Вучић: Скупштина наредних дана, влада крајем августа

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће у наредних неколико дана, у складу са Уставом и Пословником о раду, бити верификовани мандати народних посланика и ући ће се у поступак избора председника скупштине, секретара и других тела парламента.

Србија 31.07.2020 | 19:03
Вучић: Скупштина наредних дана, влада крајем августа

- А, крајем августа ће се ићи на избор владе... Одмах након конституисања скупштине, ући ћемо у унутарстраначке разговоре, како бисмо формирали владу до 25. августа - рекао је Вучић, након седнице Председништва СНС, одржане данас после подне.

Вучић је рекао да никада никоме није пало на памет да се седнице одрже на неком другом месту и да ће се свака седница парламента одржати у здању Дома Народне скупштине.

- Наслушао сам се разлих хулигана, како се неко плаши. Они полазе од себе, па доносе закључке. Народ је изабрао посланике и њихово је да буду у згради скупштине - рекао је Вучић.

Како је пренео новинарима, разговарало се о актуелној политичкој ситуацији, о свему што предстоји, о плановима и програмима.

"Нова лица у влади и скупштини, четири опције о коалицијама"

Вучић је рекао да ће у Народној скупштини и будућој влади бити нових лица и пренео да по питању коалиционих партнера постоје четири могуће опције и да све четири имају гласове у СНС.

Вучић је, након седнице, пренео да је разговарано шта СНС као најодговорнија политичка странка може да понуди.

- Било је различитих мсишљења. Мислим да су многи људи на становиштву да морамо доста тога да променимо. Континуитет мора да постоји, али желе да виде нова лица у скупштини и влади - казао је он.

Вучић је рекао да је СНС разумео поруку грађана да су задовољни с оним што је учињено, али и опомињуће поруке у локалним срединама где мора доћи до извесних промена.

- У влади и скупштини морамо да покажемо више младих лица, који представљају будућност Србије, да покажемо да смо у стању да се суочимо са изазовима које ово тешко време доноси - рекао је председник Србије.

По питању коалиционих партнера, пренео је да постоје четири могуће опције и да све четири имају гласове у СНС.

- Једна је да идемо са СПС и мањинама, друга са Шапићем и мањинама, трећа са Шапићем, СПС и мањинама, и четврта сами са мањинама. Распоређено је 20, 30, 20, 30 у процентима. Наставићемо да разговарамо о томе - рекао је он.

Вучић је казао да је саслушао све чланове Председништва и да ће, након конституисања скупштине наставити унутарстраначки разговор о формирању владе до 25. августа.

Указао је на негативне последице корона вирус кризе по привреду света, наводећи да нико не би веровао да му је неко раније причао да ће САД у неком кварталу имати негативан раст од минус 43, тако да на годишњем нивоу тешко да ће да извуку бољи раст од минус 15.

Што се Србије тиче нада се да ћемо имати једноцифрени пад у другом кварталу од минус 6 или 7.

Тада ће Србија уз Литванију бити једна од најуспешнијих, а у другом квартали и прва у Европи.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар