бабиц

02.08.2020 07:08

Ја имам мисију грозницу, стално ми се грицка сир трапист!

Name

БЛ

02.08.2020 07:17

Паметнице ајде на инфективно и провјери да ли постоји или не! Срам да те буде!

Name

Ре Бл

02.08.2020 11:44

За тебе паметњаковицу сваке године на ифективном иста прица са или без короне,цак и по заводу за статистику за првих 6.мјесеци у Рс је мање умрлих него предходних година.....блесане без мозга у све мозес увјерити

Name

Владо

01.08.2020 19:16

Маму Вам лажовску, да ли може ико ко човјек да се прехлади, а да не кажете да је паницовид! Ужас и од народа и од одговорних на свим нивоима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

01.08.2020 19:19

Моја дјеца свако љето, када су велике врућине фасују стомачни вирус, добију темпратуру, пролив и повраћају. То све продје за 2-3 дана а када би их тестирао рекли би да имају Корону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

01.08.2020 21:48

Браво хехе,бас тако.А за ову паметницу питања:засто сви који имају симптоме морају ици на тестирања,па и до сад се десавало да буду болесни,па прегрме то на ногама,или остану који дан куци,и то је то,зар не?Даље,зар нисте били одусевљени оним уср...Кинезима кад су вам рекли да заразени не требају ици у куцну изолацију,да је то велика греска,вец требају ици у карантине специјално припремљене за ту намјену.Ста би с тим,додје јулски вирус,а ви опет по старом?Кад се само сјетим Брнабица и Вуцица с каквим су осмјехом на лицу прицали о тој сугестији Кине,као да су насли рудник злата у Србији.И треце,прије се радило пјеске,и имали сте бољу успјесност у тестирању и контроли епидемије.Па стоко једна,радите и сад пјеске,ко вас тјера да радите компјутерски.Пардон,ЗНАМО КО ВАС ТЈЕРА...

Name

Пролупала

01.08.2020 21:17

И она, боље да свезе језик на масну, него да се бламира у тим годинама поред изградјеног каквог таквог рејтинга. Али, пензије сиромасне.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јинг јанг

02.08.2020 03:23

А она се исфуравам ако имас температуру а добијес негативан тест!?!?Сто знаци МОРАС ИМАТИ КОРОНУ!Изгледа да висе болести и нема до короне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

02.08.2020 06:06

Да ли је могуће да се човјек прехлади као што му се то дешава годишње бар 2 или 3 пута, некима и више, и да то буде обична прехлада, вироза, ангина крајника. Јел увијек мора бити Корона. Топло-хладно, климе, хладни напитци, хало....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

02.08.2020 07:19

Тест нема везе с короном јер се уопсте не мозе користити за утврдјивање инфективних болести вец за увецање генетског материјала у сврху истразивања. То је рекао проналазац пцр теста Нобеловац. А такодје у Србији народ активно запрасују и трују па су отровани другим узроцима мимо пландемије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

02.08.2020 07:21

Рјесење је у склањању ове посрнуле бабе из медија као и осталих пропагатора и промотера глобалистицке пландемије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

02.08.2020 07:21

Мој рођак отишао доктору , кољено га заболило. Одмах добио рјешење о изполацији 14 дана па након тога да се јави за даљни поступак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биљана

02.08.2020 07:23

Нико од ,,ЊИХ,, ништа не зна осим уобичајених , отрцаних фраза.Она уфурана манекенка из Београда је постала досадна са понављањем уобичајених фраза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

02.08.2020 07:24

Баба охани просло је твоје вријеме овај вирус се сири путем медија и лудила добро је рекао Лукасенко корона је ментална болест а они сто је пропагирају су за установу затвореног типа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудило

02.08.2020 07:27

Дали је могуце, да цовјек не смије бит прехладјен, одма је корона у питању. Народ има страх да се обрати љекару и зд друге болести. Јер страх је да це да га саљу у изолацију. Собзиром да народ избјегава тестирање, питам се кога тестирају, јер податци како пису, има позитивних без симптома или благих симптома. Имам осјецај да се писе како надлезним одговара, јер нико никог не познаје да је теско болестан од короне, а бројке све веце. Цјели свијет води неку политику, а народ испаста, и психицки оболијева. Кад су избори у питању, ту корона нема утицаја, зато народе бојкотујте изборе да се неби разболили од Короне!! Главоње се окупљају, праве фесте и узивају а нама сама сију страх од короне, носите маске останите куци. За изборе останите куци,!!

ОДГОВОРИТЕ