Врдник за 5.520 €: Лето у Србији скупље него на Малдивима!?

Изнајмљивање собе за две особе на недељу дана у Хостелу Гуча по цени од 1.670 евра, подигло је у јавности велику "прашину", након чега је ова понуда, али и неке сличне њој, повучена са сајта боокинг.цом.

Занимљивости 30.07.2020 | 15:28
Врдник за 5.520 €: Лето у Србији скупље него на Малдивима!?

Међутим, примери бахато високих цена смештаја по Србији још увек постоје, па је тако могуће да се на недељу дана резервише студио за две особе на Копаонику по цени од чак 3500 евра - колико кошта аранжман за три особе на Малдивима.

Било да у Студију “Дарко” на Копаонику хоћете да изнајмите скромну собу за две, три, четири или пет особа, ово “задовољство” ће вас за недељу дана коштати ни мање ни више него 3.500 евра. За овај новац добићете приватно купатило, паркинг и чак интернет, док доручак као опција не постоји.

Уколико у џепу имате ову суму новца, јефтинија алтернатива би могли да вам буду, ни мање ни више него “Малдиви”. Судећи према понудама наших туристичких агенција, превоз и смештај на овом рајском острву у хотелу са три звездице на бази пуног пансиона износи нешто више од 1.200 евра по особи.

Осим тога, летовање за две особе у Египту за десет дана, које укључује авионски превоз и хотелски смештај на бази алл инцлусиве може се наћи  по цени од око 1100 евра.

Уколико имате вишак новца и желите да останете баш у Србији, у Врднику можете на недељу дана да изнајмите вилу са базеном за осам особа, по сниженој цени од 5.520 евра (пуна цена је била 5.608 евра).

Још један пример бахатости је, закључујући по фотографијама, више него скорман смештај у кући Томашевић, где најам собе са једним засебним и једним француским лежајем на недељу дана са таксама стаје 1.013 евра.

Подсетимо, након што се у медијима и на друштвеним мрежама доста полемисало о смештају за 1.670 евра у Хостелу Гуча, од власника је стигао одговор у ком су за све оптужили агенцију са којом су до прошле године имали уговор.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2020-07-30/07302020033241.јпг" алт="" wидтх="1024" хеигхт="550" />

“Драгачевци су гостопримљиви људи који сваког госта дочекају као род рођени. Никад нисмо издали скупље од 2.000 динара, а уз то врло често су као додатак ишли доручак, кафа и домаћа ракија, како обичаји налажу”, <а хреф="хттпс://нова.рс/друство/власници-сместаја-од-1-600е-у-гуци-и-ми-смо-у-соку/">рекла је власница овог хостела Верица Јечменић.

Могућност резервације је затим онемогућена, а са боокинг.цом је нестала и кућа са “базеном” у околини Новог Сада, у насељу Степановићево.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2020-07-30/07302020033309.јпг" алт="" wидтх="1024" хеигхт="639" />

Овај смештај око кога је такође вођена полемика на Твитеру, изнајмљиван је на недељу дана по цени од 1.600 евра. Иако је у питању кућа са два купатила, у којој би могло да одседне седам особа – мањи, плитак, монтажни базен у селу Степановићево би тешко могао да од овог смештаја направи оазу за летњи одомор вредну тих пара.

 

<блоцкqуоте цласс="тwиттер-тwеет"> <п дир="лтр" ланг="ср">ИДЕМО ДАЉЕ ТРАГОМ СРБИЈЕ <а хреф="хттпс://т.цо/КпЗУеЈyЛРб">пиц.тwиттер.цом/КпЗУеЈyЛРб

— ХугоЦхавез (@ГосподарПадине) <а хреф="хттпс://тwиттер.цом/ГосподарПадине/статус/1288109368072790017?реф_срц=тwсрц%5Етфw">Јулy 28, 2020

<сцрипт срц="хттпс://платформ.тwиттер.цом/wидгетс.јс">

Ненад Благојевић, аутор емисије “Приче са душом” у јутарњем програду “Пробуди се” на телевизији Нова С оценио је да су да овакве понуде нису репрезентативне.

“На терену се дешава да је велика потражња и сваког дана ме зову телефон. Мислим да је реч о својеврсном пику, као што је то било што се тиче коронавируса, мислим да ове цене које су овако порасте нису право стање на тржишту, да је то можда један део оних којих се баве туризмом, који желе то да искористе. То нису прави туристички радници, који воде туризам ове земље”, рекао је Благојевић.

Извор: Нова.рс Фото: сцреенсхот

Коментари / 0

Оставите коментар