Аустрија укида забрану летова из Босне и Херцеговине

Аустрија ће од данас1. аугуста, укинути забрану комерцијалних летова из већине балканских земаља, укључујући и из Босне и Херцеговине. Овим ће бити олакшан повратак у ову земљу држављанима БиХ с аустријским пребивалиштем.

Регион 01.08.2020 | 07:55
Аустрија укида забрану летова из Босне и Херцеговине

Редовни летови за Аустрију ће бити дозвољени из БиХ, Србије, Сјеверне Македоније, Косова и Црне Горе. Како се наводи у НОТАМ-у, хитном зракопловном обавјештењу које је упућено авиопријевозницима, забрана зрачног промета из балканских земаља у Аустрију ће бити укинута у поноћ 1. аугуста, јавља ЕX-YУ Авиатион Неwс.

Подсјетимо да су из Wизз Аира раније најавили да ће до средине септембра прекинути операције на релацији Тузла – Беч. Да ли ће доћи до нових ажурирања линија, остаје да видимо.

Аустриан Аирлинес, с друге стране, од сутра ће понудити услуге авиопријевоза између Сарајева и Беча, два пута седмично.

Аир Сербиа ће од сутра наставити с летовима на релацији Београд – Беч, док ће Wизз Аир од 9. аугуста обновити летове од Ниша до Беча. Wизз Аир ће такођер обновити своје линије из Приштине и Охрида до аустријске пријестолнице. Поново ће бити уведена и линија Подгорица – Беч.

Аустрија је укинула и забране летова из Велике Британије, Шведске, Португала, Кине, Албаније, Румуније, Бугарске, Русије, Бјелорусије, Украјине, Египта и Ирана.

Међутим, подсјетимо да је улазак у Аустрију забрањен из већине балканских земаља, укључујући и БиХ. У складу с недавном одлуком јеидно грађани БиХ с аустријским пребивалиштем могу ући у Аустрију с негативним ПЦР тестом. Уколико се не успију тестирати у БиХ, ПЦР тест могу урадити и у Аустрији у року од 48 сати.

За држављане трећих земаља који немају пребивалиште у Аустрији на снази је забрана уласка. Изузеци су само уласци кроз шенгенски простор и одређене земље, за сезонске раднике, медицинско особље, дипломате и путнике у транзиту.

(Клиx.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Андриц

01.08.2020 06:09

Хахах,да ми је само видјети колико це путника бити на тим релацијама уз сва ограницења која су наметнули...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.08.2020 07:33

Много. Нисте ни свјесни колико. Назалост.