Ухапшени у акцији “Скрадин” предати Тужилаштву

Три особе ухапшене у полицијској акцији “Скрадин“ данас су предати у надлежност бањалучког тужилаштва.

Република Српска 01.08.2020 | 13:02
Ухапшени у акцији “Скрадин” предати Тужилаштву

Тужилаштву су предати Добривој Дамјанић, Горана Средић и Војислав Макивић, а тужилац ће донијети одлуку о притвору, незванично сазнаје Српскаинфо.

Они су јуче ухапшени у оквиру међународне полицијске акције „Скрадин“, а због сумње да је у претходном периоду Д.Д. набављао дроге марихуану, спид и МДМА, коју је продавао другим особама на подручју Бањалуке и шире.Три особе ухапшене у полицијској акцији “Скрадин“ данас су предати у надлежност бањалучког тужилаштва.

Тужилаштву су предати Добривој Дамјанић, Горана Средић и Војислав Макивић, а тужилац ће донијети одлуку о притвору, незванично сазнаје Српскаинфо.

Они су јуче ухапшени у оквиру међународне полицијске акције „Скрадин“, а због сумње да је у претходном периоду Д.Д. набављао дроге марихуану, спид и МДМА, коју је продавао другим особама на подручју Бањалуке и шире.

 

– Г.С. је учестовао у набавци, преношењу, скривању, производњи и продаји опојне дрогеа, а В.М. се сумњичи да је правио скривене „штекове“ предвиђене за скривање опојних дрога за новчану накнаду – рекла је портпарол МУП РС Даница Гњатовић.

Оно се такође сумњиче да су у једној кући у Бањалуци посједовали лабораторију за узгој опојне дроге марихуане, коју су користили.

Приликом претреса објеката и возила на три локације, које користе осумњичено пронађена је и привремено одузета 20 килогрма сканка, те одређене количине прашкастих бијелих материја које својим изгледом асоцирају на опојне дроге спид, МДМА и метамфетамина, око 8,5 кг експлозива, седам аутоматских пушака, четири пиштоља, 20 паковања тромблонских наставака.

 

Осим тога нађена је муниција, опрема за лабораторију за узгој опојне дроге сканк (лампе, вентилатори, гнојиво и др.), а полиција је одузела и три возила, 11 мобилних телефона, лаптоп и новац.

У реализацији акције „СКРАДИН“ учествовали припадници Управе за организовани и тешки криминалитет, Јединице Жандармерије, те полицијских управа Приједор и Бањалука, док је акција спроведена у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Хрватске. 

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар