Веома топло и спарно, послије подне нестабилно

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити веома топло, локално и вруће и до 35 степени Целзијсуових, а послије подне нестабилно уз пљускове и грмљавину у централном планинском појасу.

Република Српска 30.07.2020 | 08:48
Веома топло и спарно, послије подне нестабилно

Јутро је сунчано, понегдје око ријека са локалном маглом.

Током дана биће сунчано, вруће и доста спарно уз раст облака и нестабилности у централном појасу, што ће послије подне условити пљускове и грмљавинске процесе локално, углавном на југозападу и крајњем истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од 26 до 31, а на сјеверу, југу и локално на истоку око 35 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб, сјеверног и сјевероисточног смјера, а у Херцеговини југозападног, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 8.00 часова: Гацко, Дринић, Фоча, Котор Варош и Лакташи 17, Источно Сарајево, Чемерно, Мљечаница, Соколац, Мајевац, Рудо, Кнежево, Рогатица и Братунац 18, Градишка, Зворник, Рибник, Сребреница, Хан Пијесак, Мањача и Угљевик 19, Шамац, Мркоњић Град, Нови Град, Невесиње, Тузла и Сарајево 20, Бањалука, Приједор, Добој, Србац, Вишеград и Зеница 21, Бијељина, Мраковица, Прњавор, Челинац, Топола и Билећа 22, Бања Слатина и Клековача 23, Борје 24, Неум 25, Требиње 26, Мостар 27 степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар